BOON - Sport - MVSC

2016.04.02. 13:22

MVSC: A legfontosabb mérkőzés, ami választ adhat „mindenre”

Miskolc - Szombaton 17 órától hazai környezetben játszik az Albrecht-MVSC-MVSI NB I-es női röplabdacsapata.

Miskolc - Szombaton 17 órától hazai környezetben játszik az Albrecht-MVSC-MVSI NB I-es női röplabdacsapata.

A miskolci zöld-fehérek a bajnokságban az alsóházban küzdenek, ahol a 9. és 10. hely biztos bennmaradást ér, a 11. pozíció osztályozót, a 12. pedig búcsút az élvonalból. Pillanatnyilag a Vasút áll az utolsó helyen 1 ponttal, amit az előző heti, TFSE elleni idegenbeli összecsapáson szerzett meg azzal, hogy 3:2-re veszített.

– Az a meccs azt mutatta meg, hogy azért képesek vagyunk jó meccset játszani és akár nyerni is, csak hinni kell benne – mondta lapunknak Kerekes Attila, az MVSC edzője. – Ez végül nem sikerült, de csak kevés kellett volna hozzá… Bízom abban, hogy ami a múlt héten elmaradt, az most nem fog.

A zöld-fehérek soros riválisa ma 17 órától a Csokonai úti létesítményben az a Pincelakat Röpke SE lesz, amely 10 ponttal áll az utolsó előtti helyen.

– A bajnokság legfontosabb mérkőzése következik számunkra – tette hozzá Kerekes Attila. – Egy kérdésre választ kapunk a találkozó végén: arra, hogy tudunk-e tovább harcolni az osztályozós pozícióért, hogy él-e tovább a remény. Ehhez 3:0-ra vagy 3:1-re kellene győznünk, amit elérhetünk, ha hozni tudjuk a TFSE ellen mutatott produkciót, kevés hullámvölggyel. Nagyon fontos, hogy ne görcsöljünk, csináljuk a dolgunk a lehető legjobban.

Megedződtek a lányok

A tényekről: az alapszakaszban eddig két alkalommal meccselt egymással az Albrecht-MVSC-MVSI és a kecskeméti alakulat, tavaly október 17-én 3:1-re nyert a Röpke Miskolcon, aztán december 18-án 3:0 volt az eredmény, ugyancsak a mostani vendégnek.

– Úgy érzem és látom, hogy azóta megedződtek, keményedtek a lányok, a fiataljaink, mernek játszani, sokkal jobban tudnak küzdeni, ez alapvető különbség a hónapokkal ezelőtti és a mostani MVSC között – magyarázta Kerekes Attila. – Nincs, nem volt ezzel baj, hiszen ez a korral jár, én sem voltam más, amikor még iskolában röplabdáztam… Az első forduló előtt kevés felkészülési találkozónk volt, nem tudtunk élesek lenni, Kecskeméten pedig a szoros első szett után egy kicsit elfogytunk. Szerdán csináltunk egy nagyon jó tréninget, voltunk tizenketten, csütörtökön sajnos kisebb betegség miatt négyen hiányoztak, ám nem panaszkodunk, a pozitívumokat nézzük, azokba kapaszkodunk. Meg tudtuk szerezni a múlt heti Budaörs – Röpke meccs videófelvételét, vannak, akikre figyelni kell náluk. Nem lesz könnyű menet, de amit tudunk, azt maximálisan ki kell hozni magunkból.

A tataiak is itt lesznek

A szakvezető jelezte még azt is, hogy a három tatai röplabdázó, Sinai, Mészáros és Kovács G. itt lesz a Kubikban, de lehetőséget fog adni a két serdülő korú röpisnek, Egrinek és Dömsödinek is.

- ÉM-MI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!