BOON - Sport - Triatlon

2018.01.27. 20:46

Indul az edzőtáborszezon Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi triatlonosok (is) utaznak a Kanári-szigetekre.

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi triatlonosok (is) utaznak a Kanári-szigetekre.

A hazai környezetben elvégzett úszó és futó alapozó ciklust követően, január utolsó napjaiban megkezdik első edzőtáborukat a Tiszaújvárosi TK élversenyzői, akik ezúttal a Kanári-szigeteken gyakorolhatnak.

– Sportolóink közül Mátyus Lili, Putnóczki Dorka, Lehmann Bence és Lehmann Csongor január 28. és február 11. között, az irányításommal a Kanári-szigetekhez tartozó Fuerte Ventura városában edzőtáborozik – tudtuk meg Lehmann Tibor klubelnök-vezetőedzőtől. – A heti 50 km-es decemberi úszóciklus és a heti 100 km-es januári futóciklus után ezúttal a kerékpározáson lesz a fő hangsúly. Heti 12–14 órás tekerés vár versenyzőinkre. Az erősítő, futó- és úszótréningekkel együtt a felnőtt-világkupa-sorozatba is bekapcsolódó Bence fiamra hetente 28–30 óra munka vár, míg juniorjaink 23–25 órát gyakorolnak majd. A tavaly U23-as Európa-bajnoki címet kiérdemlő és a tiszaújvárosi felnőttvilágkupát megnyerő pécsi Bicsák Bence és társai is ott gyakorolnak a Kanári-szigeteken, de több külföldi csoport is ezt a kiváló adottságokkal rendelkező meleg égövi helyszínt választotta, így edzőpartnerekből, egyben motivációból sem lesz hiány. Hazaérkezésünket követően, március első napjaitól mind a négy versenyzőnk Cipruson, a magyar válogatott edzőtáborban folytatja a felkészülést. Az utánpótlás-­válogatott áprilisi, horvátországi közös felkészülésében pedig Bóna Kinga, Tóth Anna és Sinkó-Uribe Ábel révén leszünk érdekeltek.

- ÉM-SZIS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!