BOON - Sport - NB II.

2018.02.22. 17:43

Vitelki Zoltán már most tudja, hogy milyen lesz a teljesítmény

Kazincbarcika - A hét végén elkezdi a 2017/2018-as bajnokság második felét a Kazincbarcikai SC.

Kazincbarcika - A hét végén elkezdi a 2017/2018-as bajnokság második felét a Kazincbarcikai SC.

Amennyiben az időjárás engedi, vasárnap elstartol a labdarúgó NB II 2017/2018-as szezonjának tavaszi idénye. Az újonc ­Kazincbarcikai SC a 11. helyről várja a startpisztoly eldördülését. Úgy, olyan mederben zajlott-e a téli felkészülés, ahogyan tervezte? – kérdeztük Vitelki Zoltánt, az észak-­borsodiak vezetőedzőjét.

– Nagyjából igen! Néha küzdenünk kellett az elemekkel, de azt, amit terveztünk, sikerült elvégeznünk – mondta a szakvezető, aki arra a felvetésre is válaszolt, hogy elégséges számú edzőmeccset vívtak-e? – Az előkészületek során az volt a kérésem, hogy találjunk erős ellenfeleket. Ezeket sikerült is leszervezni, a lejátszott mérkőzések száma pontosan beleillett a felkészülésbe.

Masszívabb és erősebb

A nemrégiben helyben átadott műfüves pálya által a körülmények biztosítva voltak, ezen lehetett dolgozni…

– Ami előny, az sokszor hátrány is, hiszen nagyszerű dolog, hogy egy kiváló minőségű műfüves pályán tudtunk készülni, amit mindig próbáltak a havazások ellenére tisztán tartani – hangsúlyozta Vitelki Zoltán. – Mindent el tudtunk végezni, de azért azt ne gondolja senki, hogy hosszútávon a műfű nem veszi igénybe a játékosok ízületeit. Erre is nagyon kellett figyelnünk. Egyszer voltunk füves pályán, a Balmazújváros elleni idegenbeli edzőmérkőzésen.

Azokra a posztokra érkeztek az új igazolások, ahová szükséges volt? – érdeklődtünk erről.

– Szerettük volna a támadó szekciót egy kicsit stabilabbá, erősebbé tenni. Ebből a szempontból célirányosan igazoltunk. Úgy érzem, hogy azokkal, akik érkeztek, a keret még masszívabb és erősebb lett – húzta alá Vitelki Zoltán, aki azon közbevetésre, hogy az igazolások esetleg azt is magával vonják, hogy a csapat korábbi, eddigi futballja, stílusa valamelyest változni fog, mindössze ennyit válaszolt:

– Igen, változik. Jobb lesz!

A teljesítmény

A szakvezető beszélt még arról, hogy összességében mit remél a tavasztól, mire számít magától a bajnokságtól és saját maguktól.

– A célkitűzés továbbra is az, hogy maradjunk bent a másodosztályban – tette hozzá Vitelki Zoltán. – Bő hat hét volt a felkészülésünk, játszottunk edzőmérkőzéseket, abból egyet zártunk vereséggel. Mondhatom, hogy ilyen meg olyan jól sikerült minden, de úgyis a bajnokságban mutatott teljesítményünk fogja megmutatni, hogy milyen munkát végeztünk. Én tudom, hogy milyen lesz!

A KBSC-ből menet közben kiesett az irányító középpályás, Takács Péter, az ő állapotáról ezt nyilatkozta a vezetőedző.

– „Taki” jól halad a rehabilitációval, de semmit sem szabad elkapkodnia. Nagy szükségünk lenne rá és bízom is benne, hogy mihamarabb vissza is tud térni közénk, de csak egy nagyon tudatosan felépített folyamat után, százszázalékos állapotban térhet vissza. Ez valamikor a tavaszi szezon második felében várható – osztotta meg mindezen információt Vitelki Zoltán.

ÉM-MI


Téli játékosmozgás a KBSC-nél

Érkezett:

Murai Márk (Mezőkövesd, kölcsönbe), Fila Károly (Sportul Snagov, román), Orovecz Ádám (Balmazújváros, kölcsönbe), Gábor Lukács József (STC Salgótarján).

Távozott:

Burics András (Sényő), Varga Márkó (Bp. Honvéd kölcsönből vissza, majd Füzesgyarmat), Gábor Péter (szabadon igazolható), Micsinai Miklós (Budafok).


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!