BOON - Sport - MVSC

2016.04.09. 11:52

MVSC: A vasutasok és a matematikai esély

Miskolc - A kiesés szélén álló miskolci női röplabdacsapat nem csak le akarja játszani a hátralévő meccseket.

Miskolc - A kiesés szélén álló miskolci női röplabdacsapat nem csak le akarja játszani a hátralévő meccseket.

A női röplabda NB I-ben szereplő Albrecht-Miskolci VSC-MVSI csapata az alsóházi, 9–12. helyért zajló rájátszás 3. fordulójában szombaton, 17.00-tól a Budaörsi DSE vendége lesz.

A sereghajtó miskolci együttesnek matematikai esélye még van arra, hogy elkerülje a kiesést, hogy pontszámban beérje, és játszmaarányban megelőzze a jelenleg osztályozós helyen álló kecskeméti RÖPKE SE együttesét (pont­azonosság esetén elsőként a megnyert meccsek száma rangsorol, ha ez egyenlő, akkor az összes lejátszott meccs játszmaaránya dönt a helyezési sorrendről), ehhez „csak” annyi kell, hogy a vas­utasok a hátralévő mind a négy meccsüket megnyerjék, megszerezzék a győzelemért járó 3 pontokat, míg a röpkések a négy bajnokijukon ne gyűjtsenek be egyetlen pontot sem. Ellenkező esetben az Albrecht-MVSC-MVSI gárdája búcsúra kényszerül az élvonaltól.

És ez akár már ezen a hétvégén is bekövetkezhet, hiszen a Budaörsi DSE, ahová vendégségbe mennek most a vasutasok, papíron erősebbnek számít a miskolci zöld-fehéreknél.

Csak előre

– Nem foglalkozunk azzal, hogy matematikai vagy más megközelítésből milyen esélyeink vannak, a cél az, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, hogy játsszunk jól, és hogy a mérkőzés után ne kelljen szégyenkeznünk a saját teljesítményünk okán – mondta Kerekes Attila, az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI edzője, majd így folytatta:

– Ebben a szezonban nem sok sikerélményünk volt a Budaörs ellen, de most talán az a görcs, ami a lányok közül egyikükben, másikukban megvolt az ilyen meccsek előtt, mostanra oldódott. Persze reálisan nézve nagyon pici az esélye annak, hogy osztályozót érő helyen végezzünk, de most nincs más hátra, csak előre, és ilyen esetekben a sportban előfordultak már meglepetések.

Erre nagyobb lenne az esélye a Vasútnak, ha teljes kerettel készülhettek volna, de nem így történt.

– Sajnos, ez a hét sem telt el gondok nélkül, Nagy Zs. több edzést is kihagyott, mert sérülést szenvedett, nem a sportolása kapcsán – tudtuk meg a szakvezetőtől. – De ezzel együtt is meg kell próbálni mindent kihozni magunkból. Ha szervezett, jó játékot sikerül hoznunk, akkor nem vagyunk esélytelenek. Azért, mert ilyen nehéz helyzetben vagyunk, nem tehetjük meg, hogy feltesszük a kezünket, hogy vége. Sportemberek vagyunk és küzdenünk, harcolnunk kell. Mi nem le akarjuk játszani a hátralévő meccseket, hanem ezeken pontot, pontokat akarunk elérni, szerezni.

- ÉM-BCS -


A női alsóházi rájátszás állása

9. TFSE 24 2 4 2 1 2 13 28:56 23

10. Budaörsi DSE 24 3 1 2 1 3 14 23:59 17

11. RÖPKE SE 24 1 3 – 1 2 17 16:63 13

12. Albrecht-MVSC-MVSI 24 – – – 1 3 20 5:72 1

A csapatok magukkal hozták az alapszakaszban elért eredményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!