Két nemzetközi sikerrel hangolt az elődöntőre a Vegyész

Kazincbarcika - Második meccsét is megnyerte Kamnikban, a Közép-európai Liga csoportkörének zárásán a VRCK.

Kazincbarcika - Második meccsét is megnyerte Kamnikban, a Közép-európai Liga csoportkörének zárásán a VRCK.

A Vegyész RC Kazincbarcika férfiröplabda-csapata hétfőn és kedden este a szlovéniai Kamnik városában játszotta utolsó két Közép-európai Liga-meccsét.

Bepótolták

Az eredetileg decemberre kiírt mérkőzéseket először január elejére halasztották, később pedig február végére, ezeket az összecsapásokat pótolta be most az észak-borsodi gárda. A hétfőn kezdődött háromnapos csoportkörnek különösebb tétje nem volt, az ugyanis már korábban eldőlt, hogy a házigazdák, a Calcit Volleyball Kamnik, a Vegyész RCK és a torna harmadik résztvevője, a horvát Mladost Marina Kastela sem juthat be a 9 csapatos mezőny négyes döntőjébe, ugyanis a kamniki meccsek megkezdése előtt az itt érintett három csapat állt az utolsó három helyen a tabellán. Közülük is a VRCK volt az utolsó, ahonnan a hétfő esti, házigazdák elleni 3:1-es sikerrel elmozdult, így a helyezéseket illetően az volt a kérdés a keddi Mladost Marina Kastela elleni meccsel kapcsolatban, hogy megszerzi-e a győzelemmel a 8. helyet a VRCK. Ez sikerült, ugyanis a sárga-kékek 75 perc alatt három játszmában intézték el ellenfelüket, így a meccs után két győzelemmel indulhattak haza.

– Nem a helyezés a lényeg, hanem az, hogy nagyon hasznos mérkőzéseken vagyunk túl – mondta Daniel Oravec, a Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzője. – Ugyanis két olyan csapat ellen tudtunk játszani, akik olyan bajnokságokban szerepelnek, amelyeket a magyarnál magasabban jegyeznek, és nem mellékesen ezek az együttesek élcsapatnak számítanak Szlovéniában és Horvátországban, hogy mást ne mondjak, a Kamnik eddig kétszer kapott ki a bajnokságban és a második helyen áll, a horvát gárda pedig veretlenül vezeti hazája bajnokságát. Igaz, hogy a Közép-európai Ligában egyikük sem szerepelt valami túl jól, de ebben szerepet játszik az is, hogy elsősorban a nemzeti meccseikre koncentrálnak. De számunkra ezek közömbösek, és legfeljebb csak érdekes mellékzöngék, a fontos az, hogy erős csapatok ellen tudtunk játszani mind a két napon. Hétfőn az első meccsen voltak kisebb megingások, viszont kedden este még az első napinál is egységesebben röplabdáztunk. A szombaton kezdődő, Pénzügyőr SE elleni bajnoki elődöntő előtt a most elért győzelmekkel a csapat önbizalma is a helyére került.

Csütörtökön találkoznak

Mivel a VRCK kedden éjszaka utazott és csak szerdán dél­előtt ért haza, így csütörtökön találkoznak újra a keret tagjai, és a regeneráló edzés után, pénteken már teljes értékű munkát végezve készülnek a szombaton 18.00-kor kezdődő, három nyert meccsig tartó bajnoki elődöntő első összecsapására, amelyet Kazincbarcikán rendeznek meg.

ÉM-BCS


Férfi röplabda Közép-európai Liga, 2. forduló, 2. játéknap

Mladost Marina Kastela (horvát) – Vegyész RC Kazincbarcika

0:3 (-21, -14, -18)

Kamnik, 40 néző. V.: Viktoríni-Lisá, Královic (szlovákok).

Mladost Marina Kastela: Peric, Polchlopek, Ljaftov, Ruiz, Dirlic, Giljanovic. Csere: Pervan (liberó), Glaurdic, Tomic, Visic. Vezetőedző: Ivan Rancic.

Vegyész RC Kazincbarcika: Toronyai, Borovicanin, Banai, Árva, Januzovic, Juhász P. Csere: Dudás T. (liberó), Kozsla. Vezetőedző: Daniel Oravec.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!