VRCK: már megint 3:0, és megint 3 pont

Kazincbarcika - Ismét nyert, és száz százalékosan maradt listavezető a VRCK NB I-es férfi röplabdacsapata.

Kazincbarcika - Ismét nyert, és száz százalékosan maradt listavezető a VRCK NB I-es férfi röplabdacsapata.

A férfi röplabda NB I 16. fordulójában vasárnap este Vegyész RC Kazincbarcika – MÁV Előre SC meccset rendeztek Barcikán, a Don Bosco Sportközpontban. A találkozó esélye a listavezető házigazda együttes volt, és ezen mérkőzés előtt nem is annyira az volt a kérdés, hogy megőrzi-e veretlenségét, és marad-e száz százalékos a sárga-kék gárda, hanem sokkal inkább az, hogy az elmúlt évek legerősebb barcikai csapata milyen összeállításban, rotációval éri el az évad 14. bajnoki sikerét.

Két jó hazai sáncot követően, egy hosszabb játék végén Szabó D.-nek köszönhetően szerzett pontot a VRCK, ami után vendég szépítés következett (3-1). A következő négy labdamenet hasonló eredményességet hozott (6-2), majd a folytatásban a pontarányok még mindig változatlanok voltak, 3 hazai egységre jutott 1 fehérvári. 10-3-nál vendég időkérés szakította meg a játékot, és ha úgy vesszük, ettől valamivel eredményesebbek lettek, mert nem a korábbi módon hízott a hazaiak előnye. 16-7-nél jött a szett második vendég pauzája, majd mivel ezt a lehetőségét kimerítette a MÁV Előre, 22-10-et követően a cserék miatt állt meg néhányszor a játék. 24-11-nél a barcikai szakvezető is cserélt, Toronyai és Árva jött be, és utóbbi jó megmozdulásával zárult a játszma.

A második menetet viszont a kezdőcsapatával indította a Vegyész, az első szetthez hasonlóan (3-1). De ezekben a percekben sok volt a hiba mindkét oldalon, és a hazaiak alacsony fordulatszáma, a vasutasoknak kedvezett, indokolatlanul ,,szorossá” vált a meccs (7-5). Oravec edző nem volt ideges, hagyta a kezdőcsapatát szenvedni, majd amikor a 3 pontos különbség után két jó megoldás után ellépni látszottak, jött a vendég időkérés (13-8). Ami arra volt jó, hogy a hazaiakat hozza fel, Szabó D. jó nyitásai után futószalagon gyártotta a pontokat a VRCK (17-8). A jó teljesítők jutalma pedig az volt, hogy jöhettek a kispadra pihenni, Páez és Szabó D. helyett Toronyai és Árva folytatta. Aztán Milevet Blázsovics, Gebhardt N.-t pedig Mészáros váltotta, a vendégek feltehetőleg irigykedve nézték, hogy milyen erők érkeznek a meccsbe, ugyanis nekik ilyen frissítése nem volt lehetőségük. A szett hajrájára Kozsla is beállt a barciakaiknál, majd 22-15-nél esett meg a második fehérvári pauza, ami után nem sokkal utóbbi játékos pontja vetett véget a játszmának (25-16).

A harmadik etapot Blázsovics, Páez, Mészáros, Banai, Árva, Juhász P. összeállításban kezdte a Vegyész, a vendégek pedig vészliberót dobtak be, ugyanis egyetlen, erre a posztra nevezett játékosuk, Nagy Á. megsérült, ami után Batári vett fel megkülönböztető mezt. Ebben a szettben is volt 3-1, nem sokkal később 6-1 is, ekkor MÁV Előre szünetelés szakította meg a játékot. A szett nyolcadik (6-2) és kilencedik pontja is a vendégeké volt, majd Mészáros egy bombával lohasztotta a fehérvári kedélyeket, és adott jelet csapatának a pörgésre (13-4). Sima volt a meccs, a hazaiak fölénye egyértelmű volt, 15-6-nál volt még egy fehérvári időkérés, ám a könnyed játékot mutató bajnokaspiráns behúzta a kötelezőt (25-15).

- ÉM-BCS -


Jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – MÁV Előre SC 3:0 (11, 16, 15)

Kazincbarcika, 500 néző. V.: Vigh, Mezei.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez, Juhász P., Banai, Szabó D., Milev, Gebhardt N. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Dudás (liberó), Toronyai, Árva, Blázsovics, Mészáros, Kozsla. Vezetőedző: Daniel Oravec.

MÁV Előre SC: Balogh P., Németh Zs., Neukum, Damsits, Náhol, Kiss M. Csere: Nagy Á. (liberó), Batári, Szőke, Sziládi. Vezetőedző: Németh Edmund.

Daniel Oravec: – Ezen a héten elsősorban fizikai munkát végeztünk, így örülök, hogy mindenki épségben tudta le ezt az etapot, és, hogy mindenki pályára tudott lépni. Lassan formába kell lendülni, fontos összecsapások várnak ránk a közeljövőben, erre készülvén jó volt ez a bajnoki.

Németh Edmund: – A Barcika bajnokesélyeshez méltóan játszott. Nincs egy súlycsoportban a két csapat, arról nem is beszélve, hogy volt egy-két hiányzónk is. Gratulálok ellenfelünknek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!