Nem volt sansza a Vegyésznek a Challenge Kupában

Kazincbarcika - Férfi röplabda Challenge Kupa-mérkőzést rendeztek csütörtök este Kazincbarcikán.

Kazincbarcika - Férfi röplabda Challenge Kupa-mérkőzést rendeztek csütörtök este Kazincbarcikán.

A Vegyész RC és a cseh Jihostroj Ceské Budejovice nemzetközi találkozójára – amely a legjobb 16 közé jutásért zajló párharc első felvonása volt – szép számú közönség gyűlt össze. Banainak begyulladt a könyöke, így a center ezért kihagyta az összecsapást, míg Kovács Z. munkahelyi kötelezettsége miatt maradt távol.

Az erő dominált

Gyors vendégpontokkal kezdődött a Don Bosco Sportcsarnok első nemzetközi mérkőzése (0-3), majd ugyanilyen gyorsan 3-3 lett. Rossz nyitások jöttek (négy is volt ilyen), aztán jól ment a sárga-kékek szekere (8-5). Dudás egy kivágódó labdát fogott, rosszul tette, a cseheknek meg minden bejött (8-9). Juhász remek leütése és sánca hozott két pontot a Vegyész konyhájára, de amikor fordult a kocka (11-12), Toma Sándor időt kért. Gevert szerváját Borovicanin nem tudta fogadni, le is cserélték. A hálót „szerelték”, Kecskeméti túlütötte szerváját, így a második technikai időnél a Budejovice állt jobban (13-16). Az égimeszelőket felvonultató csehek a hálónál ugyan bombáztak, de ütéseik gyakran célt tévesztettek (18-17). Fej-fej mellett araszoltak a csapatok, a szett vége felé akadt izgalom is (24-24), majd elment a hajó.

Nyolcvankét perc

A második játszma ide-oda lengett (4-4), rövid labdamenetek váltották egymást és máris jött a kis pihenő (8-7). Jó sánc kevés akadt, az erő dominált, a balkezes Gevert pedig gondokat okozott a Vegyésznek. A barcikai mester cserélgetett, a távolság mégis egyre nőtt a gárdák között (8-13). Árva gondolkodott, hogy csépeljen vagy ejtsen, vesztére, aztán a háló is megtréfálta a sárga-kékeket (10-16). Nem jöttek be a borsodi akciók, mert a hálónál ügyesen dolgoztak a feketék (10-18). Januzovic nyitásaiból tollasodott a Vegyész (13-18), a kölcsön azonban visszajárt (13-20). Egy kis alvás, egymásra várás után beindult az üzlet (16-22), hogy a vásár később véget érjen. Feltűnt, hogy Jan Svoboda egyszer sem cserélt, igaz, nem is volt rá oka.

A harmadik felvonásban a negyedikért indult csatába a Kazincbarcika. Elemi erejű szervákra vállalkoztak a játékosok, akik élvezetes produkciót mutattak be. Januzovic sárga lapos figyelmeztetést kapott, ilyen ritka a röplabdában. A szakállas Gevert kevert, de Árva sem hagyta magát (7-6). Toma Sándor nyomta meg a gombot, amikor együttese 7-10-nél elcsúszni látszott. Nagy mentéseket és rontott szervákat láttunk (11-13), a holtponton való átlendülés azonban nem jött össze (11-16). Kapaszkodott a Vegyész, nem adta fel (16-19), Kecskeméti hálóba küldött nyitása persze rosszkor jött. A hazai időkérés még adott némi reményt, a találkozó innentől mégis hamar véget ért. Közhely, de igaz: a jobbtól nem szégyen kikapni, ehhez 82 perc kellett.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – Jihostroj Ceské Budejovice (cseh)

0:3 (-24, -17, -17)

Kazincbarcika, 350 néző. V.: Jakisa (bosnyák), Mesca (román).

Vegyész RC-Kazincbarcika: Kecskeméti, Borovicanin, Kozsla, Árva, Januzovic, Gulyás. Csere: Dudás T. (liberó), Juhász, Budai, Surányi, Toronyai, Bokor. Vezetőedző: Toma Sándor.

Jihostroj Ceské Budejovice: Michalek, Mach, Habr, Fila, Sobotka, Gevert. Csere: Krystof (liberó). Vezetőedző: Jan Svoboda.

Toma Sándor: – Elsődleges célunk a tapasztalatszerzés és az, hogy minél jobb csapatokat hozzunk ide. Voltak olyan momentumaink, amelyekre építkezhetünk, de tény, hogy ellenfelünk más kategóriát képvisel.

Jan Svoboda: – Kicsit idegesen kezdtünk, főleg a nyitásfogadásaink hagytak kívánnivalót maguk után. Miután megnyugodtunk, feljavult a játékunk és biztosan nyertünk.

A visszavágót december 21-én játsszák Ceské Budejovicében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!