BOON-Sport-MKC

2018.02.03. 15:35

MKC: A dobogóra mindenképpen

Mezőkövesd - Jó pozícióból várja a férfi kézilabda NB I/B tavaszi felét a Mező­kövesdi KC együttese.

Mezőkövesd - Jó pozícióból várja a férfi kézilabda NB I/B tavaszi felét a Mező­kövesdi KC együttese.

Csupán egyetlen pont a hátránya a két éllovassal szemben a Mezőkövesdi KC-nak. A dél-borsodiak az őszi szezonban sokáig nagyszerűen meneteltek, a hajrában azonban egy kicsit megtorpant az együttes. A helyzetük viszont így sem reménytelen, akár a bajnoki címet is megszerezhetik a Keleti csoport tavaszi mérkőzésein. A kövesdiek azonban nem tekintenek ennyire előre, mert a matematika semmit nem jelent, a vitás kérdések majd a pályán dőlnek el.

Betegséghullám

– A korábban megszokottakhoz képest egy héttel hamarabb folytatódik a bajnokság, ez értelemszerűen a felkészülési programot is átrajzolta – mondta kérdésünkre Drizner Péter, a Mezőkövesdi KC edzője. – Ehhez képest, amit terveztünk, azt el tudtuk végezni, igaz, komoly betegséghullám söpört végig a csapaton, ami nem könnyítette meg a dolgunkat. Ez a helyzet még mindig tart, de bízom benne, hogy a szombati rajtra mindenki felépül, és teljes csapattal utazhatunk majd Lajosmizsére.

Az őszi kerethez képest eggyel több játékos szállhat fel az MKC csapatbuszára, hiszen a borsodiak leigazolták a Balmazújváros korosztályos válogatott kapusát, Pásztor Imrét. A megegyezés megtörtént, a klubváltással kapcsolatban már csak az adminisztratív ügyintézés van hátra. Az 1996-os születésű „portás” az őszi idényben 12 bajnoki, 4 Magyar Kupa- és 2 Ligakupa-mérkőzésen erősítette a hajdúságiakat. Balmazújvárosban egyébként megszűnt az eddigi anyagi stabilitás, így több kulcsjátékos is más egyesületben folytatja.

– Nem terveztünk kapusposzton erősítést, de az ilyen lehetőséggel élni kell – folytatta Drizner Péter. – Amikor értesültünk az újvárosi helyzetről, akkor természetesen mi is megnéztük, hogy kit lehetne hozzánk szerződtetni. Pásztor Imre érkezésével minőségi javulást értünk el a keretben, bízom benne, hogy ezzel a dobogóra mindenképpen odaérünk majd tavasszal. A bajnokság előtt megfogalmazott 1–6. hely valamelyikét 1–3.-ra módosítottuk, képesnek, elég erősnek érzem magunkat, hogy érmet nyerjünk az NB I/B-ben. Az anyagi nehézségek miatt vélhetően a Balmaz kiszáll ebből a harcból, de a Keleti csoportban sok jó csapat van, egyik találkozón sem mehet senki biztosra.

Visszarendeződés, végjáték

Drizner Péter szerint az MKC-nak a bajnokság második felében javulnia kell a visszarendeződés terén, ha ezt nem tudják megtenni, akkor sok kellemetlen percet élnek majd át. Emellett a végjáték is kritikus volt a csapat életében, sok mérkőzésen, a hajrában vesztettek értékes pontokat.

Az MKC a januári időszakban részt vett – és meg is nyerte – az ózdi Bellér László emléktornát, ahol a Debrecent magabiztosan legyőzték, a házigazdáktól pedig szoros meccsen kaptak ki. Ezen a héten az ózdiak is ellátogattak Kövesdre, a múlt héten pedig a bajnokságban negyedik helyen álló Nyíregyházával is összemérte az erejét a kövesdi gárda.

ÉM-ME

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!