A Macik hozták a kötelezőt Brassóban

Miskolc - Erdélyi túrájának második mérkőzését is megnyerte a DVTK Jegesmedvék csapata.

Miskolc - Erdélyi túrájának második mérkőzését is megnyerte a DVTK Jegesmedvék csapata.

A piros-fehérek szombaton este a győzelem reményében léptek pályára Brassóban és igazolták a papírformát. Sikerükön túl örvendetes, hogy úgynevezett meccsnullt produkáltak, azaz egyszer sem került a kapujukba a játékszer, ez pedig védőmunkájukat és a „portás” szerepét ezúttal betöltő Kiss B. teljesítményét dicséri.

Az első perceket a szokásos kóstolgatás jellemezte, egyik alakulat sem rontott ajtóstul a házba. A 7. percben csillant fel először a gólszerzés reménye a miskolci alakulat előtt, Nagy I. ugyanis késleltette a játékot, ezért kisbüntetésben részesült. A hazaiak azonban, bár néhányszor szorult helyzetbe kerültek, megúszták a két percet. Az első harmadban majdnem ugyanannyi lövése volt az ASC-nek és a DVTK-nak is (13-14), az egy különbség éppen arra volt elegendő, hogy előnyt csikarjon ki a miskolci társaság. A 14. percben, teljes létszám mellett, a védő Ruikka szöktette Kulmalát, aki néhány csel után a közelről helyezett a ketrecbe (0-1).

A miskolci szurkolók Brassóba is elkísérték a Jegesmedvéket. | Fotó: Daniel Maximilian Milata

A második húsz percben is a vendégek kezdeményeztek többet, de ebben a szakaszban a kiállításokon kívül csak a gólhelyzetekig jutottak a játékosok. Tóth A. magas bothasználat, Ruikka durva játék, Sirokovs pedig testre ütés miatt csücsült százhúsz másodpercig a pihenőhelyen. Kiss B. mindent fogott, a másik kapunál pedig Vas állt a legközelebb ahhoz, hogy megduplázza a Jegesmedvék előnyét.

Miskolczi és Vas

Az utolsó felvonásban az erdélyi gárda az egyenlítésért küzdött, a borsodiak pedig az idegnyugtató második góljukért hajtottak. Az 53. percben dőlt el a találkozó sorsa. Galanaisz, majd Tóth G. asszisztálása után Miskolczi közelről vette be a hálót (0-2). Rantanen akadályozásért még kiült, de büntetésének letelte után már biztos volt, hogy a liga éllovasának birtokába kerül a 3 pont. A Corona ugyan még tett egy kétségbeesett próbálkozást a felzárkózásra. Az 58. perc végén trénerük időt kért, majd kapusát mezőnyjátékosra váltotta. Húzása azonban nem jött be: Vas korongot szerzett és meg sem állt az üresen maradt ketrecig (0-3). Polc visszaállt hálója elé, aztán már csak alig egy perc maradt a dudaszóig, amely után boldogan köszöntötték egymást a diósgyőriek, akik Csíkszereda után Brassóban is diadalmaskodtak.

ÉM-KT



Jegyzőkönyv

 

ASC Corona 2010 Brasov – DVTK Jegesmedvék

0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

Brassó, 536 néző. V.: Csomortani, Csata (Redai, Andre).

ASC Corona 2010 Brasov: Polc – Ölander, Stoflet, Knyazev, Gliga, Wilgosh – Nagy I., Sirokovs, MacMillan, Tranca, Mihály Á. – Bors Huba, Yemelyanenko, Zabludovsky, Molnár Zs., Zsók – Bíró O., Saluga, Bíró M., Péter Zs., Mihály E. – Tőke (kapus). Vezetőedző: Martin Lacroix.

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. – Leppanen, Joe, Tóth G. (1), Galanisz (1), Miskolczi 1 – Ruikka (1), Rantanen (1), Pavuk, Vas 1, Sakaris (1) – Vojtkó, Bernáth, Hajós, Tóth A., Kulmala 1 – Köllő, Ritó, Berta, Albert T. – Adorján (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Kiállítások: 4 perc, ill. 6 perc.

Martin Lacroix: – A liga legjobb csapata igazolta tudását és formáját. Mi becsületesen harcoltunk, akadtak is lehetőségeink, de most a becsületgólra sem futotta erőnkből.

Mikael Tisell: – Nagyon örülök a győzelemnek. A Brassó nagyon kemény ellenfél volt. Az elején még kétesélyesnek tűnt a mérkőzés, de aztán jó volt látni, hogy 60 percen keresztül képesek vagyunk teljes erőbedobással játszani annak ellenére, hogy néhány játékosunk hiányzott. Gratulálok a csapatnak, szurkolóinknak pedig köszönjük, hogy ilyen messzire is elkísértek minket.


Az jégkorong Erste Liga állása:

1. DVTK Jegesmedvék 20 17 1 1 1 82-31 54

2. MAC Budapest 21 15 - - 6 86-52 45

3. SC Csíkszereda 23 11 1 1 10 80-74 36

4. Dunaújvárosi Acélbikák 20 12 - - 8 65-52 36

5. Ferencvárosi TC 21 10 2 - 9 74-65 34

6. Újpesti TE 21 10 2 - 9 62-60 34

7. ASC Corona 2010 Brasov 23 7 1 4 11 58-65 27

8. Fehérvári Titánok 21 6 1 2 12 56-81 22

9. EV Vienna Capitals II. 24 - 1 1 22 38-121 3


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!