VRCK: nagyon fontosak a pozitív élmények

Kazincbarcika - Hétfőn és kedden a Közép-Európa Ligában (MEVZA) szerepel a Vegyész RC.

Kazincbarcika - Hétfőn és kedden a Közép-Európa Ligában (MEVZA) szerepel a Vegyész RC.

Nemzetközi kupatalálkozókat játszik a hét elején a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapat: az észak-borsodiak negyedik MEVZA-tornájukon vesznek részt a szlovéniai Kamnikban, ahol hétfőn 20 órától a házigazda Calcit Volleyballal, míg kedden 20 órától a horvát Mladost Marina Kastelával csapnak össze. Ezt a tornát eredetileg január 7-8-án bonyolították volna le, csakhogy ez az időpont nem volt megfelelő a Kastela számára, így a meccseket mostanra „tolták”.

Részfeladatokra

A barcikai küldöttség vasárnap délután kelt útra, Bokor, Gulyás és Surányi nélkül, akik munkahelyi elfoglaltság miatt maradtak ki a keretből. A társaság programja volt még Budapesten a Pénzügyőr – Kecskemét negyeddöntő megtekintése, aztán ismét buszra szálltak a játékosok, edzők, akik meg sem álltak Letenyéig, ahol az estét töltötték. Kamnikba ma érkezik a Vegyész, s kezdi az itteni feladatát. Az előző mérkőzéseket az egyik szerb légiós, Januzovic kihagyta, ugyanis fájt a háta, először róla kérdeztük Daniel Oravec vezetőedzőt.

– Javul az állapota. Neki kell a játék, mert egy kicsit le van maradva. Hogyha részfeladatokra, kevesebb időre is, de játszani fog – mondta róla a szakvezető.

A sorozatba hosszú idő után visszatért Vegyész eddigi MEVZA összecsapásai során mindössze egy szettet nyert, igaz, ez a szám a múlt héten nőhetett volna, hiszen a szlovák Myjava elleni hazai mérkőzést akár meg is nyerhette volna a barcikai alakulat – az első és a második menetben kifejezetten szépen röplabdáztak.

– Mindkét mostani ellenfelünk nagyjából azonos szinten van a Myjavával – tette hozzá Daniel Oravec. – A kupában az első négy klub más kvalitást képvisel, de a többiek között igazából nincs jelentős különbség. Éppen ezért azt gondolom, hogy a két meccs közül legalább az egyiket meg lehet nyerni. Ezt a MEVZA-sorozatot mindenki másra használta, használja fel, mi arra, hogy tanuljunk, gyakoroljunk az elődöntőre, azért költ minderre pénzt a vezetés, hogy lépjünk előrébb. Fontos lenne, hogy pozitív élményekkel zárjunk, és ilyen érzéssel térjünk vissza, a hazai bajnokságba.

ÉM-MI


A Közép-Európa Liga állása

1. ACH Volley Ljubljana 8 7 1 23:5 22

2. Bystrina SPU Nitra 8 6 2 18:6 18

3. Hypo Tirol Innsbruck 8 6 2 19:7 18

4. Mladost Zagreb 8 5 3 15:17 12

5. Posojilnica Aich/Dob 8 4 4 15:15 12

6. Spartak Myjava 8 3 5 12:17 9

7. Calcit Volleyball Kamnik 6 2 4 9:13 7

8. Mladost Ribola Kastela 6 – 6 4:18 1

9. Vegyész RC Kazincbarcika 6 – 6 1:18 0


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!