Fordítana már a „dolgok menetén” a Vegyész RC

Kazincbarcika - Szerdán 18 órától Kaposvárott játszik bajnoki rangadót a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben.

Kazincbarcika - Szerdán 18 órától Kaposvárott játszik bajnoki rangadót a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben.

Utóbbi két bajnoki találkozóján nem kellett megizzadnia a kazincbarcikai együttesnek, amely előbb bő egy hete a PTE-PEAC C-DOKI-t, aztán szombaton a Debreceni EAC-ot verte egyaránt 3:0-ra, hazai pályán. A Vegyész RC vezetőedzője, Toma Sándor nyugodtan kísérletezgethetett és cserélhetett, mindenkinek lehetőséget adott a szereplésre.

Alapot jelentenek, jelenthetnek a kemény, határozott nyitások. Toma Sándor

– Az úgynevezett második sorunk is fegyelmezetten játszott az alsóházi együttesek ellen, ebből nem volt semmilyen probléma – fogalmazott a barcikai szakvezető. – Fontos, hogy az intenzitás megmaradjon, edzésen, mérkőzésen, mert ha egy könnyebb széria után jön két nehezebb meccs, mint most is, és nem vagyunk ezeken jelen száz százalékban, akkor pofon lesz a vége.

Fáradtak voltak

Az alapszakasz első körében, október 7-én a kaposváriak nem adtak esélyt a VRCK-nak, és 3:0-ra nyertek a Don Bosco Sportközpontban.

– Annak a találkozónak az előzményeiről annyit: egy nagyon nehéz mérkőzéssorozaton voltunk túl, ebben benne volt a szlovákiai torna is, amit nem hagyhattunk ki, mert a rendező eperjesiek voltak a mi tornánkon, s a sportbarátság úgy kívánta, hogy elfogadjuk az invitálásukat – tekintett vissza Toma Sándor. – Fáradtabbak voltunk a kelleténél, dekoncentráltan játszott a csapat, illetve még talán nem voltunk teljesen hozzászokva az új teremhez. Egy ilyen váltásnál, amikor egy szűkebb helyről egy tágabba költözik egy csapat, bizonyos időnek el kell telnie ahhoz, hogy dinamikailag és egyéb szempontból is átvegye a társaság az új létesítmény méreteit. Ezen meccs terén van hiányérzetünk, a másik mérkőzés, amelyet máshogy terveztünk, az a Pénzügyőr elleni 1:3.

Hárman előrébb járnak

A hétközi, idegenbeli fellépés – az NB I 13. fordulójában – sem ígérkezik könnyűnek, és nem csak azért, mert a Fino az utóbbi tíz pontvadászatból kilencet megnyert…

– A Kaposvár ellen a tavalyi idényben sem tudtunk szettet nyerni, sem az alapszakaszban, sem a döntőben, s jó lenne, ha ez a statisztika végre megváltozna – tette hozzá Toma Sándor. – Többek között a két szerb légióst is azért igazoltuk, hogy egyrészt Szabó Dávid hiányát pótolni tudjuk, és mert velük lehet esélyünk a Kaposvár egyeduralmának a megtörésére.

Azt látni, hogy pillanatnyilag a somogyiak, a Pénzügyőr és mi vagyunk azok, akik az élbolyban vannak a bajnokságban, akik kicsit a többiek előtt járnak. A Kaposvár jó csapat, válogatott, vagy válogatott szintű játékosokkal, évek óta egy adott szisztéma szerint dolgoznak, pár napja továbbjutottak a Challenge Kupa selejtezőjéből. Több játékosukra is figyelni kell, valamint a blokk- és mezőnyvédekezésre. Alapot jelentenek, jelenthetnek a kemény, határozott nyitások, csak így, ezekkel lehet őket megbontani, valamint fontos az is, hogy a kontratámadásoknál bármilyen szituációban meg tudjuk találni az ütőinket. Úgy érzem, lassan már ott tartunk az összeérési folyamatban, ahol tartanunk kell, az alapjátékot kell stabilan, folyamatosan hozni, és akkor jönnek majd azok az eredmények, amilyeneket szeretnénk.

Az előző hét végi csatán Januzovic, illetve Banai betegség miatt nem vehetett rész. A két röpis állapota már javult, így elképzelhető, hogy mind a ketten parkettre lépnek a somogyi fővárosban.

ÉM-MI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!