BOON - Sport - Megye II.

2018.05.19. 14:00

Glonczi ötöt vágott a szirmabesenyőieknek

Tiszalúc - A tiszalúciak csatára jó napot fogott ki az elmúlt heti bajnoki fordulóban.

Tiszalúc - A tiszalúciak csatára jó napot fogott ki az elmúlt heti bajnoki fordulóban.

A megyei II. osztály Északi csoportja 27. fordulója keretében a Tiszalúc gárdája otthon 6-1-re verte a szirmabesenyői csapatot. A gólok közül – a hazaiaknál – a 29 éves Glonczi Krisztián egymaga ötöt jegyzett.

A munka mellett

– Már tizenöt esztendeje játszom a csapatban – mondta a Tiszalúc Nagyközségi Sport­egyesület gárdájának támadója. – Jól érzem magam a klubnál és annak ellenére itt maradok, hogy nagyon sokszor hívtak már ide és oda. Azért nem mehetek sehová, mert ácsként és állványozóként dolgozom egy vállalkozónál, a munkám mellett pedig edzéseket egyáltalán nem tudok vállalni. Kizárólag csak a meccsekre járok, már ha éppen haza tudok jönni.

Az ötgólos labdarúgó ezúttal jobbal és ballal is a hálóba talált, tehette, hiszen, ahogyan a sportágban mondani szokták, abszolút kétlábas.

– Állítólag gyors vagyok, és a rúgótechnikám is meghaladja az átlagost – folytatta Glonczi Krisztián. – Az is jó nekem, hogy ebben az osztályban nem nagyon figyelnek a csatárokra, így mellém sem szoktak „testőrt” rendelni. Ennek köszönhetem, hogy korábban szintén voltak a mostanihoz hasonló szériáim.

Még sokáig

A tiszalúciak kulcsembere kiemelte, hogy remek közösséget alkotnak, a pályán valamennyien kiteszik a szívüket a győzelemért. Pillanatnyilag a hetedik helyen állnak, de jó hajrával és kis szerencsével még ötödikek is lehetnek.

– Az volt a célunk, hogy bekerüljünk az első tíz közé, ezt pedig megvalósítjuk, így nem érheti szó a ház elejét – jegyezte meg Glonczi Krisztián. – Valamikor a megyei első osztályban is játszottunk, remélem, hogy egyszer vissza­jutunk az elit mezőnybe. Azt nem tudom, hogy meddig fogok még futballozni, de úgy gondolom, hogy sok van még bennem. A megyei második vonalban többen negyven fölött is szolgálják klubjukat, és ha erre gondolok, akkor nekem tucatnyi szezonom lehet hátra.

26 gólnál tart

Glonczi Krisztián a Szirmabesenyő elleni hazai találkozón a 23., a 68., a 77., a 91. és a 92. percben talált a kapuba. A csatár 26 gólnál tart és a negyedik helyen áll a góllövőlistán.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!