DVTK Jegesmedvék: Magosi a ráadásban döntött

Miskolc - Péntek este hazai környezetben szerepeltek a Macik, akik a sírból nyertek.

Miskolc - Péntek este hazai környezetben szerepeltek a Macik, akik a sírból nyertek.

A jégkorong Tipsport Liga 17. fordulója a gyetvaiak „személyében” verhető ellenfelet hozott Miskolcra. A DVTK Jegesmedvék nyolc vesztes találkozó után rossz sorozatuk megszakítását tűzték ki célul maguk elé.

Gólok előnyből

A 2. perc elején Kulmala közelről találta magát szemben Petrikkel, de nagy erővel a bal vállába bombázta a korongot.

A 3. percben technikai büntetést kaptak a miskolciak, mert túl sok játékosuk volt a jégen. Már csak 12 másodperc volt hátra a fórból, amikor a sok-sok lassú járatás végén az első soros Yakutsenya balról az élesebbnél is élesebb szögből, a rosszul helyezkedő Adorján mellett rést talált a bal felső sarokba, 0-1. A 10. percben jött a válasz, szintén emberelőnyből Pance, egy védővel a nyakán, jobbról, pár lépésről, ritkán látható félfordulatos mozdulattal emelt a keresztvas alá, 1-1. Magára talált a miskolci alakulat, amely sorra vezette veszélyes akcióit a 15. perctől pedig megint öt a négy ellen próbálkozhattak és a találkozó harmadik előnye is bement. A második formációból Somogyi ütése túljutott Petriken, a gólvonal előtt csorgó játékszert pedig a visszavetődő portást megelőzve ismét Pance tessékelte a hálóba, 2-1.

Egyenlítettek

A második szakaszban egy ideig az indítások és az átadások rendre hosszúak voltak, a 29. percben azonban ismét született egy óriási gól. F. Fekiac jobbról keresztbe játszott, Surovy átvette a korongot, kicsit előrekorcsolyázott vele, majd Adorján feje és a jobb kapuvas között elemi erővel lőtt a ketrecbe, 2-2. A meccs negyedik kétperceséből semmi nem lett, pedig a nézők nagyon várták a 3-2-t. A sebesség fokozása jót tett a meccsnek (szórakoztató elem volt Somogyi és Kuklev ökölvívó-vb-re való külön meccse, amelynek két végleges kiállítás lett a vége) a döntés pedig a folytatásra maradt.

A 42. percben nagy védelmi hibából vezetést szerzett a Gyetva. Tibensky jobbról keresztbe gurította a korongot, Matus Chovan érkezett és senkitől sem zavartatva a háló bal oldalába döfte, 2-3. A 48. percben Magosi közvetlen közelről betette a harmadikat (3-3) és megindult a harc a győzelemért. Az 52. percben gyönyörűen sakkoztak a Macik, csak éppen Kulmalának nem sikerült középről belőnie a korongot. Vas nekiment Surovynak, öt percet (és véglegest) kapott érte, ennek következtében a vendégek sokáig fórban játszhattak. A 60. percben Hrasko távoli, óriási bombája bement, majd jött a videózás, és a „bukta”, a kapust ugyanis senki nem akadályozta, 3-4. A dráma folytatódott, Loiseau ugyanis 5 méterről egyenlített, 4-4, így következett a hosszabbítás. Ez pedig Magosiról szólt, aki a 64. percben eldöntötte a meccset, 5-4.

Vasárnap 17.30-tól Liptószentmiklós csapatát fogadják a piros-fehérek.

KT


Jégkorong: jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – HC 07 Detva 5-4 (2-1, 0-1, 2-2, 1-0) – hosszabbítás után

Miskolc, 985 néző. V.: Loksik, Orolin, Frimmel, Bogdan (mind szlovák).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Crawford, T. Slovak, Miskolczi, Galanisz, MAGOSI 2 – Szirányi, Vojtkó, PANCE 2 (1), Vas (2), Kulmala – Láda B. (1), Milam, Somogyi (1), LOISEAU 1 (1), Harrison – Rusk, Ritó, Hajós, Vincze P. – Duschek (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

HC 07 Detva: PETRIK – Martin Chovan, Kuklev (1), Scurko (1), Yakutsenya 1, Pulis – Sládok (1), HRASKO 1, Tibensky (1), Valent, Matus Chovan 1 – F. Fekiac (1), F. Simon, SUROVY 1, Murcek, Zilka (1) – Hedera, Gachulinec, Daloga, V. Fekiac, Král – Riecicky (kapus). Vezetőedző: Jozef Turek.

Kiállítások: 12 perc+két végleges fegyelmi (Somogyi, Vas), ill. 17 perc+végleges fegyelmi (Kuklev)+10 perc fegyelmi (Scurko).

Glen Hanlon: – Nagyon izgalmas mérkőzés volt, és végre egy ilyen kiélezett találkozó a javunkra dőlt el. Örülök, hogy feljavult az emberelőnyös játékunk.

Jozef Turek: – Jól kezdtünk, a végén pedig a kezünkben volt a győzelem. Viszont nagy hibákat követtünk el az utolsó pillanatokban, emiatt volt hosszabbítás.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!