BOON - Sport - MVSC

2017.05.18. 15:24

MVSC: vasárnap jön az osztályozó első meccse

Miskolc - Két meccse van a Vasútnak arra, hogy be­jusson az NB I-be.

Miskolc - Két meccse van a Vasútnak arra, hogy be­jusson az NB I-be.

Amint az ismert, az előző hét végén kikapott, és így elveszítette a női röplabda NB II döntőjét az MVSC-MVSI együttese a Haladás VSE-Sport­iskola csapatával szemben. A vasiak ezzel jogot nyertek az élvonalbeli szereplésre, a miskolciak pedig arra, hogy osztályozót játszanak a feljutásért az NB I 11. helyezett alakulatával, a Palota RSC csapatával. A zöld-fehérek edzője, Kerekes Attila arról tájékoztatta lapunkat, hogy ezen csata első felvonását Miskolcon rendezik meg május 21-én 16 órától a Herman Ottó Gimnázium tornacsarnokában. A Palota RSC május 28-án 16 órára „írta ki” a budapesti mérkőzést – ez még nem hivatalos, de szóban már megállapodtak a felek.

A döntő párharcot a Magyar Kupában is alkalmazott módon döntik el a csapatok: A mérkőzéseken a bajnoki rendszerhez hasonlóan a csapatok a 3:0 és 3:1 arányú győzelemért 3 pontot, ugyanilyen arányú vereségért 0 pontot kapnak, míg a 3:2-re végződött mérkőzések győztese 2, vesztese 1 pontot szerez. Az oda-visszavágó mérkőzések során, ha a mérkőzésekért kapott pontok egyenlők (3:3), aranyjátszma dönt. Az aranyjátszma egy darab rövidített játszma (15 pontig, 2 pont különbséggel). Amelyik csapat ezt nyeri, az a továbbjutó.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!