DVTK Jegesmedvék: Nem szabad ülni a pillanatnyi sikereken

Miskolc - Erdélyi túrán a Jegesmedvék: pénteken Csíkszereda, szombaton Brassó az ellenfél.

Miskolc - Erdélyi túrán a Jegesmedvék: pénteken Csíkszereda, szombaton Brassó az ellenfél.

A népkerti hokicsapat legutóbb vasárnap lépett jégre Erste Ligás mérkőzésen, amikor is hazai környezetben 3-0-ra verte meg a Ferencvárost. A meccset csak kívülről, mankókkal a ,,társaságában" nézte Rusk, illetve menet közben Magosi is megsérült, miután Hietamaki elég csúnyán a palánkra lökte. Elöljáróban ezen két játékos állapotáról érdeklődtünk Mikael Tisell vezetőedzőnél.

– Jednek a bokájával van problémája, jelenleg úgy néz ki, hogy körülbelül tíz napig, két hétig nem számolhatunk vele. Magosinak pár nap pihenőre van szüksége, vasárnap a háta sérült meg. Jobb állapotban van, mint elsőre gondoltuk, szerdán kiderül, hogy velünk tud-e jönni a két romániai mérkőzésre – jegyezte meg a szakvezető, akitől azt is megkérdeztük, milyen összetevők kellenek ahhoz, hogy egy csapat kapott gól nélkül hozzon le egy mérkőzést, miként ők tették a fővárosi zöld-fehérekkel szemben? – Kemény, határozott védekezés, de nem csak a védők, hanem a csatárok részéről is. A segítésnek, a besegítésnek, az összhangnak nagy szerepe van ebben.

Nehéz kitalálni

A népkertiek szerdán elutaznak egy erdélyi ,,kirándulásra", pénteken 18 órától ugyanis Csíkszeredában, szombaton 17.30-tól pedig Brassóban lépnek jégre. A csíkieket szeptemberben 4-2-re verték idegenben Ládáék, míg Brassóban 3-0-ra győztek, ám utóbbiakat a Kontinentális Kupa selejtezőjében is megverték, szintén 3-0-ra.

– A Csíkszereda egy kemény csapat, amely sok gólt ér el, otthon nagyon nehéz ellenfelek, a Brassó sem rossz csapat, de ő talán egy picivel lassabb stílusban játszanak – nyilatkozta Mikael Tisell. – Már túl vagyunk elég sok meccsen, nehéz újat, valami meglepőt kitalálni, főleg úgy, hogy az összes meccs elérhető az interneten, mindenki ki tud elemezni mindent. Tényleg nem számít semmi, csak az, hogy az adott 60 perc alatt mit produkálsz.

Két szabadnap

A DVTK Jegesmedvék elég meggyőző pontelőnnyel állnak a liga táblázatának élén, de hogy miként próbál vigyázni arra a szakvezető, hogy a játékosok ne legyenek megelégedve, ne ,,üljenek le", arról ezt mondta a vezetőedző:

– Még nincs vége a bajnokságnak, a verseny, a harc folyamatosan zajlik – tette hozzá Mikael Tisell. – Most ugyan van kilenc pontnyi fórunk, de mi van, ha kikapunk egyszer-kétszer, aztán a jövő héten elveszítjük a MAC elleni rangadót? Szóval gyorsan változhat a helyzet, nem szabad ülni a pillanatnyi sikereken, nem lehet elkényelmesedni, ezt minden játékos tudja a csapatban.

A népkertiek hétfőn és kedden pihentek, opcionális edzések voltak, amelyen többen részt vettek. A vezetőedző szerint a nagy rohanás közepette kell(ett) a mentális, fizikális felfrissülés, s úgy érzi, hogy most már ismét jó állapotban van a csapata. A Macik ma kora délután indulnak Erdélybe, a határ közelében megalszanak, és csütörtökön reggel utaznak tovább. Csütörtökön este edzés Csíkszeredában, pénteken délelőtt átmozgató tréning, aztán este mérkőzés. Másnap átbuszoznak Brassóba, utána következik az összecsapás a hazaiakkal, majd hazautazás, érkezés Miskolcra vasárnap, a kora reggeli órákban.

Játékosszavak

Ryan Ruikka, a DVTK Jegesmedvék védője: – Kisebb sérüléssel bajlódom, de bízom abban, hogy tudok már játszani a következő meccseken, és remélem, hogy mindkettőt megnyerjük. Jól érzem magam a klubnál, sikerült megtalálni a helyem, a srácokkal remekül kijövök, mindannyian keményen dolgozunk azért, hogy sikeresek legyünk.

ÉM-MI



Az Erste Liga állása

1. DVTK Jegesmedvék 18 15 1 1 1 76-30 48

2. MAC Budapest 19 13 – – 6 80-48 39

3. SC Csíkszereda 21 11 1 1 8 76-67 36

4. Ferencvárosi TC 20 10 2 – 8 72-62 34

5. Dunaújvárosi Acélbikák 19 11 – – 8 60-51 33

6. Újpesti TE 20 9 2 – 9 56-56 31

7. ASC Corona 2010 Brasov 21 7 1 4 9 57-60 27

8. Fehérvári Titánok 20 5 1 2 12 53-79 19

9. EV Vienna Capitals II 22 – 1 1 20 33-110 3


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!