Még nem tárgyalták a Macik beadványát

Miskolc - A Szlovák Jégkorong Szövetség még nem bírálta el a DVTK Jegesmedvék fellebbezését.

Miskolc - A Szlovák Jégkorong Szövetség még nem bírálta el a DVTK Jegesmedvék fellebbezését.

Az előzmények: a Szlovák Jégkorong Szövetség fegyelmi bizottsága büntetést szabott ki a szeptember 21-én Miskolcon játszott DVTK Jegesmedvék – HKM Zloven Tipsport Ligamérkőzés közben a lelátón történt események miatt. Ismeretes, hogy a zólyomi szurkolók a záró harmad előtt verekedést kezdeményeztek a biztonsági személyzettel, sőt a hazai nézőkkel is. A rendőrök kilenc embert, köztük nyolc szlovákot állítottak elő rendbontásért (az egy magyart pedig szabálysértés miatt).

Nagy Ádám

Az eset nagy port kavart, hiszen ilyen incidens korábban még soha nem fordult elő a jégcsarnokban. A fegyelmi bizottság 7000 euróra (mintegy 2 millió 200 ezer forintra) büntette a DVTK Jegesmedvéket, míg a zólyomi klubnak 1500 eurót kell leszurkolnia. Az indoklás szerint a hazai rendezők minimalizálhatták volna a következményeket, ha időben reagálnak, de nem léptek fel kellő eréllyel, ráadásul nem hívták be a rendőröket. A DVTK Jegesmedvék fellebbezett, beadványát azonban még nem bírálták el.

– Klubunk eddig semmilyen értesítést nem kapott a tárgyalásról, vagy az esetleges határozatról, így nincs hírünk arról, hogy mikor és miképpen zárul le ez az ügy – mondta lapunk érdeklődésére Nagy Ádám, a piros-fehérek általános igazgatója.

ÉM-KT



[related-post post_id="4018906"]

[related-post post_id="3993520"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!