Vegyész RC: Formában maradna a Toma-gárda

Kazincbarcika - Nyolcadik bajnoki meccsét játssza szombaton 18 órától a Vegyész RC NB I-es férfiröplabda-­csapata.

Kazincbarcika - Nyolcadik bajnoki meccsét játssza szombaton 18 órától a Vegyész RC NB I-es férfiröplabda-­csapata.

A barcikaiak az eddig megvívott hét összecsapásukon 17 pontot szereztek, amivel – holtversenyben a Pénzügyőrrel – a második helyen állnak a táblázaton. Az észak-borsodi együttes számára eseménydús volt az előző hét, hiszen három találkozót tudtak le, melyekben az volt azonos, hogy Kecskeméten, a junior válogatott ellen Izsákon, valamint aztán a MAFC ellen hazai pályán is 3:0-ra nyertek.

– A kecskeméti siker, majd az ezt követő két győzelem is sokat dobott a hangulaton, s amit már jeleztem korábban: a cél az volt, hogy feledtetni tudjuk a Kaposvárral szembeni itthoni fiaskót, hozzuk vissza az akkor elhullajtott pontokat, ne adjunk ki a kezeink közül újabbakat – mondta Toma Sándor, a VRCK vezetőedzője.

Nem lehet százon

A tréner ezt követően arról beszélt, örült annak, hogy a múltkori meccsdömping után tudott adni két és fél nap pihenőt a játékosainak.

– Minden mérkőzést és minden eshetőséget beszámítva nagyjából 60 meccsünk lesz ebben az évadban, ami elég magas szám, ezért nagyon fontos, hogy jól osszuk be az energiánkat – fogalmazott Toma Sándor. – Azt nem lehet, és nem is tudjuk megvalósítani, hogy minden mérkőzésen százszázalékosan teljesítsenek a játékosok, türelmesnek kell lennünk, hiszen a keret egyik fele úgymond profiként tudja csinálni a dolgát, a másik azonban munka mellett.

A szakvezető megemlítette a legutóbbi felvonást, a MAFC elleni barcikai találkát:

– Kellemetlen ellenfél volt a fővárosi csapat, voltak jobb és kevésbé jobb periódusaink, ám előbbi volt túlsúlyban, például a mezőnymunkában, illetve szép támadásokban – értékelt Toma Sándor.

Kézben tartanák

A vezetőedzőt megkérdeztük a szombaton 18 órakor, a Don Bosco Sportközpontban kezdődő Sümeg elleni összecsapásról, valamint a távolabbi elképzelésekről is.

– A lényeg ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy nem lehet lebecsülni a vendégeket és nem szabad könnyelműs­ködni még akkor sem, ha a dunántúliak bőven mögöttünk állnak a táblázaton – nyilatkozta Toma Sándor. – Fontos, hogy tartsuk kézben a meccset, annak menetét mi szabjuk meg határozott röplabdával. Szeretnénk olyan játékot produkálni, amely előremutató, amely biztató a közeli és távoli jövőre nézve. Amennyiben megnézzük a következő hét programját, akkor abban az szerepel, hogy dupla forduló lesz a bajnokságban: november 11-én a Pénzügyőrhöz látogatunk, 13-án a Dunaferr érkezik, úgyhogy fontos lesz, hogy formában legyünk, maradjunk.

A kupáról

A Magyar Kupa 1. fordulójában, a 8 közé jutásért november 15-én Miskolcon játszik a VRCK. A barcikaiak ugyanis a regionális bajnokságban szereplő MEAFC ellenfelei lesznek, 19 órától az egyetemi körcsarnokban. Amennyiben Toma Sándor együttese veszi az akadályt, akkor a következő körben a Felsőváros-MÁV Előre SC – Szolnoki Főiskola RKSI párharc továbbjutójával küzd meg. Ha ezek a szolnokiak lesznek, akkor oda-vissza vágós csatában, hiszen két NB I-es csapatról lenne szó.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!