Visegrád Kupa-döntő: A hokilutri nem hozott szerencsét a DVTK Jegesmedvéknek Nyitrán

Miskolc - A HK Nitra nyerte a Visegrád Kupát a kedd este rendezett visszavágó mérkőzésen.

Miskolc - A HK Nitra nyerte a Visegrád Kupát a kedd este rendezett visszavágó mérkőzésen.

A vendég miskolciak 4-2-re nyerték az első mérkőzést, így jó eséllyel várták a visszavágót, amelyre a Magyar Kupa elhódításának örömével utaztak el. Remek hangulatban kezdődött a finálé második köre, a nézőtéren több száz Maci-szurkoló szorongott.

Gyors kiállítás

Már az 1. percben emberhátrányba kerültek a Jegesmedvék, Magosi a kapu mögött ugyanis buktatott, de a négy miskolci simán kibekkelte a százhúsz másodpercet, meleg helyzet csupán egyszer adódott, ez azonban a kapu elmozdulásával ért véget. Az 5. percben jutott vezetéshez a szlovákiai alakulat. Elveszített korong után Kristófhoz került a játékszer, aki csapata szempontból a lehető legjobb megoldást választotta: 7 méterről, kapásból a jobb felső sarokba zúdított (1-0). Nem sokkal később Ruckay kiállítását követően csillant fel az egalizálás esélye a DVTK előtt, de ebből a fórból sem lett semmi. Az iram meghaladta az átlagost és a játékosok jól éltek fizikai adottságaikkal is. Minden szabad korongért nagy csata zajlott a jégen, ahol enyhe hazai fölény bontakozott ki, ugyanis a kékben lévő hazaiak többet tartózkodtak a támadó harmadban, de számottevő gólhelyzeteket nem tudtak kidolgozni. Blackwater a félidő derekán megduplázta a Nyitra előnyét: balról, a lábak között kapu bal oldalába bombázott (2-0). A 19. percben jött az idegnyugtató miskolci gól. Két vendéghokis rohant a ketrec felé, Vas balról önzetlenül jobbra passzolt, Sakaris pedig egyből a bal alsó sarokba helyezett (2-1).

Kettős emberelőny

A második szakaszt jobban kezdte a vendégcsapat, hosszú ideig a nyitrai harmadban táncolt a korong, a HK erejéből csak a kontrákra futotta. Sokat ütköztek a játékosok, minden korongért nagy harcot vívtak. A 23. percben Tóth A. lövés helyett jobbról középre adott és ez lett a veszte. Egy perccel később Korím balról lőtt, Adorján ölelte magához a középre tartó játékszert. A diósgyőriek portása egyébként jól szedte össze a lecsorgókat, aztán jött a 28. perc, amely meghozta a Jegesmacik egyenlítő gólját. Rantanen távolról lőtt, a kapu előtt nézelődő Galanisz pedig kinézte a bal alsó sarkot, beleszúrva a korong útjába (2-2). Az iksznek rövid ideig örülhettek a borsodiak, mert Rantanen kiállítását Rais távolról megbüntette (3-2), bár úgy tűnt, hogy a korong útját Kristóf is befolyásolta. A 33. percben Berta ütőjében elesett a nyitraiak egyik csatára, ennek a mozdulatnak büntetés lett a vége, majd Vast is kivitték pihenni, így öt a három ellen gurigázhattak az otthoniak. Járogattak is becsülettel, de veszélyes lövésig, számottevő ziccerig nem jutottak el. Egyszer adódott csak komoly izgalom a jégen, amikor a 36. percben a kapu tetejéről perdült vissza a korong, Adorján azonban résen volt. A 38. percben pici hiányzott az egyenlítéshez: Kulmala jobbról tálalt az érkező Tóth A. elé, aki azonban a hálóőrbe emelt.

Jött a ráadás

A 42. percben Rantanen kapott pihenőidőt, de csapatának pályán lévő tagjai megelőzésekkel operáltak, egyre-másra sikerült kilőniük a korongot a harmadukból. A nyitraiak kétszer tudtak célozni, ezeket Adorján hatástalanította. Nagy nyomás nehezedett a Macikra, ennek ellenére a 46. percben Magosi balról került helyzetbe, de célzásában nem volt erő. Az idő múlása ekkor úgy tűnt, hogy a Jegesmedvéknek kedvez, de következett a 49. perc: Paulovic belenyúlt egy jobbról küldött bombába, amely az ütőjéről a jobb felső sarokba vágódott (4-2). Ebben a pillanatban érett meg a hosszabbítás, de ehhez még az kellett, Ordzovensky 2 percesét kihúzza a Nyitra. A hosszabbításban három-három játékos 5 percig feszült egymásnak. Miskolczi kitörése már-már gólt ígért, de addig szorongatták, amíg kibillentették az egyensúlyából. Lövések voltak, akciók is, de az eredmény nem változott, így jött az izgalmak izgalma, a hokilutrinak nevezett szétlövés. Az első 5-5 büntetőből csak Ruckay és Kulmala talált be (1-1), majd egyesével, felváltva mentek el a nyolcadik sorozatig. Ekkor Ruckay megint eredményes volt és ez döntött, a hazaiaké lett a kupa.


Visegrád Kupa, döntő, visszavágó:

HK Nitra – DVTK Jegesmedvék 5-2 (2-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0) – büntetőkkel

Nyitra, 3067 néző. V.: Baluska, Babic (Tvrdon, Soltész).

HK Nitra: Lawson – Rais 1, Rygl (1), Paulovic 1, Kristóf 1, Kovacs – Ordzovensky, Milam, Blackwater 1 (1), Slovák, Lantosi (1) – M. Pupák (1), Versteeg, H. Ruckay, J. Ruckay, Macik – Korím, Kollár, Csanyi, Siska, Rzavsky. Vezetőedző: Antonin Stavjana.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen (1), Rusk, Magosi, Galanisz 1, Miskolczi – Láda B., Rantanen, Pavuk, Vas (1), Sakaris 1 – Vojtkó, Joe, Hajós, Kulmala, Tóth A. – Köllő, Albert T., Ritó, Berta, Tóth G. – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Kiállítások: 4 perc, ill. 10 perc.

Antonin Stavjana: – Jó mérkőzés volt, nagy csatában szereztük meg a kupagyőzelmet.

Mikael Tisell: – Nagyon kemény, hajtós mérkőzésen vagyunk túl. Ahogy azt sejteni lehetett, a Nyitra keményen beleállt a mérkőzésbe és ez az a szint, ahol nagyon kevés helye van a hibáknak. Jobban kezdett a házigazda, ám nekünk is sikerült végig játékban maradni. A rendes játékrész végét a hazaiak nagyon megpörgették, a hosszabbításban pedig nekünk volt több lehetőségünk. Ez a mérkőzés az utolsó pillanatig eldőlhetett volna bárki javára. A büntetőlövés egy lutri, amiben most sajnos alulmaradtunk, ennek ellenére le a kalappal a csapat előtt, nagyot küzdöttek, és köszönjük a rengeteg DVTK-szurkolónak is, akik idáig elkísértek minket.

A Visegrád Kupát a HK Nitra nyerte, 6-6-os összesítéssel, a hosszabbítás döntetlenje után büntetőkkel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!