DVTK Jegemedvék: A 19. másodpercben dőlt el a csata

Érsekújvár, Miskolc - A „csont” nélküli rájátszás szempontjából idegenben fontos meccset nyertek a Macik.

Érsekújvár, Miskolc - A „csont” nélküli rájátszás szempontjából idegenben fontos meccset nyertek a Macik.

Az első hat közé kerülésért küzdő csapatok úgynevezett hatpontos találkozóján a Macik ugyanabban az összeállításban vették fel a küzdelmet, mint pénteken este a listavezető Zólyom ellen.

Potyagóllal

Mindössze 19 másodperc telt el, amikor nagy potyagóllal vezetést szerzett a DVTK. Loiseau vitte fel a korongot, majd Kiss D.-hez játszott. A védő átvette a semleges harmadban, és mivel nem volt jobb ötlete, még a kék vonal előtti területről lőtt, korongja pedig a meglepett Kristin mellett a bal sarokban kötött ki (0–1). Pillanatokkal később Pance megduplázhatta volna a piros-fehérek előnyét, majd Vay pazar alakítással ütött jobbra egy bal oldali célzást. A 6. percben akár öt gól is születhetett volna. Sorrendben Galanisz, Miskolczi, Ruckay, Kulmala és Pance kísérletei siklottak ki néhány centiméter, vagy a balszerencse miatt. Az emberfórokból nem lett semmi, aztán az első harmad második felében Magosi a korong elé vetődött, hárított is, de fájdalmas arccal botorkált le a jégről. Később a vendégek kapuja előtt nagy forgalom alakult ki, majd a diósgyőriek öten játszhattak négy ellen, a sanszokig eljutottak, a találatig viszont nem.

Csak helyzetek

A középső szakaszban Somogyi és Galanisz, majd Pance és Kulmala hozott össze egy-egy ziccert, majd érdemi esemény nélkül elcsorgott a Diósgyőr emberelőnye. A 29. percben beszorultak Vasék, akik bő egy percig keresték a játékszert a védőharmadukban, de nem jutottak hozzá. A 30. percben kettő az egy ellen vezettek rohamot az érsekújváriak, Pospisil azonban átadás helyett suhintott, de eltévesztette a ketrec jobb oldalát. A Jegesmacik visszaadták a másik oldalon ugyanezt, szintén kettő az egy ellen indultak előre, de ez az akció is zátonyra futott. A Mikron együttese nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, mégis Somogyi és Galanisz „bontásban” lehetett volna eredményes a Hanlon-alakulat. Kevesebbet akcióztak a Jegesmedvék, de minden támadásuk ötletesnek bizonyult, és magában hordozta a sikert. A második szünet előtt Vay hálójánál teremtettek meleg pillanatokat az otthoniak, a válogatott kapus minden közbeavatkozása reflexeit dicsérte. Kiss D.-t másodszor is kiállították, és ez a kisbüntetés átmeneti zavarokat ugyan okozott, de generális bajokat nem.

Kimaradt büntető

A 43. percben egy szóló közbeni szabálytalanság miatt büntetőt ítéltek, ezt Pospisil Vayba lőtte, aztán Bajtek és Galanisz adott elő vívócsörtét. A 45. percben Kulmala szokásos kavarását produkálta és majdnem bevette a ketrecet. A Nové Zámky a DVTK Jegesmedvéken kívül az idővel is harcolt, a bírák pedig arra vigyáztak, hogy ebbe ne avatkozzanak be. Kétszer hoztak salamoni ítéletet, páros kiállítást, Vay pedig magánszámaival szórakoztatta a publikumot. A hajrá 1.32-nél hazai időkéréssel és a kapus lehozatalával kezdődött, Loiseau viszont üres kapus góllal nyomatékosított (0–2), hogy végül a hazai szépítés (1–2) már ne érjen semmit.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

HC Mikron Nové Zámky – DVTK Jegesmedvék 1–2 (0–1, 0–0, 1–1)

Érsekújvár, 1234 néző. V.: Stano, Goga – Durmis, Krajcik (szlovákok).

HC Mikron Nové Zámky: Kristin – Zatko (1), Hain, Jurik, Zboril, Ruckay – Novák, Ordzovensky, Rogon, Urban, Bajtek (1) – Kudla, Hatala, Strauch, Hruska 1, Pospisil – Henderson, Slávik, Jakubek, Fábry, Ondrusek – Kosaristan (kapus). Vezetőedző: Milan Jancuska.

DVTK Jegesmedvék: Vay – Crawford, Kiss D. 1, Pance (1), Vas, Kulmala – Szirányi, Láda B., Harrison (2), Loiseau 1 (1), Magosi – Gőz, Milam, Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Vojtkó, Albert T., Parizek – Adorján (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Milan Jancuska: – Már a kezdés után a kapunkba került a korong, és ez, mint kiderült, végzetesnek bizonyult. Bár sokat lőttünk kapura, sok helyzetet teremtettünk, de csak négy másodperccel a vége előtt voltunk eredményesek, így pont nélkül maradtunk.

Glen Hanlon: – A hosszú buszút után sikerült jól kezdenünk a találkozót és domináltunk az első harmadban. A második játékrésztől nagy nyomás alá helyezett minket a hazai csapat, de Vay remekül védett és nagy szerepe volt a sikerben. Tudtuk, hogy ha versenyben akarunk maradni a hatodik helyért, akkor meg kell nyernünk a meccset. Ez sikerült és gratulálok érte a csapatomnak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!