A Macik második sora vitte a prímet Bécsben

Bécs, Miskolc - Péntek este Ausztriában szerepelt a DVTK Jegesmedvék Erste-ligás hokicsapata.

Bécs, Miskolc - Péntek este Ausztriában szerepelt a DVTK Jegesmedvék Erste-ligás hokicsapata.

A Macik jó passzban készültek a mérkőzésre, bár az erőltetett menet miatt kissé tartottak attól, hogy fáradtabbak lesznek a szokásosnál.

Kiállításdömping

Az első harmadban alig akadt olyan pillanat, amikor senki nem csücsült a büntetőpadon. Mindössze 38 másodperc telt el, amikor Magosinak akadályozásért már ki kellett ülnie, ezt pedig Janisch 2.18-nál gólra váltotta (1-0). Ezt követően is folyamatosan jöttek a két perces kiállítások, egyszer a piros-fehéreket azért büntették, mert rosszul cseréltek, hat mezőnyjátékosuk volt a jégen. A létszámfölényekből azonban gólok nem születtek, így némi meglepetésre a hazaiak előnnyel vonultak pihenőre. A statisztikai adatokból kitűnt, hogy a DVTK játékosai sokkal többször lőttek kapura, ezekkel azonban nem volt szerencséjük, mert vagy rosszul céloztak, vagy naggyá tették az osztrákok kapusát.

A második szakaszban a korábban Miskolcon is szerepelt Kuqali akadályozásért kapott „pihenőt”, az emberfórt nem tudták gólra cserélni a vendégek, akik azonban a 25. percben egalizáltak. Ezúttal a második sor jeleskedett: Joe és Pavuk segédletével Vas közelről talált a hálóba (1-1). A 32. percben Kuqalit már harmadszor „intették” le a játékvezetők, de ebből sem lett semmi. A 35. percben A. Maxa megint a Capitals gárdáját juttatta előnyhöz (2-1), de nem sokáig állt vesztésre a miskolci együttes.

A 36. percben ugyanis F. Maxa 2+2 perces kiállítást kapott és ebből fordítottak a diósgyőriek. Előbb Rantanen távolról vette be a ketrecet (2-2), majd Pavuk gólját követően a 40. percben már a Jegesmedvék vezettek (2-3). Ebben a periódusban a bécsieket négyszer, a miskolciakat viszont csak egyszer látták szabálytalannak a csíkos ruhások, ez is hozzájárult ahhoz, hogy forduljon a kocka.

A hajrában hengereltek

A harmadik harmadban ugyanúgy folytatták a csapatok, ahogyan az első kettőben abbahagyták: a 41. percben Bolterle bottal akasztott, mehetett le, de a borsodiak emberelőnye minden erőfeszítés ellenére elpárolgott. Az 51. perc döntőnek bizonyult, akkor Lintner meg nem engedett módon használta a testét, jött rá a százhúsz másodperces bírói válasz, ezalatt pedig újra jeleskedett a Macik kettes formációja. Adogatásuk végén Vas vette be Zimmermann ketrecét (2-4). Az 57. percben jött a hab a tortára: Pavuk is eredményes volt (2-5).

A hajrában Tóth G.-t is kiállították, erre a Kapitányok időkéréssel, majd kapusuk lehívásával válaszoltak, így hat hazai mezőnyjátékos nézett farkasszemet négy vendéggel, de kockáztatásukra ráfizettek, ugyanis jött a DVTK-ráadás: Rantanen az üres kapuba passzolta a játékszert (2-6). A soron következő mérkőzést vasárnap 18 órától a miskolci jégcsarnokban rendezik: a Jegesmedvék ellenfele a Ferencváros lesz.

- ÉM-KT -


Jegyzőkönyv

Vienna Capitals II – DVTK Jegesmedvék 2-6 (1-0, 1-3, 0-3)

Bécs, 137 néző. V.: Németh M. (a többiek nevét nem kaptuk meg – a szerk.).

Vienna Capitals II: Zimmermann – Kuqali (2), Piff, Janisch 1, F. Maxa (1), Schönwetter – Bolterle, Wolf, Szabad, Preiser, A. Maxa 1 – Karitnig, Kruckovyc, Ranftl, Schlögl, Thalhammer – Müller, Artner, Leitner, Loik, Rohm – Maros (kapus). Edző: Christian Dolezal.

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. – Kiss-Tusk, Leppanen, Magosi, Miskolczi, Galanisz – Láda B. (2), Rantanen 2 (2), Pavuk 2 (1), Vas 2 (2), Sakaris (1) – Joe (1), Vojtkó (1), Hajós, Tóth A., Kulmala – Albert T., Köllő, Berta, Tóth G., Ritó – Adorján (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Kiállítások: 24 perc + 10 perc fegyelmi (Janisch), ill. 14 perc.

Christian Dolezal: – Sokáig jól tartottuk magunkat, de nem bírtuk a hajrát.

Mikael Tisell: – Fokozatosan lendültünk játékba. Sokat lőttünk kapura és végül megérdemelten nyertünk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!