BOON - Sport - Triatlon

2017.10.11. 17:09

Európa legjobb juniorja: Lehmann Csongor

Tiszaújváros - A Tiszaújvárosi TK triatlonosa Spanyol­országban nyert Európa­-kupa-versenyt.

Tiszaújváros - A Tiszaújvárosi TK triatlonosa Spanyol­országban nyert Európa­-kupa-versenyt.

Az elmúlt hétvégén Spanyolországban rendezték meg az idei ETU Triatlon Junior Európa-kupa sorozat zárófordulóját, Melilla városában. Ezen a versenyen Lehmann Csongor – több Ek-dobogós helyezés, közte a tiszaújvárosi arany után – ismét bizonyította: vele ezentúl mindenhol számolniuk kell a vetélytársaknak.

A tiszaújvárosi színek képviselője a 750 méteres úszás végén mindössze 2 másodperc hátrányban ért partot harmadmagával, amikor is 9:38 percet mutatott az óra. A 20 km-es kerékpározás során Csongor okosan „megbújt” a bolyban, hogy az 5 km-es futáson ellenállhatatlannak bizonyuljon. Egyedül ő teljesített 16 percen belül, mely a biztos aranyérmet jelentette számára. Lehmann Csongor ezzel a sikerével a 2017-es junior európai ranglista élén zárhatja az évadot, mintegy „megkoronázva” ezzel rendkívül jó szezonját.

A szintén a tiszaújvárosiakat képviselő Dévay Zsombor egészségügyi problémák miatt nem tudta befejezni a versenyt, csakúgy, mint a lányoknál a mix-váltó tagjaként szintén junior Európa-bajnok Putnóczki Dorka. A Tiszaújvárosi TK negyedik rajthoz álló versenyzője, Mátyus Lili viszont kiegyensúlyozott teljesítménnyel a 13. helyet érdemelte ki a női mezőnyben.

Az elit is befejezte

Az elit kategóriás férfiak múlt vasárnap este Melillában fejezték be az idei ETU Triatlon Európa-kupa-szériát. A tiszaújvárosi versenyzők, Dévay Márk és Lehmann Bence egyaránt dominált az 1500 méteres úszásban, majd a 40 km-es kerékpározásnál először a 13, majd a 8 fősre apadt szökésben is.

A 10 km-es futás első felében a 4–6. helyen mozogtak a mieink, de a táv második felében a „nagyobb nevek” nem hagyták annyiban a dolgot és hátrébb szorították a felnőttmezőnyben edződő 21 és 20 éves magyarokat. Stabil futásának betudhatóan Dévay a 9., Lehmann pedig a 13. helyen érkezett célba az európai sorozat döntőjén.

- ÉM-SZIS -


Eredmények

Junior Európa-kupa

Férfiak: 1. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 57:10 perc, 2. Javier Romo Oliver (spanyol) 57:22, 3. Sergiy Polikarpenko (olasz) 57:40

Nők: 1. Teherese Feuersinger (osztrák) 1:05.03, 2. Beatrice Mallozzi (olasz) 1:06:09, 3. Valentina Riasova (orosz) 1:06:39, …13. Mátyus Lili (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:09:32

Elit Európa-kupa döntő

Férfiak: 1. Jelle Geens (belga) 1:51:16, 2. Raphael Montoya (francia) 1:51:29,3. Uxio Abuin Ares (spanyol) 1:51.46, …9.Dévay Márk (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:53:08, …13. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:53:47.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!