BOON - Sport - Megye II.

2018.11.22. 11:53

A barátokkal együtt érkezett Sajósenyére

Sajósenye - A sajósenyei Dányi János a hét végén öt gólt szerzett Szirmabesenyő ellen.

Sajósenye - A sajósenyei Dányi János a hét végén öt gólt szerzett Szirmabesenyő ellen.

Dányi János igazi gólvadász, s nem csak amiatt, mert a megyei II. osztály Északi csoportjának múlt hét végi, 15. fordulójában 5 találatig jutott a hazaiak színeiben a Sajósenye – Szirmabesenyő (7–2) összecsapáson. Ezen mennyiséget nem először érte el, hiszen 2015. május 3-án a Parasznya (akkor itt játszott) – Ináncs 10–4-es meccsen szintén ennyi találatot ,,vállalt”. Dányi János – aki pályafutása során már 199 alkalommal talált a kapuba, felnőtt és utánpótlás összecsapásokat tekintve – ezzel az „ötössel” vezeti a csoport góllövő listáját (20), az aszalói Lázi László (19) előtt.

Baráti társaság

– Nem gondoltam, hogy a Besenyő ellen öt gólig fogok jutni, de úgy érzem, hogy mostanában megy nekem és a csapatnak is a játék – mondta lapunknak Dányi János. – Persze, egyedül mindez nem jött volna össze, kellenek a társak, akik nagyon jól szolgálnak ki.

A 23 esztendős játékos idén júliusban igazolt Szendrőből vissza Sajósenyére, ahol már játszott korábban (emellett azt megelőzően volt még a sajószentpéteriek, és a parasznyaiak futballistája is).

– Jól érzem magam Sajósenyén, jó a társaság és az edző is – tette hozzá a támadó. – Igazából a barátokkal beszéltük meg, hogy a nyáron ide igazolunk: öten vagyunk haverok, majdnem egymás mellett lakunk Sajószentpéteren, igaz, a négy másik srác közül három nem volt akkor sehová sem leigazolva.

Magasabb szintre

A személyes ambícióiról is megkérdeztük Dányi Jánost, aki erre az alábbiakat felelte:

– Örülnék annak, ha egyszer tudnék játszani egy NB III-as csapatban, az már magasabb szint lenne, mint a megyei I, ahol szereztem tapasztalatot. Szerintem megállnám ott is a helyem… – közölte a sajósenyeiek erőssége, akinek az édesapja is a jobb labdarúgók közé tartozott. – Ha jönne egy ilyen lehetőség, mindent megtennék azért, hogy sikerüljön, szóval szívesen megpróbálnám. Szeretem a labdarúgást, a legjobb sport… Nem titkolom azt sem, amit egyébként tud mindenki, hogy a harmad­osztályban már meg lehetne élni a futballból.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a 10-es mezt viselő csatár hány edzésen tud részt venni hetente.

– Nincs edzés Sajósenyén, ahogyan korábban Szendrőben és Parasznyán sem volt – árulta el Dányi János. – Összejövünk a meccsen, s úgy megpróbáljuk a lehető legjobb formánkat nyújtani. Különben most Budapesten vagyok, itt dolgozom, alkalmi munkán, ez is egy jó kis fizikai edzés… Pénteken megyek haza, szombaton pedig jöhet az Alsózsolca elleni rangadó.


Az első hatban

A sajósenyei csapat pillanatnyilag a negyedik helyet foglalja el a táblázaton, az Aszaló, a Miskolci VSC, valamint Alsózsolca mögött.

– Szeretnénk a bajnokság végén az első hatban végezni, ezt a célt tűztük ki magunk elé a szezon indulásakor – mondta Takács István edző. – Az első három hely bérelt, azon csapatok, amelyek jelenleg megelőznek bennünket, deklarálták, hogy szeretnének egy osztállyal feljebb kerülni. Szóval, ha esetleg rontunk is egy-két pozíciót a későbbiekben, az sem lenne probléma, az 5-6. hely is sikernek számítana. Ügyes játékosaink vannak, de nyilván befolyásolja az aktuális összeállításunkat, hogy ki tud eljönni a meccsre a munkahelyéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!