BOON - Sport - Megye I.

2017.10.27. 19:30

Búcsút int a sportágnak a megyei hátország ikonja

Edelény - Bejelentette távozását Szilvai Attila, az Edelényi FC tekintélyes elnöke.

Edelény - Bejelentette távozását Szilvai Attila, az Edelényi FC tekintélyes elnöke.

A megyei első osztályú bajnokság 11. fordulója keretében az Edelény hazai környezetben 6-3-as vereséget szenvedett Felsőzsolcától. A Bódva-völgyiek elnöke (aki civilben majd’ három évtizede Tomor polgármestere), Szilvai Attila ezt nyilatkozta: „A csapat és a játékvezetés végérvényesen meggyőzött arról, hogy ezért a futballért élni és nem meghalni kell. Harmincnyolc évi sportvezetői tevékenységem ma véget ért. Minden szép és fájó emlékkel, igazi sportbarátként kívánok mindenkinek jó egészséget és további sportsikereket.”

A gárda nem érdemli meg, hogy játékához a nevemet adjam.” Szilvai Attila

Töredékét adták

Mivel a sportág egyik emblematikus alakja korábban is lemondott már néhányszor és mégis maradt, egy nap gondolkodási időt „adtunk” nyilatkozatára. Szilvai Attila azonban nem változtatta meg elhatározását:

– Nem hirtelen felindulásból beszéltem – közölte. – Tudom, hogy elhatározásomnak súlya van, de valakinek el kell vinnie a „balhét”. Az eredménytelenséget nehezen viselem, jómagam egész életemben a maximumot nyújtottam, erre törekedtem, de most eljutottam odáig, hogy elég volt. Most felhívtam a figyelmét a közösségnek, amely megtudja, hogy mit jelent elveszítenie valakit. Az a szilárd véleményem, hogy a csapat hozzáállása sok kívánnivalót hagyott maga után, a fiúk hetek, sőt hónapok óta csak a töredékét adták képességüknek, és becsapták önmagukat. Amit a meccs után kijelentettem, komolyan mondtam, a gárda nem érdemli meg, hogy ehhez a produkcióhoz a nevemet adjam. A romlás, a közömbösség, uram bocsá’ a posvány engem nem érdekel.

Átadja a helyét

Szilvai Attiláról – a labdarúgó-vezetőről – sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy könnyen feladja a harcát. A futballban töltött évtizedei alatt csapataival a körzeti (megyei hármas) sorozattól kezdve a második vonalon át a megyei elitig bajnoki címeket és dobogós helyezéseket ért el, azaz sokat kapott a focitól, de sokat is adott ennek a műfajnak, így kétségtelen, hogy hiányozni fog.

– Mivel mindennel baj van, a napokban átadom a helyem – folytatta. – A családom örül, hogy erre a döntésre jutottam, de aggódik is értem, hogy miként fogom átvészelni a futballmentes időszakot. Mert az tény, hogy az életemben nagy törést hoz ez az állapot. Hamarosan előkészítem a váltást, arra törekszem, hogy a lehető legrövidebb időn belül tartsanak választást a klubnál. Mindenre van megoldás, nincs pótolhatatlan ember, az idő és az élet pedig majd igazolja a dolgokat, azaz elhatározásom helyességét, vagy azt, hogy esetleg tévedtem. Edelényben biztos az anyagi háttér, jók a tárgyi körülmények, ennek következtében nem lepusztult klubot vesz majd át az utódom. Azt még nem döntöttem el, hogy járok-e majd meccsekre, és azt sem tudom még, hogy hová, milyen területre sodor majd az élet, én ugyanis nem tudok tétlenül ülni.


Ők mondták

– Nekem meglepő ez a történet – mondta Szlifka Csaba, az Edelényi FC csapatának edzője. – Nélküle nehéz lesz a jövő, abban bízom, hogy Szilvai Attila azért támogatóként mögöttünk marad.

– Nagyon sajnálom, hogy erre az elhatározásra jutott, hiszen az edelényi foci újjáélesztésében elévülhetetlen érdemei vannak – jelentette ki Németh Attila szakmai igazgató.


[poll id="1486"]


[related-post post_id="3657385"]

[related-post post_id="3656329"]

[related-post post_id="3577596 "]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!