Vegyész RC: Kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek…

Kazincbarcika - A Vegyész RCK férfi röplabdacsapata vasárnapi sikerével megnyerte az alap­szakaszt az NB I-ben.

Kazincbarcika - A Vegyész RCK férfi röplabdacsapata vasárnapi sikerével megnyerte az alap­szakaszt az NB I-ben.

A férfi röplabda NB I 20. fordulójában vasárnap este Vegyész RC Kazincbarcika – Sümegi RSE mérkőzést rendeztek Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontban. Az összecsapás esélyese előzetesen is a hazai gárda volt, amit tovább erősített az, hogy amikor a vendégek melegíteni kezdtek, láthatóvá vált, hogy az utolsó előtti helyen álló sümegi csapat mindössze hét játékossal érkezett a listavezetőhöz.

Elment az áram

A barcikai csapatban kezdőként többségében azok kaptak bizonyítási lehetőséget, akik a rangadókon kevesebb időt töltöttek a pályán, de a meccs elején nem tudott a sümegiek fölé nőni a VRCK (4-4). Amikor pedig elkezdtek beindulni (7-4), jött egy kis intermezzo: sötétbe borult a sportközpont, mert elment az áram, a világítás. 25 perc várakozás után ismét világos lett a csarnokban, majd miután a helyi műsorközlő megtapsoltatta a közönséggel az áramszolgáltatót, újra sötét lett a létesítményben. Aztán visszajött, majd megint elment az áram, és végül 32 perc után folytatódott a meccs. A kényszerszünet a hazai csapattal tett jót, a pontosabban játszó VRCK kezdett ellépni, a vendégek először 14-7-nél kértek időt. Aztán 19-10-nél. Innen meglepetésre zsinórban négy sümegi pont következett. 23-17-nél a nagy kedvvel játszó Blázsovics szenvedett bokasérülést, és nem ígért túl sok jót, hogy ölben kellett levinni a pályáról. Milev jött be helyette és szerzett két pontot, lezárva ezzel az első szettet (25-18).

Más súlycsoportban

A második játékrészben erősen kezdett a VRCK, a vendégek nem tudtak hozzászagolni a meccshez, 6-0-nál időt kértek emiatt. A visszatérés után Milev rossz nyitása után gazdagodott egy ponttal a Sümeg, de aztán Árva jó megoldásai után 11-1-nél ismét a látogatók szüneteltették a meccset. Kozsla is szóhoz jutott, és ekkor már nagyon nem volt egy súlycsoportban a két csapat (20-5), a játszmát pedig a frissen beállt játékos bombája zárta le (25-9).

A harmadik szettben sem következett be a sümegi feltámadás, 10-4-nél kértek időt a vendégek. Ekkor valamelyest rendezni tudták a soraikat, és néhány pontot is szereztek, elsősorban ki nem kényszerített hibákból (16-13). Innentől viszont a Vegyész – ha kicsit zötyögve is –, de elindult a játszma siker felé, és ebben a vendég időkérés (18-13) megakadályozni nem, legfeljebb csak késleltetni tudta őket (25-17).

A VRCK az évadban a 19. bajnokiját is megnyerte, és ezzel megszerezte az alapszakasz-győzelmet.


Jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – Sümegi RSE 3:0 (18, 9, 17)

Kazincbarcika, 400 néző. V.: Suba, Bodrogi.

Vegyész RC Kazincbarcika: Juhász P., Banai, Toronyai, Blázsovics, Árva, Gebhardt N. Csere: Dudás T. (liberó), Milev, Kozsla. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Sümegi RSE: Óhidi, Erki, Balla, Kaposi, Németh Z., Nagy P. Csere: Illés (liberó). Vezetőedző: Tamás Zoltán.

Daniel Oravec: – Könnyű mérkőzés volt, de Blázsovics sérülése nagy fekete pont a mai napra, reméljük hamarosan visszatérhet közénk. Örülünk az alapszakasz-győzelemnek, de a legfontosabb most a csütörtöki kupa-elődöntő visszavágóra való felkészülés.

Tamás Zoltán: – A második szett kivételével jól küzdöttünk. Vannak problé­máink, sajnos nem mindenki tudott eljönni Barcikára. Gratulálok a Vegyésznek, úgy látom jó úton haladnak a céljaik elérése felé.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!