BOON - Sport - Triatlon

2019.03.19. 12:02

Edzőtáborozás közben jót versenyeztek a triatlonosok

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi Putnóczki Dorka Cipruson nyert triatlonversenyt.

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi Putnóczki Dorka Cipruson nyert triatlonversenyt.

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub Cipruson edzőtáborozó sportolói közül Put­nóczki Dorka megnyerte a múlt hétvégén megrendezett rövidtávú versenyt, Lehmann Bence második, Lehmann Csongor negyedik, Sinkó-Uribe Aurél pedig ötödik lett, csakúgy mint középtávon Hankó Dávid. A múlt hét végén Agia Napa városában rendezték meg Ciprus legnagyobb triatlonversenyét, ahol közép-, rövid- és sprinttávon meglehetősen jelentős létszámú mezőnyök sorakoztak fel a rajthoz. A verseny érdekessége, hogy jól beilleszthető az edzőtáborozás rendjébe és az is, hogy a decembertől áprilisig a helyszínen tréningező szovjet utódállamokbeli (orosz, ukrán, kazah stb.) sportolók hasonlóképpen gondolkodnak, így ők is rajthoz álltak. Tavaly még a sprinttávon indultak itt a tiszaújvárosiak, idén a rövid-, vagy ahogy szintén nevezik, az olimpiai távon volt a sor, hiszen mind a négy versenyző már az U23-as korosztályban érdekelt. Április utolsó hétvégéjén valamennyien a portugáliai Quarteira városában megrendezendő olimpiai távú Európa-kupával kezdik a szezont.

Biztató

– A „masszív”, egyenletes versenytempó biztató a felkészülésnek ebben a fázisában, hiszen sportolóink csak egy nap könnyítéssel álltak oda a rajthoz – értékelt Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője. – A fiúk két hete szupersprint távon is jól szerepeltek, most a hosszabb is ment. Dorka jól vizsgázott a 2 órás távon, szóval bizakodó vagyok. A tábor még 2 hétig tart kint, Cipruson. A magyar válogatott tagjai egy hét múlva hazautaznak, kivéve a mieinket, akik még maradnak egy hetet. Az utolsó napokban én veszem át a szakmai irányítást klubos kollégámtól, Balogh Bencétől. Az edzőtábor egyébként a Héraklész Csillagprogram keretében zajlik, melyet Dévay László és Balogh Bence vezet. A múlt hétvégén csatlakozott a táborozókhoz újabb sportolónk, Mátyus Lili is.

ÉM-SZIS


Triatlon: eredmények

Rövidtáv (1500 m úszás, 41 km kerékpározás, 11,5 km futás)

Női abszolút: 1. Putnóczki Dorka (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 2:22:15 óra.

Férfi abszolút: 1. Igor Polyansky (orosz) 1:59:53, 2. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 2:00:43, …..4. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 2:01:28, 5. Sinkó Uribe Aurél (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 2:06:45.

Középtáv, (1900 m úszás, 90 km kerékpározás, 21 km futás)

Férfiak: 5. Hankó Dávid (Tiszaújvárosi Triatlon Klub-BalatonMan-Pro Team) 4:05:08.


[related-post post_id="4165724"]

[related-post post_id="4141803"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!