BOON - Sport - MVSC

2018.09.14. 13:33

Feczkó a hetedik helyen zárt az Eb-n

Miskolc - Az MVSC sportolója két nyert és két vesztett meccsel zárta a kontinensbajnokságot.

Miskolc - Az MVSC sportolója két nyert és két vesztett meccsel zárta a kontinensbajnokságot.

A bolgár fővárosban, Szófiában tegnap kezdődött meg a junior cselgáncs Európa-bajnokság, ahol a nyitónapon egy miskolci sportoló is érdekelt volt. Az MVSC cselgáncsozója, Feczkó Csanád az 55 kg-os súlycsoportban, a 21 fős mezőnyben csatázott, első meccsén a svájci David Gauchot ipponnal győzte le, és ezzel bejutott a 16 közé, majd a nyolcaddöntős mérkőzésén is ipponnal diadalmaskodott a portugál Lucas Cataroni ellen. Harmadik összecsapásán, a negyeddöntőben viszont nem bírt az azeri Rovshan Aliyevvel, ippon vereségével a vigaszágra került. Itt egy meccs jutott neki, mert az orosz Shakhzod Amonovtól szintén ipponnal kapott ki, ami azt eredményezte, hogy a hetedik helyen zárt.

A nap elején volt ok

– Nincs szó csalódásról, de bravúrról sem – mondta a nap végén Illyés Miklós, az MVSC edzője, aki a helyszínen nézte Feczkó Csanád mérkőzéseit. – A nap elején volt ok az örömre, hiszen az első két meccsén, amelyet egyaránt megnyert Csanád, vesztett állásokból fordított.

A folytatásban az igazán nagy tett elmaradt, ahhoz, hogy ebben a korosztályban érem közelbe kerüljön, a jelenleg nála magasabb szinten lévőket kellett volna legyőznie. Egy első éves juniortól nem csalódás ez a szereplés, de az ifjúsági 50 kg-os súlycsoport után, egy picit súlyban is nehezebb ellenfelekkel szemben picit már más a helyzet. Elsősorban fizikálisan kell fejlődnie Csanádnak ahhoz, hogy a jövőben a mostaninál jobb eredményt érhessen el.

ÉM-BCS


Még két miskolci

Az Eb-n még két miskolci sportoló lép tatamira: a női 70 kg-ban Czerlau Jennifer (DVTK-Miskolci JC) ma, a férfi 90 kg-ban Tóth Apor (Miskolci VSC) pedig holnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!