BOON-Sport-MKC

2018.06.01. 12:09

Buday Dániel lett a Mezőkövesdi KC új vezetőedzője

Mezőkövesd - Jól védekező, lendületes csapatot akar kialakítani az új vezetőedző.

Mezőkövesd - Jól védekező, lendületes csapatot akar kialakítani az új vezetőedző.

Buday Dániel irányítja a soron következő szezonban az NB I-re készülő Mezőkövesdi KC felnőtt csapatát.

Fiatal csapat

A játékosként 93-szoros válogatott szakember Orosházán fejezte be élvonalbeli játékos- pályafutását, majd edzősködött. Beugró edzőként sikerült a 2016/2017-es évadban benntartania az élvonalban az Orosházát, majd a tavalyi szezon decemberében megvált tőle a békési klub, amely tavasszal nélküle pontot sem szerzett és búcsúzott az élvonaltól.

– Fiatalos a csapat és fiatal edzőt szerettünk volna. Drizner Péter is jól értett a nyelvükön, talán Dani is megtalálja velük a hangot. Úgy érezzük, nagyon motivált, nekünk ilyen edzőre van szükségünk, aki bizonyítani akar az NB I-es kispadon – mondta Pap Tamás, a klub elnöke.

Elmondta, erősíteni akarnak, belső posztokon terveznek igazolásokat, és a védelemben is szeretnének új embert. Szerződést még nem kötöttek új játékossal, de bíznak abban, hogy két héten belül lesznek megállapodások.

– Szimpatikus volt az a terv, amit itt felvázoltak, fiatal a csapat és ütőképes gárdát kell építeni az NB I-re, ez foglalkoztatott. Minden adott, jó feltételek vannak a munkához, emiatt döntöttem Kövesd mellett. Számítok azokra, akik kulcs­szerepet játszottak a feljutásban, ők maradnak. A keretet pár külföldivel ki kell egészíteni, keressük a minőségi játékosokat, illetve a tehetséges magyar fiatalokat, akik illenek a koncepcióba. Közönségszórakoztató, gyors, lendületes csapatot szeretnénk látni – vázolta föl a terveket Buday Dániel, akinek munkáját Juhász István és Drizner Péter is segíti majd.

Elárulta, az elnökségtől megkap minden segítséget, közösen döntenek az igazolásokban. Csak egy bizonyos határig tudnak elmenni, akik ebbe az

anyagi, szakmai koncepcióba beleférnek, azokat a játékosokat meg tudják nézni.

Július 12-én

Buday Dániel szerint a csapat a felkészülést július 12-én kezdi, rávezetés után kemény alapozás kezdődik. Nem lesz egyszerű munka, de bízik abban, hogy a játékosok is jól állnak hozzá. A bajnokság szeptemberben kezdődik. Elsődleges céljuk a bennmaradás kiharcolása.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!