BOON - Sport - NB III.

2017.07.14. 13:13

FC Tiszaújváros: „Valahol” a négy és a nyolc között

Tiszaújváros - Jó pár helyen átalakul az FC Tiszaújváros NB III-as labdarúgócsapata.

Tiszaújváros - Jó pár helyen átalakul az FC Tiszaújváros NB III-as labdarúgócsapata.

A múlt hétfő óta dolgozik a harmadosztály dél-borsodi résztvevője, az FC Tiszaújváros csapata. A Tisza-parti alakulat már túl is van első nyári felkészülési találkozóján, amelyen 8-0-ra verte a friss megyei I. osztályú Gesztelyt. Az újvárosiak az előző pontvadászatot a 13. helyen fejezték be, 45 ponttal – a tavalyi mezőny „sűrűségét” jelzi, hogy a végül hatodik putnokiak pusztán négy egységgel gyűjtöttek többet tőlük.

Egy-két kivétel

– Tavasszal kevesebb pontot szereztünk, mint 2016 őszén, amit én annak tudok be, hogy a télen valamennyi klub keményen beerősített, mert egyik sem szeretett volna a kiesőzónában zárni – mondta lapunknak Gerliczki Máté, az FC Tiszaújváros vezetőedzője. – A meccsek döntő része kiegyenlített volt, a többgólos sikert el lehetett felejteni, egy-két kivételtől eltekintve.

A tavalyi bajnokság második felében rengeteg mérkőzésünk végződött döntetlenre, ha csak egyet megnyertünk volna ezek közül, akkor nem kellett volna a végéig izgulnunk. Különösen érzékenyen érintett bennünket az áprilisi, Újpest tartalék elleni 2-2-es iksz, ez az eredmény a legnagyobb szívfájdalmam volt… Folyamatosan néznünk kellett, hogy mit játszanak a riválisok, nemcsak mi voltunk nyomás alatt, hanem más csapatok is, és ez a feszültség benne volt a fejekben.

A szakmai munka vezetőjétől megkérdeztük: biztos volt-e az, hogy folytatja a munkát Újvárosban, vagy voltak érdeklődők?

– Érdeklődők mindig vannak… – felelte Gerliczki Máté. – De: télen szóba került már ez a kérdés, és ha nem is fogtunk kezet, de abban maradtunk, hogy ha a csapat bennmarad az NB III-ban, akkor folytatjuk a közös munkát, így a helyezéssel gyakorlatilag eldőlt ez a kérdés. Akkor egyébként megkérdezték tőlem az elnökség tagjai, milyen feltételek mellett maradnék, és már akkor teljesítették a kéréseimet, most nyáron pedig ugyanígy.

Teljes mértékben azt látom a vezetőkön, hogy a lehetőségekhez képest szeretnék kihozni a maximumot, és ennek érdekében mindent megtesznek. Az elnök úr, Lukács Flórián nagyon sok kilométert tett az autójába, hogy meglegyenek az elképzelt igazolások…

[related-post post_id="3549776"]

Magasabb szintet

Itt rá is tértünk arra, hogy milyen mérvű változások történtek a keretben.

– Elég nagy – mondta Gerliczki Máté. – A hivatalos célkitűzés a 4-8. hely elérése, aminek érdekében szükséges volt meghozni bizonyos személycseréket. Az előttünk lévő bajnokság sem lesz könnyebb, hiszen kiesik majd az utolsó három csapat, valamint a három csoport legrosszabb tizenharmadikja is. Sok új klub kerül majd a csoportunkba, például a Debreceni EAC, a Tiszafüred, a Gyöngyös, a Balassagyarmat, a kiesett Cigánd, úgyhogy mivel szeretnénk elkerülni a kellemetlenségeket, lépnünk kellett…

Úgy érzem, érezzük, hogy akik hozzánk jöttek, azok minőségi értelemben magasabb szintet képviselnek, hiszen akadnak olyanok, akik játszottak korábban az NB I-ben és az NB II-ben. Magán a játékon módosítanunk nem kell, de a terveink jobban megvalósíthatók lesznek, lehetnek, jobban viszontlátható lesz az a pályán, amit megbeszélünk, kitalálunk. Jobban és többször szeretnénk meccseket irányítani, nem csak második szándékból támadni.

[related-post post_id="3536992"]

Többek Barcikáról

Akkor a nevek: kapusposzton marad Tóth Csaba és Herceg Péter, illetve a felnőttekkel készül a 2000-es születésű Péter Gergő is. A védősorban „régi” Fodor Péter, Orosz Máté, Horváth Tamás, Balogh Gábor és Dajka László, érkezett Nagy Péter Hajdúböszörményből és Márton András a Budapest Honvéd NB III-as tartalékcsapatától. A középpályán tiszaújvárosi volt és lesz Bussy Dávid, valamint Shadi Hussein, melléjük érkezett Kovács Péter (Kazincbarcika), Illés Gábor (Kazincbarcika) és Turcsik Tamás (Jászberény). A támadósorban Nagy Dávid, Lukács Bence és Somogyi Tibor a maradó, új igazolás Lipusz Norbert (Kazincbarcika) és Nagy Róbert (Hajdúböszörmény). A társasággal készül még a korábbi tiszaújvárosi nevelésű 1998-as születésű Bucz Bence (Debreceni VSC) és az U17-ből Száraz Ádám. A Tisza partján még egy center megszerzését tervezik, és akkor összeáll a 2017/2018-as együttes.

- ÉM-MI -


A FC Tiszaújváros felkészülési mérkőzései

2017. július 15. (szombat) 10.00: Kazincbarcikai SC – FC Tiszaújváros

2017. július 19. (szerda) 18.00: FC Tiszaújváros – Füzesgyarmat SC

2017. július 22. (szombat) 10.00: Nyírbátori FC – FC Tiszaújváros

2017. július 26. (szerda) 18.00: FC Tiszaújváros – Tállya KSE

2017. július 29. (szombat) 10.00: DVTK tartalék – FC Tiszaújváros

2017. augusztus 5. (szombat) 17.00: FC Tiszaújváros – Fehérgyarmat SE


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!