BOON-Sport-MKC

2017.02.19. 21:43

MKC: Megvolt a harcosság, de kevésnek bizonyult

Mezőkövesd - Balmazújvárosban szerepelt szombaton a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Balmazújvárosban szerepelt szombaton a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Csak a negyedik perc elején kezdődött meg a gólgyártás, Vukic révén vezetést szerzett a Mezőkövesd. Mindezt három hazai találat követte, Hanták kétszer és Vranac is bevette a dél-borsodiak kapuját (3-1). Tartotta magát az MKC, Grigorjev találata után lett 5-3, majd Kovács B. kapott két percet, kevéssel ezután pedig Vukic és Janó Pál sárga lapot. A 12. percben 6-6-ra álltak a csapatok, aztán 8-7-et követően zsinórban háromszor talált be az MKC, Vukic, Kiss R. és Szepesi révén (8-10). A 24. percben egyenlített a Balmazújváros, és az első félidő utolsó percének két gólos fórral mehettek neki a hazaiak (15-13). Selviasiuk szépített, 29:54-nél azonban Vukic kapott piros lapot egy szabálytalanság miatt, Kekezovics bevágta a 7 méterest, s így 16-14-gyel mehettek szusszanni a felek.

Az újabb lépés

A második félidőben kisebb különbségekkel vezetgetett a hazai együttes, de a kövesdiek mindig vissza tudtak zárkózni (19-19, 22-22). 49:42-nél Vaskó hozta újfent közel a kövesdieket (24-23), majd 56:16-nál Kiss R. tette ugyanezt, ő biztosan értékesítette a megítélt büntetőt (26-25). Itt azonban támadásban elment a tudomány, a Balmazújváros viszont még mattolni tudta az MKC kapusát. A pontok sorsa véglegesen 1 perccel a végső sípszó elhangzása előtt dőlt el, amikor Mateo 28-25-re alakította az állást. A látogatók nem hoztak rossz teljesítményt, de azzal, hogy újra veszítettek, megtették a következő lépést a kiesés felé.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Balmazújvárosi KK - Mezőkövesdi KC

29-26 (16-14)

Balmazújváros, 700 néző. V.: Herczeg, Südi.

Balmazújvárosi KK: Pásztor - Tomic (2), Stojanovic (1), Martinez (1), Hanták (4), Temesvári (1), Simovic (2). Csere: Teodor (k), Pajkó (k), Jordán (5), Mateo (2), Rasic (1), Vranac (1), Bali (4), Kekezovics (5/4), Pásztor (-), István (-). Vezetőedző: Magi Serra.

Mezőkövesdi KC: Kovács - Vaskó (4), Grigorjev (4), Radnic (3), Selviasiuk (2), Vukic (3), Szepesi (2). Csere: Holló (k), Gulás (1), Kovács B. (1), Kiss R. (6/4), Grünfelder (-), Trivkovic (-), Pordán (-), Nagy N. (-), Rozmán (-). Vezetőedző: Janó Pál.

Kiállítások: 6 perc, illetve 14 perc.

Hétméteresek: 4/4, illetve 4/4.

Magi Serra: - Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. A második félidőben végig irányítottunk, szerencsére megszereztük a két pontot, de nem volt egyszerű.

Janó Pál: - Ma jól játszott a csapat, mindenki az utolsó pillanatig küzdött, megtettünk mindent, de most ennyire futotta. Sajnos, Lókodira nem számíthattunk, Vukicot kiállították, így ezen a poszton nagyon hiányoztak a lövések.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!