BOON-Sport-MKC

2017.03.26. 17:26

Kieső helyen végez a Mezőkövesdi KC

Mezőkövesd - Hétgólos vereséget szenvedtek Gyöngyösön a kövesdiek.

Mezőkövesd - Hétgólos vereséget szenvedtek Gyöngyösön a kövesdiek.

Rangadót játszott szombaton este a Mezőkövesdi KC Gyöngyösön, amelynek tétje a presztízsen túl az is volt, hogy megtartja-e matematikai esélyét a bennmaradásra a kövesdi csapat, vagy biztosan az utolsó két hely valamelyikén végez. A férfi NB I 21. fordulójában játszott találkozó első félideje szoros eredményt hozott, a másodikban azonban a végig jobban játszó gyöngyösiek hamar eldöntötték a pontok sorsát.

Többször meglépett

A mérkőzésen ugyan 2-2-nél volt utoljára egyenlő az állás, s az első félidőben többször is meglépett 3-4 góllal a hazai csapat, a kövesdiek fel tudtak zárkózni egy gólra. A játékrész hajrájában azonban elég volt néhány eladott labda és rossz lövés, hogy a hazaiak ismét ellépjenek öt találattal, szereztek könnyű gólokat is lerohanásból, de néhány átlövésük is sikeres volt. Az utolsó percben Vukics két góllal hozta vissza a meccsbe a vendégeket.

A második félidő elején Szepesi nehezményezett két játékvezetői döntést, így kétperces kiállítása mellé még egyet begyűjtött. Ez a négy perc elég volt arra, hogy a gyöngyösiek megnyugtató előnyre tegyenek szert ismét. A kövesdiek támadásai sem sültek, Hudák több labdát is fogott, de Országh Á.-t sem sikerült semlegesíteniük, a jobbszélső nem csak indításokból, de posztjáról is eredményes volt. A hazaiak már kilenc góllal is vezettek és kínai figurás góllal is kiszolgálták közönségüket. A beszálló kövesdi fiatalok azonban néhány perc alatt ötre csökkentették az MKC hátrányát, de közelebb nem sikerült kerülniük, a hajrában pedig ismét növelte előnyét a B.Braun.

A gyöngyösiek négy pontra növelték előnyüket a jobb kieső Balmazújvárossal szemben. A bajnokságból már csak négy mérkőzés van hátra a kövesdiek számára.

ÉM-TB


Jegyzőkönyv

B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC 30–23 (14–11)

Gyöngyös, 600 néző, vezette: Kékes, Kékes

Gyöngyös: HUDÁK – ORSZÁGH 10, Reznicek 1, HEGEDÜS M. 3, M. Mikita 2, Juhász K. 1, Kovacsics 3. Csere: Holló M., Rózsavölgyi (kapusok), DURIS 2, Malandrin 3, Becsirovics, Loncar 3, Jóga 2, Németh T. Edző: Nigrínyi Tibor

Mezőkövesd: Holló B. – Vaskó 1, Grigorjev 3, Radnics, Szelviaszjuk 3, Vukic 4, Szepesi 3 (2). Csere: Kovács J. (kapus), Grünfelder 1, Kiss R. 3 (2), Gulás 2, Nagy N. 1, Trivkovics, Kovács B. 2. Edző: Janó Pál

Az eredmény alakulása: 9. perc 6-2, 15. perc 8-5, 24. perc 10-9, 36. perc 18-12, 44. perc 23-14, 52. perc 25-20

Kiállítások: 6, ill. 6 perc

Hétméteresek: 1/0, ill. 5/4

Nigrínyi Tibor: A kilenc mérkőzés óta tartó vereségsorozat rányomta a bélyegét a sok-sok heti felkészülésre. Mindenki bízott magában, akarta, hogy megszakadjon az átok. A heti hozzáállás végre kijött a pályára is, minden játékos megmutatta mekkora szíve, lelke van. Az elejétől a kezünkben tartottuk a mérkőzést, mindenhonnan eredményesek voltunk. Fontos volt a védekezés, betartottuk az utasításokat, rengeteg mozgással sikerült megoldani, s mindez nagyon jó kapusteljesítménnyel párosult, végre nekünk volt több védett lövésünk. Köszönöm mindenkinek, aki pályára lépett, mindenki hozzátette a magáét.

Janó Pál: Nem úgy jött ki a lépés számunkra a mérkőzésen, ahogyan arra számítottunk. A Gyöngyös keveredéssel kezdett, majd tudtak lazán is játszani, a döntő szituációkat mindig meg tudták oldani. Tudtak távolról is gólt lőni, beállóból, könnyen jutottak ziccerekhez, megérdemelten nyertek. Az agresszív védekezésük nekünk nem ízlett, nem tudtuk befejezni az akciókat, szélre nem is jutott labda. A hazaiak felszabadultabban játszottak, gratulálok Tibor első meccséhez. A 23 góllal nem lehetek elégedett, 30 gól körül szerettünk volna lőni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!