DVTK Jegesmedvék: Tanulóévnek tökéletes volt

Miskolc - A DVTK Jegesmedvék hokicsapatának legértékesebb tagja további két évre Miskolcon marad.

Miskolc - A DVTK Jegesmedvék hokicsapatának legértékesebb tagja további két évre Miskolcon marad.

A miskolci Vigadóban kedden tartott szurkolói találkozó elején Egri István klubvezető bejelentette: Magosi Bálint, a Tipsport-ligás hokicsapat csatár-kapitánya további két esztendeig a Maciknál szolgál majd. A válogatott sportoló nagy tapsot kapott és az est fénypontjává vált.

Sok közös nevező

Klubtársa, Vas János – szavait idézve – húsz perc alatt állapodott meg a folytatásban a diósgyőriekkel, Magositól ezért először arra kértünk választ, hogy esetében mennyi időre volt szükség a kontraktus meghosszabbításához.

– Kicsivel többre, mint húsz perc – felelte a válogatott játékos. – Egri István már februárban megkeresett, hogy beszéljünk a jövőmről. A miskolci hokisport első embere a két esztendőtől többet akart, magam úgy voltam ezzel, hogy a Tipsport Liga az esetünkben két idényig még biztos, aztán a kétszer háromszázhatvanöt nap sok idő, elegendő biztonságot és kibontakozási lehetőséget ad nekem, és valahol az arany középutat jelenti. Döntőnek bizonyult az, hogy nagyon korrekt ajánlatot kaptam: jók a körülmények, rendesek a srácok, a gyerekeink is jól érzik itt magukat, szóval sok volt a közös nevező. Az sem titok, hogy Vas János aláírását is abszolút figyelembe vettem: a feleségem után a legtöbbet vele beszélgettem erről a témáról és mindketten pozitív irányba tereltek. Egyébként Jankóékkal családilag is jóban vagyunk, a párjaink barátnők, a kisgyerekeink meg barátok, aztán egy házban, egymás alatt és fölött lakunk Vasékkal és Szirányi Bencéékkel. Még egy, további elhanyagolhatatlan indok szólt a miskolci létünk prolongálása mellett: az, hogy éreztük és érezzük a szurkolók szeretetét. Ennek eddig és ezután is igyekszünk megfelelni, a nézők barátságát meghálálni.

Glen Hanlont akarják

Hamarosan világbajnoki szereplés vár a magyar válogatottra, és az esetleges jó szereplés – az elit csoportba jutás – felértékelheti legjobbjainkat, így Magosi Bálintot is – jegyeztük meg a harmincadik évében járó kiválóságnak, aki ezekkel a szavakkal reagált:

– Azt láttam célszerűnek, ahogyan döntöttem. A már említett korrekt ajánlat miatt, és eddig nem futott be hozzám úgymond kihagyhatatlan ajánlat, arra pedig nincs garancia, hogy a vébén vagy utána, majd…, esetleg…, befut egy-két kérő.

Magosi Bálinttól rövid értékelést kértünk a szlovákiai ligaszereplésükről is, aki a következőt mondta:

– Annak ellenére, hogy a vége fakó lett, ne felejtsük el: egészen az alapszakasz hajrájáig a hat közé jutásért küzdöttünk. Ennek következtében kijelentem: a 2018/19-es idény tanulóévnek tökéletes volt. Ami pedig vezetőedzőnket, a kanadai Glen Hanlont illeti: kivételes képességű, ízig-vérig profi szakembert ismertünk meg a személyében, átvettük a filozófiáját. Mivel ebben a műfajban két-három év kell a kibontakozáshoz, a gyümölcs beéréséhez, nagyon szeretném, ha vele folytathatnám, folytathatnánk a munkát.


Házi gólkirály

A csatár Magosi Bálint 27 gólt szerzett a hatvan Tipsport-ligás találkozón, továbbá 23 asszisztot jegyzett. A kanadai táblázaton így 50 ponttal a piros-fehérek legértékesebb játékosa lett.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!