Vegyész RC: Fővárosi siker után döntetlen

Budapest, Kazincbarcika - A Pénzügyőr is megnyerte a hazai meccsét a Vegyész elleni röplabda­bajnoki elődöntőben.

Budapest, Kazincbarcika - A Pénzügyőr is megnyerte a hazai meccsét a Vegyész elleni röplabda­bajnoki elődöntőben.

A férfi röplabda NB I rájátszásában, a három nyert meccsig tartó elődöntő tegnapi, második ütközetét a Vegyész RC Kazincbarcika gárdája várhatta nyugodtabban. Ugyanis a sárga-kékek a párharc első, Barcikán lejátszott mérkőzését szombaton megnyerték a Pénzügyőr SE ellen, és ezek után azzal a szándékkal léptek pályára, hogy újabb győzelmet érjenek el. Szintén három szett megnyerésére készült a fővárosi csapat is, szakvezetőjük közvetlenül a második mérkőzés előtt azt mondta, arra számít, hogy hazai pályán a saját játékukat játszva egyenlíteni tudnak, és ez esetben a párharcban bármi megtörténhet.

Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, Molnár Lászlóra, a Budapest Honvéd egykori elnökére – aki korábban a Pénzügyőr szakosztályvezetője volt – és Oczella Gyulára, a röplabda meghatározó alakjára emlékeztek a jelenlévők.

Barcikai pontokkal

Barcikai pontokkal indult a mérkőzés, de az alacsony terem kibabrált a vendégekkel (4-5). Szalai ütéseivel vette át a vezetést a hazai gárda, és a fővárosiak a technikaihoz már hárompontos előnnyel értek (8-5). Remek blokkok után gyermeteg hibák következtek a vendégeknél, barcikai időkérés is volt, de Juhász padlószaggató ütése is csak gyógyírt jelentett. 14-12-nél a hazaiak edzője kért időt, ami után két pontot összehozott csapata, így a második technikai időnél 4 egység lett a fórjuk. A folytatásban a VRCK szépítése után a vendég sáncról nem jól csorgott le a labda, majd volt két hálóba küldött játékszer, és a borsodiak jelezték a szünet igényét (19-13). De erről a különbségről már nem tudtak visszajönni, mert nagyon pontatlanul játszottak (25-17).

A második felvonás Tóth A. bombaszerváival indult, de a VRCK „feltámadt”, időkérésre kényszerítette a hazaiakat (5-5). Egy hibás nyitásfogadás után jött a technikai szünet (8-7), majd felváltva estek a pontok, mígnem Banai bombája, majd egy remek sánc kiegyenlítette az állást (11-11). Két ponttal ment a Pénzügyőr, amikor időt kért a vendégek mestere (14-12), ám egy rontott nyitásfogadás után egyre jobban növelte előnyt a fővárosi gárda. Mintha zavar lett volna a barcikaiaknál, és ezen az újabb pauza sem segített (19-13), mert még több hiba jött a sárga-kékeknél, így esélyük sem volt a vendégeknek ebben a játszmában.

A legszorosabb játszma

A harmadik szett elején Árvai bombái tartották a lelket a vendégekben, de éppen az ő hálóba ütött nyitásával lett két pont a házigazdák előnye (4-2). A folytatásban a Pénz­ügyőr játékosai is tudtak rontani, és ezt jól használta ki a VRCK, előnnyel is tértek a technikaira (7-8). Aztán Szalai egy bombával lett egyenlő, majd ugyanő rontott szervát, és máris a hazaiak kezdhettek zárkózni (9-11). Tóth A. látványos ütése – és néhány játékvezetői hiba, ami után Toronyai sárgát, majd büntetőpontot kapott – megmásította az állást (12-12), majd átvették a vezetést a vendéglátók. Egyre idegesebbek lettek a barcikaiak, és az időkérés sem segített rajtuk, és az sem, hogy egy vonalon kívüli adogatást is befújtak a Pénzügyőrnek (18-14). Ez mintha felpaprikázta volna a vendégeket (19-17), ám egy rontott nyitás, majd egy hálóról lecsorgó szerva után már négy pont volt a fővárosiak előnye (21-17). Ezt már próbálták nem kiengedni a kezükből a vendéglátók, és végül sikerrel fejezték be a szettet, és nyerték meg a mérkőzést.


Jegyzőkönyv

Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika

3:0 (17, 15, 23)

Budapest, 80 néző. V.: Bátkai-Katona, Adler.

Pénzügyőr SE: Tóth A., Bagics, Szalai, Kiss N., Bokor G., Kiss D. Csere: Ronkainen (liberó), Takács. Vezetőedző: Weczera Csaba.

Vegyész RC Kazincbarcika: Toronyai, Januzovic, Banai, Árva, Borovicanin, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Kozsla, Kovács Z., Kovács P., Kecskeméti, Budai, Surányi. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Weczera Csaba: – Nagy verést kaptunk Barcikán, ezért szerettünk volna visszavágni. Sikerült! Nagyon nehéz pénteki meccs elé nézünk.

Daniel Oravec: – Nem működött a nyitásfogadásunk, és ez meghatározta a továbbiakat. Nem értem, miért volt ilyen ideges a csapat. Nyerünk kell otthon.

A három nyert meccsig tartó elődöntő állása: 1-1, a harmadik meccset pénteken 18.00-tól játsszák a csapatok Kazincbarcikán.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!