BOON - Sport - Triatlon

2016.07.10. 14:42

18. Triatlon Nagyhét - Tiszaújvárosban gálázott a magyar utánpótlás

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi 18. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét vasárnapi, MOL Napján először, 9 órától a vendég ukrán sportolók által nemzetközivé avatott tri-shop.hu Magyar Utánpótlás Gálát rendezték meg, melyen a gyermek és serdülő ranglista legjobb 16-16 leány és fiú sportolói kaptak versenyzési lehetőséget a délutáni világkupa pályáin és díszletei között.

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi 18. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét vasárnapi, MOL Napján először, 9 órától a vendég ukrán sportolók által nemzetközivé avatott tri-shop.hu Magyar Utánpótlás Gálát rendezték meg, melyen a gyermek és serdülő ranglista legjobb 16-16 leány és fiú sportolói kaptak versenyzési lehetőséget a délutáni világkupa pályáin és díszletei között.

A gyermek korcsoportosokra 250 méter úszás, 7,5 km kerékpározás és 2,4 km futás várt. Legelőször a lányok ugrottak be a Dísztó vizébe, ahonnan az ukrán Babych Oryna és Zarovna Oleksandra jött ki az első két helyen. A magyarok sorát Mándli Zsófia (FTC) vezette ki. A három körös kerékpározásra további négy hazai versenyző Putnóczki Réka (Tiszaújvárosi Triatlon Klub), Molnár Kata (Vágta TSE), Schuchmann Eszter (UTE-Merida), Rózsa Sarolta (DSC-DSI) csatlakozott az élen haladók csoportjához. A második váltás után Zarovna egyedül állt az élre, nyomában a jól taktikázó Dobi Lilivel (DSC-DSI). A befutás sorrendje változatlan maradt, abszolút értékelésben harmadikként ért célba Babych, de a szabályok értelmében a Tri-Shop Magyar Utánpótlás Gála kategória győztese Dobi Lili lett.

Az azonos korú fiúknál Piasetsky Vladyslav révén szintén ukrán részsikert könyvelhettünk el. 6 má-sodperc elteltével indulhatott a depóba Vágási Zoltán (Tiszaújvárosi TK). A két sportoló a középső versenyszámban összeállt, végig együtt tekertek, körről, körre növelve előnyüket a többiekkel szemben. A harmadik körben Vágási lerázta magáról az ukránt, egyedül depózott és az egyedül ment ki elsőként a futópályára. Az első körben Zolinak le kellett tölteni egy 10 mp-es büntetést, ám így is sikerült megőriznie vezető pozícióját, egészen a célig.

A serdülő lányoknál az újpesti Rojik Dóra után a tiszaújvárosi Tóth Anna és a csepeli Horváth Karolina Helga sorrend alakult ki az 500 méteres, két körös úszás után. Az öt körre osztott 12,5 km-es kerékpározás felénél öten megpróbáltak előnyt kicsikarni, ami a második váltásig 20 másodpercet jelentett. A 3,6 km-es, három körös futáson Horváth Karolina Helga és Peszleg Dominika (FTC) diktálta a tempót, egészen a célig. A hajrá Horváthnak sikerült jobban, így ő nyert.

A serdülő fiúk versenyének első számában a martfűi Hornyák Döme és a budaörsi Oláh Csongor 15 mp-el hamarabb teljesítette az 500 métert, mint vetélytársaik. Ők ketten kerékpározás közben sem szakadtak el egymástól, végig jól együtt dolgoztak, így a második váltásnál közel egy perces előnnyel tehették le kerékpárjaikat. A futás első kilométerein kiderült, hogy a két szökevény közül Csongor tudott frissebb maradni. A második körben már 40 mp fórral haladt az első helyen, melyet magabiztosan őrzött meg a befutóig.

Az érmeket és a Tri-Shop által felajánlott ajándékokat Pigniczky Dorottya, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Sport XXI programvezetője és Lipták Tamás, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) utánpótlás szakágvezetője adta át a kategóriák 1-8. helyezettjeinek.

Eredmények

Gyermek kcs., leányok: 1.Dobi Lili (DSC-DSI) 28:28 perc, 2. Molnár Kata (Vágta TSE) 28:37, 3. Soós Dorka (Százhalombattai VUK) 29:17

Gyermek kcs., fiúk: 1. Vágási Zoltán (Tiszaújvárosi TK) 27:30, 2. Kovács Gyula (DSC-DSI) 27:37, 3. Molnár Róbert (DSC-DSI) 27:40

Serdülő kcs., leányok: 1. Horváth Karolina Helga (Csepel-Dolphins) 44:44, 2. Peszleg Dominika (FTC)44:48, 3. Ferenczi Nikolett (DSC-DSI) 44:59

Serdülő kcs., fiúk: 1. Oláh Csongor (Budaörsi TKE) 41:00, 2. Fekete József (Esztergomi TK) 41:44, 3.

(A részletes eredményeket a www.evochip.hu oldalon lehet megtekinteni.)

- Szűcs István sajtóreferens -


A 18. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhéten elérkezett a döntő versenyszámok ideje, amikor is Tiszaújváros a világ triatlon fővárosává válik. Nézze Ön is élőben a vasárnap 13 órától kezdődő finálékat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!