BOON-Sport-MKC

2016.03.18. 11:21

MKC: A lázgörbe kiegyenesítésére készülnek

Mezőkövesd - Pénteken este kezdik a rájátszást a mezőkövesdiek a férfi kézilabda NB I-ben.

Mezőkövesd - Pénteken este kezdik a rájátszást a mezőkövesdiek a férfi kézilabda NB I-ben.

A matyóföldiek 18 órától a B.Braun Gyöngyös vendégeként lépnek pályára. A borsodiak az alapszakasz után elmozdultak a kieső helyekről, és ezt lényeges előrelépésként értékelte Skaliczki László mesteredző.

– Most azért, hogy már nem vagyunk utolsók, jobban néz ki a történet – állapította meg a tréner. – Innentől kezdve nem lehet kísérletezni, kockáztatni, mert itt súlyos pontokra megy a játék. A rájátszás egyébként sajátos műfaj, úgynevezett bónuszpontokkal „megspékelve”. Tizennégy mérkőzés, csaknem azonos tudású csapatokkal, és nekünk plusz kettő, hiszen érdekeltek vagyunk a Magyar Kupa fináléjában is, de ez más „kávéház”. A bajnokság második felvonásában a nüanszok döntenek, most már mindenkinek az igazi arcát kell mutatnia, a sorozat tétje számunkra az élvonalbeli tagságunk meghosszabbítása. Ebben az évben jól teljesítünk és ez önbizalmat ad számunkra, de magam is kíváncsian várom, hogy miként bírjuk majd ezt az „őrült” tempót. Egy szó, mint száz: fel kell kötni azt a bizonyos textíliát, ugyanis kezdődik a tánc.

Csak 1 pontot

A borsodiak eddig csak 1 pontot szereztek a hevesiektől: hazai környezetben kikaptak tőlük, idegenben viszont ikszeltek velük.

– A feladat nagyon egyszerű – folytatta Skaliczki László. – Meg kell fejelnünk ezt a bizonyos egységet, lehetőleg kettővel. Soron következő ellenfelünk 8 bónuszponttal kezd, ez a miénk duplája, persze senki nem kapott ingyen semmit, mindenki megdolgozott azért, amije van. A B.Braunt jól ismerjük, tudjuk, hogy mik az erősségei, és azt is, mik a gyengéi. Pénteken este nagyon kemény védelemmel találjuk magunkat szembe, ráadásul kapusaik is rutinosak, támadásban pedig gyorsak, aztán ügyesen kontráznak. Nekünk az a dolgunk, hogy ne adjuk el a labdákat, kontrollált támadásvezetéssel bontsuk meg a falukat, és persze pontosan célozzunk. Nem szabad szétforgácsolnunk magunkat, a rossz kezdést, a halvány befejezést, vagy a hullámzó teljesítményt pedig eleve ki kell törölnünk a szótárunkból. Levontuk a legutóbbi, Orosházán nyújtott mérkőzésünk tapasztalatait, ki fogjuk egyenesíteni a „lázgörbénket”, azzal persze tisztában vagyunk, hogy hatvan percen keresztül nem lehet szárnyalni, a kézilabda már csak ilyen játék.

A dél-borsodiaknál valamennyi játékos a szakvezető rendelkezésére áll, sérült, beteg nincs a keretben.


Az MKC alsóházi rájátszásának programja

 • Március 18. (péntek), 18.00: B.Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC
 • Március 25. (péntek), 18.00: Mezőkövesdi KC – Orosházi FKSE
 • Március 30. (szerda), 18.00: Mezőkövesdi KC – Komló Sport
 • Április 2. (szombat), 18.00: Balmazújvárosi KK – Mezőkövesdi KC
 • Április 20. (szerda), 18.00: Mezőkövesdi KC – Eger SBS
 • Április 23. (szombat), 18.00: PLER-Budapest – Mezőkövesdi KC
 • Április 29. (péntek), 18.00: Ceglédi KKSE – Mezőkövesdi KC
 • Május 7. (szombat), 18.00: Mezőkövesdi KC – B.Braun Gyöngyös
 • Május 11. (szerda), 18.00: Orosházi FKSE – Mezőkövesdi KC
 • Május 14. (szombat), 18.00: Komló Sport – Mezőkövesdi KC
 • Május 21. (szombat), 18.00: Mezőkövesdi KC – Balmazújvárosi KK
 • Május 25. (szerda), 18.00: Eger SBS – Mezőkövesdi KC
 • Május 28. (szombat), 18.00: Mezőkövesdi KC – PLER-Budapest
 • Június 1. (szerda), 18.00: Mezőkövesdi KC – Ceglédi KKSE

 • Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!