BOON - Sport - Megye II.

2018.04.18. 18:55

A nyolc gólból ötöt „jegyzett” a dédesi csatár

Dédestapolcsány, Miskolc, Sajóvámos - Lázi László kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Dédestapolcsány–Sajóvámos labdarúgó-­mérkőzésen.

Dédestapolcsány, Miskolc, Sajóvámos - Lázi László kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Dédestapolcsány–Sajóvámos labdarúgó-­mérkőzésen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztály Északi csoportja 23. fordulója keretében a dédesiek hazai környezetben 8-2-re verték a Sajóvámost, pedig az élcsoporthoz tartozó vendégek voltak az esélyesebbek. A kiütéses otthoni siker kulcs­szereplője Lázi László volt. A 23 éves, 180 centiméteres, vékony testalkatú támadó öt gólt szerzett, ezzel a meccs hősének bizonyult.

Kétlábas

– Kettőt jobbal, hármat ballal értem el – közölte érdeklődésünkre. – Kétlábas vagyok, vagyis nem jövök zavarba, ha nálam van a labda, inkább a fejelés a gyengém, ritkán „stukkolok” a kapuba. Korábban középpályásként játszottam, de a csatárposzt jobban fekszik nekem.

Lázi László másfél esztendővel ezelőtt Borsodnádasdról érkezett Dédestapolcsányba, korábban pedig megfordult Dubicsányban is.

– Utóbbiak színeiben értem el egyéni csúcsomat, a megyei III. osztályban ugyanis egyszer nyolc gólt termeltem. Nagy ünneplést nem csaptunk a lefújás után, beszélgettünk egymás között, majd az ismerősökkel, néhány szurkolóval, aztán mentünk a dolgunkra. Nekem egy bajnokságban harminckét találat volt a csúcsom, most ezt megdönthetem, mert csapatunk hatvannégy góljából huszon­nyolc fűződik a nevemhez. Meglehet, hogy még többre vinném, ha komoly edzésmunka állna mögöttem, erre viszont azért nincs esélyem, mert Dédestapolcsányban nem tartunk tréningeket, csak a találkozókra jövünk össze. Jómagam úgy próbálom megoldani ezt a helyzetet, hogy egy baráti társasággal kispályázom, de a nagypályás füves bajnokikat nem lehet összehasonlítani a műfűvel, a parkettel vagy éppen a salakkal. A kondícióm karbantartásához azonban mindenképpen hozzájárul ez a műfaj.

Többre vágyik

Arra a kérdésünkre, mely szerint vágyik-e magasabb osztályba, kapásból igennel felelt, majd hozzátette:

– Az a labdarúgó nem igazi sportember, aki megelégszik pillanatnyi produkciójával. Teljesen nyilvánvaló, hogy a koromból és talán az adottságaimból eredően a megyei kettőtől feljebb lenne a helyem. Úgy gondolom, hogy a megyei elit vagy talán még a harmad­osztály is szóba jöhetne, de ajánlatokkal még nem rendelkezem. Nehéz dolog egy bennmaradásért küzdő alakulatból magasabbra kapaszkodni, mert az esetleges átigazolásnál mindenki mérlegel, sok szempontot, mutatót vesz figyelembe.

Lázi László úgy fogalmazott, hogy a civil életben is megállja a helyét, gyárban dolgozik.

– Putnokról járok Miskolcra – folytatta. – A Boschban összeszerelő operátorként munkálkodom, négy műszakban tevékenykedem, már csak ezért sem tudnék jelenleg sokkal több időt fordítani a focira.


[poll id="1521"]


[related-post post_id="3830002"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!