Vegyész RC vs. Jihostroj Ceské Budejovice - Koncentrálás: minél tovább „kitartanák”

Kazincbarcika - Csütörtökön 18 órától Vegyész RC – Ceské Budejovice férfi röplabda Challenge Kupa-mérkőzés.

Kazincbarcika - Csütörtökön 18 órától Vegyész RC – Ceské Budejovice férfi röplabda Challenge Kupa-mérkőzés.

Nemzetközi kupatalálkozót láthatnak azok a nézők, akik este kilátogatnak a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontba, ahol a férfi röplabda Challenge Kupában a 16 közé jutásért zajló párharc első felvonását játssza a házigazda Vegyész RC a cseh Jihostroj Ceské Budejovice ellen. Szakmailag nézve ez a dupla mérkőzés ennek az ősznek a legnehezebb csatája? – kérdeztük Toma Sándort, a barcikaiak vezetőedzőjét.

– Igen, de nemrég már találkoztunk egy hasonló kaliberű együttessel, ugyanis a zágrábi MEVZA-fordulóban megküzdöttünk azzal a szlovén ACH Volley Ljubljanával, amelyik Bajnokok Ligája-résztvevő – válaszolta a szakember. – Akkor ízelítőt kaptunk abból, hogy hol tart a nemzetközi röplabda, hogy milyen a magasabb szint. Ismert, hogy 10 év után térünk, tértünk vissza ebbe a vérkeringésbe, a cél, miként azt a klubvezetők is jelezték, a tapasztalatszerzés, a tanulás. Viszonyítási alapunk magunknak is van, hiszen az úgynevezett aranykorban nálunk is megfordultak kiváló játékosok, akikkel szép eredményeket értünk el, az Élcsapatok Kupájában két alkalommal jutottunk el a legjobb nyolcig. Nekem, mint akkori másodedzőnek, szívmelengető érzés visszagondolni azon időszakra, például a sokkal magasabban jegyzett, ráadásul címvédő holland Apeldoorn kiverésére. Tényleg profi volt minden, remélem, reméljük, hogy rövid időn belül eljutunk mindennek a közelébe.

Jelenleg negyedik

A mostani rivális budejoviceiek az előző szezonban a harmadik helyen zártak a cseh Extraligában, viszont az azt megelőző években nyolc alkalommal voltak bajnokok.

– Kedden megnéztük videón az egyik november közepén megrendezett bajnokijukat, és az látszott, hogy egy magas, dinamikus, taktikailag érett, fogadásoknál, a bejátszásoknál pontos csapattal fogunk megküzdeni – fogalmazott Toma Sándor. – Általánosságban elmondható a cseh röplabdáról, hogy a sportágnak nagy a tradíciója náluk, korosztályos és felnőtt szinten is ott vannak a világversenyeken. Az első osztályt 12 csapat alkotja, a Jihostroj pillanatnyilag negyedik, szombaton idegenben 3:0-ra kikaptak a Karlovarskótól.

Pozitívan álljanak

A játékról, a taktikai, szakmai elképzeléseiről is nyilatkozott Toma Sándor.

– Nagyon stabil alapjátékot kell nyújtanunk – hangsúlyozta a barcikai szakvezető. – Ha megnézzük a második MEVZA-ligás meccsünket, a zágrábiak ellen, akkor ott az első és a második szettben meg tudtuk ezt valósítani, mert az első játszmát csak 29-27-re buktuk el, a másodikat viszont 17-re hoztuk. Utána már inkább a Mladost diktált, s elment a következő két felvonás. Most is azt szeretnénk, ha a találkozó elejétől fogva felvennénk a ritmust, koncentráltak lennénk, s örülnék neki, ha ez az állapot minél tovább kitartana. Sok családtag, barát, szurkoló lesz a lelátókon, akik előtt jó lenne kihozni a maximumot, ugyanakkor kérem, kérjük is őket, hogy pozitívan álljanak a csapathoz, buzdítsák a fiúkat. Van egyfajta realitás, amelyekről már szóltam, az eredményt majd vélhetően az is befolyásolni fogja, hogy mit enged az ellenfél, de hisszük, hogy egy picit meg tudjuk rángatni az oroszlán bajuszát…

A VRCK-ban Banai szereplése kérdéses, ugyanis begyulladt a könyöke, a többiek egészségesek.


A tények

Vegyész RC-Kazincbarcika – Jihostroj Ceské Budejovice (cseh)

Kazincbarcika, Don Bosco sportközpont, csütörtök, 18.00. V.: Jakisa (bosnyák), Mesca (román).

Vegyész RC-Kazincbarcika: 1 Dudás Tamás, 2 Djordje Borovicanin, 3 Gulyás Ádám, 4 Nebojsa Januzovic, 6 Kozsla Ádám, 8 Toronyai Miklós, 9 Bokor Elek, 10 Budai Balázs, 12 Banai Máté, 13 Juhász Péter, 14 Kovács Zoltán, 15 Kecskeméti Péter, 16 Surányi István, 17 Árva Milán. Vezetőedző: Toma Sándor.

Jihostroj Ceské Budejovice: 1 Kristian Cervinka, 2 Sebastian Gevert, 3 Radek Mach, 4 Marek Sotola, 5 Josef Polak, 7 Petr Michalek, 8 Filip Habr, 9 Filip Humler, 11 Martin Krystof, 12 Valerij Todua, 13 Tomas Fila, 14 Colin Hackworth, 15 Vladimir Sobotka, 16 Jiri Kraffer, 17 Jan Kuliha, 18 Petr Novak. Vezetőedző: Jan Svoboda.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!