Csak felvillanásokra futotta a Vegyész RC csapatától

Kazincbarcika - Szombaton a Kecskemét volt a Vegyész RC ellenfele a férfi röplabda NB I-ben.

Kazincbarcika - Szombaton a Kecskemét volt a Vegyész RC ellenfele a férfi röplabda NB I-ben.

A kecskeméti Kovács Z. ász nyitásával indult a rangadó, majd ugyanő rontott szervát. Ezután a KRC 1–5-re ugrott meg, így a hazaiak szakvezetője máris időt kért látva, hogy kissé bealudtak a játékosai. Az alföldiek jobban reagáltak az adódó játékhelyzetekre, ők diktáltak, nem volt tehát meglepő a 4–8-as állás az első technikai pihenőnél. Egy blokkolt hazai centertámadás után lett 5–10, ezt követően Blázsovics rontott nyitást.

Mezőnyben gyorsan mozgott a vendégcsapat, de a szervákkal ők is hadilábon álltak (8–13). Feladóban Toronyai próbált a szélekre osztogatni, mégis a volt barcikai, Árva üthetett tisztán egykori együttese térfelére (8–16). Antal minden erejét összeszedve bombázott keresztbe jól, aztán nyitását nem tudták fogadni a kecskemétiek. 10–18-nál, a mérkőzés addigi leghosszabb labdamenetét a vendégek fejezték be egy ejtéssel. 12–20-nál adott ismét életjelet a VRCK, de a szervák nem voltak pontosak, így pedig nem lehetett zárkózni. Csányi érkezett cserében, de érdemben nem tudott már hozzátenni a szett menetéhez, sőt ő hibázott 16–24-nél a nyitóhelyen, így végig vezetve, biztosan szerzett vezetést a KRC.

Helyenként hasonlított

A második játszma első pontját btermelték, majd róluk ment ki a labda a vonalon túlra. Szabó M. fogadhatatlan szervája hozta meg a 4–4-et, Blázsovics pedig taktikusan vágta a játékszert a vendégek sáncára. Toronyai és Bokor sugdolózott a hálónál, hogy mit, azt nem lehetett leolvasni, de pont lett az akcióból (7–5).

A technikai időnél mindkét edző a pozitív energiákat „nyomta” játékosaiba, visszaérve a parkettre a látogató kétszer adott blokkot Blázsovicsnak (8–9). A nyitások akadoztak, a barcikai Kovács Z. egyes sánca ugyanakkor remek volt (12–12). Megélénkült nem csupán a Vegyész, hanem a közönség is, 13–12-nél Nedeljkovics mester látta úgy, hogy mondania kell valamit társulatának. A Szabó M., Blázsovics, Kovács Z. hármas sáncban nyújtott kiválót, aztán 15–12 lett, persze, hogy ismét belenyúlt a meccsbe a látogatók szakvezetője.

Az ekkoriban mutatott produkció már kezdett hasonlítani arra, amit tudnak a barcikaiak (16–13), de a kecskemétiek hamar egyenlőre hozták az állást (16–16). Árva szervája után 18–19-ra alakult az eredmény, nem is nézhette mindezt tétlenül Dudás András. 19–22-nél újfent megtörte a játszmát a hazai szakvezető, ki kellett volna valamit találni, de ez nem sikerült, mert a KRC nem hibázott a támadásainál.

Árva energiája

A harmadik játék „most vagy soha” szett volt a Vegyésznek, és 3–1-gyel kezdték a felvonást, majd kevéssel később Bokor centerben érkezve 5–3-ra módosított. Árva bombázott a szélen, aztán a szervahelyről borzalmas energiával kínálta meg egykori csapattársát, Kovács Z-t. A felek 8–7-tel mentek technikai pihenőre, vagyis élt a remény, hogy visszajöhet az összecsapásba a VRCK.

Blázsovics nézett farkasszemet egy kettős blokkal, nem tudta átverni rajta a labdát, 9–9-nél pedig gyenge megoldást választott. Csak a minimális, egy-két pontos előnyöket jelezte az eredményjelző, miközben a VRCK-s Kovács Z. jól megnyitotta Farkast (15–15). A második technikai szünetet követően is maradt a szoros állás (17–19), majd két hazai hiba jelentette a 17–21-et. „Időzött” Dudás András, ez a hátrány a hajrára soknak tűnt, a KRC mindenre figyelt, 18–23-nál a barcikai tréner még újra megbeszélést tartott, aztán 22–24 volt, viszont Farkas beütötte, amit be kellett.

ÉM-MI

Vegyész RC-Kazincbarcika - Gorter Kecskeméti RC 0:3 (-16, -21, -22)

Kazincbarcika, 300 néző. V.: Vári, Adler.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Toronyai, Szabó M., Bokor, Blázsovics, Gulyás, Antal. Csere: Dudás (liberó), Csányi, Kovács Z. Edző: Dudás András.Gorter Kecskeméti RC: Török, Kovács Z., Dávid, Farkas, Dorcsák, Árva. Csere: Pápai (liberó), Gebhardt, Banai. Edző: Szasa Nedeljkovic.

Dudás András: – Gratulálok a Kecskemétnek a győzelemhez. A mai mérkőzésen támadásban és blokkokban is jobbat nyújtottak, ezért megérdemelten nyertek.

Szasa Nedeljkovics: – A kupamérkőzés miatt nem volt sok időnk felkészülni erre a meccsre, a legfontosabb az volt, hogy oldjuk fel a hétközi feszültséget. Amit megbeszéltünk, azt sikerült megvalósítani, taktikailag ma jól működtünk, azt hiszem, blokkban és mezőnyben is uraltuk az egész mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!