Vegyész RC: Tanulni, és azt hasznosítani

Kazincbarcika - Zágrábban „nemzetközizik” a Vegyész RC, két meccs a MEVZA Kupában.

Kazincbarcika - Zágrábban „nemzetközizik” a Vegyész RC, két meccs a MEVZA Kupában.

Közel egy évtizeddel azután, hogy a nemzetközi kupában utoljára szerepelt, ismét kilép az európai porondra a Vegyész RC Kazincbarcika élvonalbeli férfi röplabdacsapata. Az észak-borsodiak a Közép-Európai sorozatban, a MEVZA Kupában lépnek parkettre, amely tornarendszerben zajlik. Első fellépésük színtere Zágráb lesz, ahol szombaton 18 órától a szlovén ACH Volley Ljubljana, vasárnap 18 órától pedig a házigazda Mladost Zagreb ellen játszanak.

Dekoncentráltak voltak

Toma Sándor, a Vegyész RC vezetőedzője elöljáróban még néhány szót szólt a Kaposvárral szemben simán elveszített bajnoki találkozóról:

– Az első szettben még tudtunk egyenlíteni, de utána már nem találtuk magunkat, dekoncentráltak voltunk – fogalmazott a szakvezető. – Nem ment úgy a fogadás sem, mint előtte, illetve ütőteljesítményben nagyon elmaradtunk a Kaposvártól, amely az alapjátékát biztosan hozta. Debütáltunk itthon, az új teremben, amelyben előtte hatszor edzettünk, sok néző is kijött, akik többet vártak tőlünk, sajnáljuk, hogy ezúttal csak ennyi jött ki.

Más, mint tizenöt éve

A VRCK (12 röplabdázóval) pénteken délután kel útra az első nemzetközi erőpróbára: a társaság bázisa a horvát határ menti és a Zágrábtól mindössze másfél órára található Letenye lesz, itt száll meg és a meccsek után ide is tér majd vissza a küldöttség.

– Már a szezon előtt azt nyilatkoztam a nemzetközi szereplésünkkel kapcsolatban, hogy elsősorban tanulni szeretnénk, az itt tapasztaltakat itthon hasznosítani, de ezen túl természetesen cél a tisztes helytállás – mondta Toma Sándor. – A klubvezetés nem véletlenül döntött úgy, hogy benevezi a csapatot ebbe a sorozatba, illetve a Challenge Kupába, persze, a mostani helyzetet nem lehet és nem is szabad összehasonlítani azzal, ami tíz-tizenöt évvel ezelőtt volt, amikor mindenki profi játékos volt a csapatban. Rátérve a mostani meccsekre: videofelvételt nem tudtunk szerezni sem a szlovénekről, sem a horvátokról, de az első napot követően a zágrábiakról már több információnk lesz. Általánosságban azt ki lehet jelenteni, hogy a délszláv röplabdaiskola jó, magas szinten képzettek a játékosok, akik a végsőkig küzdenek. A felkészülési szakaszban elég sok mérkőzést vívtunk, pontosan azért, hogy készek legyünk a feladatra, igaz, még vegyes a kép, mert nincs mindenki ugyanazon a szinten és betegségek is hátráltatják a munkát, ám ha ezen túl leszünk, akkor szerintem olyan csapat leszünk, amilyet terveztünk.

A Vegyészből biztosan nem tart a többiekkel a zágrábi debütálásra Kovács Z. sérülés és Budai egyéb elfoglaltság miatt. Ugyancsak a VRCK-hoz kapcsolódik, hogy az október 21-re tervezett Kecskemét elleni idegenbeli bajnokit október 25-én, kedden 18 órától rendezik.


Az indulók

MEVZA-résztvevők (férfiak):

  • Hypo Tirol Innsbruck,
  • Posojilnica Aich/Dob (osztrákok),
  • Mladost Ribola Kastela,
  • Mladost Zagreb (horvátok),
  • ACH Volley Ljubljana,
  • Calcit Volleyball Kamnik (szlovének),
  • Spartak Myjava, Bystrina SPU Nitra (szlovákok),
  • Vegyész RC Kazincbarcika (magyar).

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!