Elmaradt a barcikai bravúr

Kazincbarcika - A MEVZA Kupa címvédője három szettben bizonyult jobbnak a Vegyésznél a szlovákiai helyszínen.

Kazincbarcika - A MEVZA Kupa címvédője három szettben bizonyult jobbnak a Vegyésznél a szlovákiai helyszínen.

Egy nappal a házigazdák ellen lejátszott találkozó után újabb komoly feladat várt a Vegyész RC férfiröplabda-csapatára. A myjavai tornán ugyanis a sorozat címvédőjével találkoztak a sárga-kékek. Daniel Oravec csapata két bajnoki és egy nemzetközi találkozóval a háta mögött várta a BL-résztvevő elleni ütközetet, a Ljubljanának viszont ez volt az új idény első fellépése. Ennek megfelelően a legerősebb, bombaerős összeállításban kezdték az összecsapást.

Keményen nyitottak

A szlovénok kellő komolysággal szálltak bele a meccsbe, gyorsan 5-1-es előnyt szereztek. Taktikusan nyitottak, hiszen a szervákkal rendre a barcikai csapat egyik erősségét, Mészáros Dömötört keresték, akit így valamelyest ki tudtak kapcsolni a sárga-kékek támadójátékából. Az is szembetűnő volt, hogy a Ljubljana a blokkok szempontjából is remek teljesítményt nyújtott, ennek köszönhetően távol tartották maguktól Daniel Oravec legénységét. A Vegyész nem játszott rosszul, de a szett közepétől egyértelműen a szlovénok akarata érvényesült, akik végül könnyedén hozták a nyitójátszmát.

A mérkőzés képe a folytatásban sem változott sokat, a forgatókönyv hasonlóan alakult. A kemény nyitásokkal operáló vendégek gyorsan megléptek, a BL-szinthez még csak helyenként tudott felnőni a barcikai gárda. A legnagyobb különbség ebben a szettben alakult ki, a jobb csapat a második felvonást is magabiztosan hozta.

Több pont

A Vegyész RC azonban becsülettel harcolt, igyekezett megnehezíteni jó nevű ellenfelének a dolgát. A Ljubljana blokkjai kevésbé voltak hatékonyak, ennek köszönhetően a borsodiak is feljebb tudták tornászni a szerzett pontok számát. A címvédő figyelme azonban egy pillanatig sem lankadt, így az erőviszonyoknak megfelelően három szettben győzték le a sárga-kékeket.

Daniel Oravec legénysége azonban rendkívül hasznos, nemzetközi tapasztalatokkal gazdagodott, ami a csapat számára nagyon fontos lehet a későbbiekre nézve.

ÉM-ME


Jegyzőkönyv

MEVZA Kupa, 1. torna, 2. mérkőzés

Vegyész RC-Kazincbarcika – ACH Volley Ljubljana (szlovén)

0:3 (-17, -14, -19)

Myjava, 100 néző. V.: Grabovsky, Gall (csehek).

Vegyész RC: Toronyai, Milev, Banai, Szabó, Mészáros, Juhász. Csere: Gebhardt Á., Dudás (liberók), Gebhardt N., Palánkai-Omoshebi, Koszla, Blázsovics. Vezetőedző: Daniel Oravec.

ACH Volley Ljubljana: Plesko, Puric, Satler, BABKOV, Videcnik, DIRLIC. Csere: Kovacic (liberó). Vezetőedző: Zoran Kedacic.

Daniel Oravec: – A szlovén ellenfelünk megmutatta, hogy miért szerepel évről évre a Bajnokok Ligájában. Nagyszerű csapattal szemben maradtunk alul, de a péntekihez képest már sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk.

Zoran Kedacic: – A szezonban ez volt az első tétmérkőzésünk, amelyen fontos és szép győzelmet arattunk. Azt szeretnénk, ha valamennyi sorozatban, ahol elindulunk, a lehető legtovább jussunk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!