BOON - Sport - Triatlon

2016.07.12. 19:52

18. Triatlon Nagyhét - Tiszaújváros kész a triatlon-világsztori folytatására

Tiszaújváros - Minden eddiginél sűrűbb, 3 nemzetközi versenyt magába foglaló sorozatot hagyott maga mögött a város.

Tiszaújváros - Minden eddiginél sűrűbb, 3 nemzetközi versenyt magába foglaló sorozatot hagyott maga mögött a város.

A 18. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét július 2–10. között kínált megszokottan magas színvonalú, magyar sikerekkel is fémjelzett sporteseményeket, továbbá színvonalas kulturális programokat a városlakók, valamint az ebben az időszakban a településen vendégeskedők számára.

Az eddigi legjobb

– Nagyon elégedett vagyok az idei Nagyhéttel, amely elsősorban a kiváló előkészítő és végrehajtó munkának köszönhető – hangsúlyozta Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a szervező­bizottság társelnöke. – Mindig az éppen zajló sorozatunkat érzem a legjobbnak, így most is azt mondhatom, hogy az idei, a nulladik napon Omega-koncerttel indított Nagyhét volt a legjobb. Mindenki maximálisan odatette magát. Bebizonyítottuk, hogy tudunk dolgozni és tudunk szórakozni is. A biztonságért hiba nélkül feleltek a rendőrség, a polgárőrség, a közterület-felügyelet és a biztonsági szolgálat munkatársai, akikre minden helyszínen számíthattunk. A nagyon sok háttérmunkásnak is kijár a köszönet, hiszen a tisztaság mellett minden a helyén volt, bármi gond adódott, rögtön segítségünkre siettek. Boldogok lehetünk, hogy a településünknek világhírnevet hozó, megszakítás nélküli 20. Világkupa idején is ilyen nagy érdeklődés kísérte a nagyhét sport- és kulturális programjait. Ez arra buzdít bennünket, hogy legyen folytatás. Amikor a múlt hét elején nálunk jártak a triatlon nemzetközi és hazai szövetségeinek vezetői, én csak annyit kértem tőlük: ígérjék meg, lesz 21. Világkupa is Tiszaújvárosban. Persze ez támogatók nélkül a jövőben sem megy, éppen ezért nagyon fontos, hogy a magyar kormány illetékes szervei, a Magyar Olimpiai Bizottság, a sportági szövetség, a jelenlegi és jövendőbeli szponzorok mellénk álljanak. Itt kell megjegyeznem, hogy Tiszaújváros önkormányzata a kezdetektől fogva a legnagyobb támogatója a sorozatnak. Mi készen állunk a folytatásra.

Alaptalan félelem

Lehmann Tibor főrendező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke így tekintett vissza az elmúlt napokra:

– Őszintén szólva kicsit féltünk ettől a sűrű és hosszú Nagyhéttől, most már elmondhatom, hogy teljes joggal. Szerencsére félelmünk alaptalannak bizonyult, mindenki, a szervezők, a versenyzők jól vizsgáztak, a város lakói pedig idén is toleránsak voltak velünk szemben, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni. Felemelő érzés, hogy évek óta nincs Világkupa nálunk magyar éremszerző nélkül, ami egyaránt fontos nekünk, rendezőknek, a sportágnak és a magyar triatlonnak. Az pedig, hogy ennek olyan jó felvezetése van, mint a Magyar Utánpótlás Gála, továbbá a szintén hazai sikereket is hozó junior Európa-kupa, külön örömet jelent számunkra. Idén újdonságként egyedülálló élő televíziós közvetítéssel rukkoltunk elő, így a helyszínen egy óriás LED-falon, valamint interneten is követni lehetett a vasárnapi nemzetközi események történéseit. A jövőben is a minőségi újítások felé szeretnénk elmenni, hogy minél több embert megnyerjünk a sportnak, a triatlonnak, akár amatőrként, akár igazolt versenyzőként vagy lelkes szurkolóként.

Gesztus a szobor mellett

Tiszaújváros Triatlonvárossá válásában óriási szerepe van a Márkus családnak. Közülük néhányan sajnos már nem lehettek jelen az idei rendezvényen, de Márkus Balázs és Márkus Gergely ezúttal is főszerepet vállalt.

– Nagyon hosszú triatlon nagyhéten vagyunk túl, úgy érzem, hogy a csapat mindent megtett annak érdekében, hogy ezt, a Tiszaújváros várossá nyilvánításának 50. évfordulóján életre hívott, jubileumi rendezvényt rendben, jó minőségben tudhassuk magunk mögött – fogalmazott Márkus Balázs, a szervezőbizottság társelnöke. – Ezúton is gratulálok minden rendezőnek, akik sokszor erőn felül, óriásit teljesítettek. Volt már ugyan két nemzetközi verseny korábban a Nagyhéten, de ez a szám most háromra emelkedett. Idén öt alkalommal láthattunk nemzetközi mezőnyt a város utcáin és ebből kettő hétköznapra esett. Ezért is volt egyedülálló és különleges a 2016-os Nagyhét. Édesapám, dr. Márkus Gábor dísztó melletti szobrához felállítottunk egy nagy táblát, melyen az elmúlt 20 év segítői felé szerettünk volna gesztust tenni. Bőven ezer fölötti név szerepel a táblán, akikre büszkék vagyunk. A névsor persze nem lehet teljes, nehéz lenne mindenkinek név szerint köszönetet mondani. Mindenféleképpen szeretném azonban kiemelni bátyámat, Márkus Gergelyt, aki az első Világkupa óta a rendezvény szíve, szellemi atyja, mindentudója, aki nélkül ez a világesemény nem tudna itt létrejönni.


Tiszaújváros - Huszadik alkalommal rendezték meg a hétvégén a triatlon világkupa futamot Tiszaújvárosban. A közönség ezúttal is felejthetetlen atmoszférát teremtett és szurkolta végig a versenyt. A Multicopter Hungary jóvoltából most újra átélhetjük - ezúttal a levegőből - a Triatlon Nagyhét legizgalmasabb pillanatait.

Tiszaújváros - Az amerikai Renee Tomlin és az orosz Dmitriy Polyanskiy sikerével ért véget Tiszaújvárosban a 20. ITU TVK Triatlon Világkupa női, illetve férfi döntője. Tóth Tamásnak köszönhetően magyar bronzéremnek örülhetett az ezúttal is csillagos ötösre vizsgázó közönség. A kiválóan úszó és kerékpározó Bragmayer Zsanett a 25. helyet harcolta ki a riói olimpikonokat is felvonultató viadalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!