Vegyész RC: A Mladost ellen elcsípett egy játszmát a VRCK

Kazincbarcika - Két meccset játszott a hét végén a Vegyész RC Kazincbarcika a röplabda MEVZA Ligában.

Kazincbarcika - Két meccset játszott a hét végén a Vegyész RC Kazincbarcika a röplabda MEVZA Ligában.

A Közép-Európa Ligában elérkezett az első meccsek ideje a sorozatba hosszú idő után visszatérő Vegyész RC Kazincbarcika számára, amely egyetlen csapatként képviseli Magyarországot. A sérült Kovács Z., valamint egyéb elfoglaltságai miatt Budai nem utazott a zágrábi tornára, ahol szombaton előbb a szlovén ACH Volley Ljubljanával (az előző kiírás nyertesével) találkoztak az észak-borsodiak. Az összecsapáson, a nyitó szett elején még vezetett a VRCK, ám egy-egy állásba beragadtak, nem tudtak elforogni, és a ,,déliek" egymás után szerezték a pontokat. Toma-edző Borovicanin helyett Surányit, feladóban pedig Kecskeméti helyett Toronyait küldte be, ez a változtatás némi javulást eredményezett, de a sokkal jobb ellenfél 16-10 és 21-13 után 20 perc alatt vezetést szerzett.

A második felvonásban már az elejétől magához ragadta a kezdeményezést a Ljubljana (8-2), a barcikaiak szakvezetője ekkor is módosítgatott, mert lehetőséget adott Kozslának, valamint Gulyásnak, Juhász, illetve Banai helyén. A szlovének mezőnyvédekezése stabil volt, és annál profibbak, hogy egy megszerzett 8-9 pontos (16-7) fórt ne tartsanak meg – így is történt, az övéké lett a második szett. A harmadik játszmában is Zoran Kedacic csapata diktált (8-4), továbbra is magabiztosan röplabdáztak, ha a VRCK sikeres volt fogadásban, és a támadás is átment, még mindig figyelni kellett blokkvédekezésben. A tavalyi magyar bajnoki ezüstérmes megtette a magáét a pályán, de a minden tekintetben előtte járó ACH 64 perc alatt 3:0-ra győzött.

Vasárnap

Vasárnap következett a második összecsapás a házigazda Mladost Zagreb ellen, és mivel a háromnapos torna nyitányán, pénteken nagy csatában a horvát együttes legyőzte a Ljubjanát, a papírforma nem a VRCK sikerét ígérte. Csakhogy a Vegyészt ez nem zavarta különösebben, Banai centerből szerzett pontjaival náluk volt ez előny a meccs elején (5-7), és az első technikai időnél, bátor, és vállalkozó játékuknak köszönhetően ők álltak jobban (7-8). A folytatásban azonban rákapcsoltak a hazaiak, akik Sedlacek vezérletével átvették a vezetést (16-13). Viszont a magyar együttes jól küzdve a hajrában utolérte ellenfelét, Juhász és Borovicanin pontjait követően (19-19). Sőt! 20-22-re is sikerült ellépniük, a házigazdák 24-nél egalizáltak. Innentől nagy izgalmak következtek, és végül egy jó hazai nyitás vetett véget a szettnek (29-27).

A második játszmában viszont végig a VRCK akarata érvényesült, az elején Juhász jó nyitásaival lépett el a Barcika (2-4), majd Árva pontjai következtek (6-8). A második technikai időnél már utcahosszal vezettek vendégek (8-16), de a Mladost nem adta könnyen magát, 12-18-nál Vegyész időkérés miatt állt a játék. Aztán 14-20-nál hazai pauza jött, majd Banai jó sánca vetett véget a játszmának (17-25).

A harmadik játékrész azonban szöges ellentéte volt az előzőnek, Dukicék nagyon odatették magukat (5-2, 8-4). Sorozatban érték el a pontokat a házigazdák (16-9), és 19-12-nél a vendég időkérés sem tudott ennek gátat szabni (21-12). A hajrában aztán a csereként beállt Bokor kozmetikázott az eredményen, így ,,csak" 10 egység lett a két együttes között (25-15). A negyedik menet is a hazaiak szája íze szerint indult (5-1), de Toma Sándor időkérésre után jött a fordítás (5-6). A szett első technikai idejénél a Mladost állt jobban (8-7), és innen pár ponttal megugrottak (11-7), amit sikerült tartaniuk, és apránként növelniük (16-11), egészen a játszma végéig, ami egyben a mérkőzés zárását is jelentette (25-18).

- ÉM -


Jegyzőkönyv

Szombati mérkőzés

ACH Volley Ljubljana (szlovén) – Vegyész RC Kazincbarcika 3:0

(15, 15, 15)

Zágráb, 150 néző. V.: Viktoríni-Lisá, Isajlovic.

ACH Volley Ljubljana: Slaught, Puric, Satler, Flajs, Kozamernik, Armenakis. Csere: Kovacic (liberó), Plesko. Vezetőedző: Zoran Kedacic.

Vegyész RC Kazincbarcika: Kecskeméti, Januzovic, Juhász, Árva, Borovicanin, Banai. Csere: Dudás (liberó), Toronyai, Bokor, Surányi, Gulyás, Kozsla. Vezetőedző: Toma Sándor.

Zoran Kedacic: – Nyerni akartunk, ezt megtettük. A szettek elején határozott nyitásokkal, jó blokk- és mezőnyvédekezéssel nyomás alatt tudtuk tartani ellenfelünket, akik nagyon lelkesen és önbizalommal próbáltak küzdeni.

Toma Sándor: – Egy nagyon profi csapat ellen játszottunk, nem véletlenül Bajnokok Ligája résztvevők. Magasan, antennán ütnek, csak jó nyitások esetén volt némi esélyünk. Megtiszteltetés volt egy ilyen együttes ellen játszani, megpróbáltuk, amit tudunk.

Vasárnapi mérkőzés

Mladost Zagreb (horvát) – Vegyész RC Kazincbarcika 3:1

(27, -17, 15, 18)

Zágráb, 250 néző. V.: Isajlovic, Viktoríni-Lisá.

Mladost Zagreb: Sabljak, Strahija, Marelic, Dukic, Prlic, Sedlacek. Csere: Mrakuzic (liberó), Bakonji, Vujovic, Hanzic, Nikacevic. Vezetőedző: Tomislav Misin.

Vegyész RC Kazincbarcika: Toronyai, Borovicanin, Juhász P., Árva, Januzovic, Banai. Csere: Dudás (liberó), Kecskeméti, Surányi, Bokor, Kozsla. Vezetőedző: Toma Sándor.

Tomislav Misin: – Nem kezdtünk magas fordulatszámon, de így is sikerült hozni az első szettet, a másodikat viszont nem. Utána igyekeztünk rátalálni a helyes útra, és ez két két nyert játszmát eredményezett.

Toma Sándor: – Egy kis meglepetést tudtunk okozni. Az első szettben a kezünkben volt a lehetőség, de akkor még kicsúszott, viszont örömteli, hogy a második játszmát határozott játékkal behúztuk. Sajnos, utána fejben kicsit fáradtunk voltunk, és bár folyamatosan cseréltem, hogy minden játékost tűzben tartsunk, a nagyobb nemzetközi rutinnal rendelkező ellenfelünk jobbnak bizonyult.

Pénteki mérkőzés: Mladost Zagreb – ACH Volley Ljubljana 3:2 (-21, -29, 21, 21, 13).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!