DVTK Jegesmedvék: A Ritten volt az álomfosztó a Kontinentális Kupában

Miskolc - A Kontinentális Kupa keretében Olaszországban szerepelt a hétvégén a DVTK Jegesmedvék csapata. A döntő kapujában, az olasz házigazdával szemben maradtak alul a piros-fehérek.

Miskolc - A Kontinentális Kupa keretében Olaszországban szerepelt a hétvégén a DVTK Jegesmedvék csapata. A döntő kapujában, az olasz házigazdával szemben maradtak alul a piros-fehérek.

Az E-csoport 3. körének szombati fordulója is jól sikerült a piros-fehérek számára, akik a hosszabbításban harcolták ki sikerüket francia ellenfelükkel szemben.

A ráadásban

A torna második meccsének elején gyorsan egymásnak estek a csapatok, a lövések azonban ekkor még nem záporoztak. A 6. percben Láda B. kiállítása után emberelőnybe kerültek a franciák, ezt pedig 6:36-nál Baazzi használta ki (0-1). Később a diósgyőriek is kaptak egy fórt, de ezzel nem tudtak élni. Az első harmad vége felé hol az egyik, hol a másik társaságnak akadtak lehetőségei, az eredmény azonban nem változott. A folytatásban ismét elcsorgott a Macik előnye, az egyenlítésig, így az egalizálásig a 36. percig várni kellett. Ekkor a védő Ruikka hozta játékba Galaniszt, aki értékesítette ziccerét (1-1). Kimaradt diósgyőri emberelőnyökkel ért véget ez a szakasz. A harmadik húsz percben mindkét gárda mozgósította tartalékait, fokozódott a tempó a győztes gólért, a hálók azonban nem rezdültek. Jött a hosszabbítás és már-már úgy tűnt, hogy a pénteki meccshez hasonlóan újra büntetőkben lesz része a miskolciaknak, amikor a 65. percben Vas gólra váltotta helyzetét (2-1).

Ki-ki meccs

Nagy izgalmakat ígért a 3. forduló, amelyet 4-4 ponttal kezdtek a magyarok és a kazahok, míg az olaszok 3 ponttal rendelkeztek, így tulajdonképpen bármi megtörténhetett. A délutáni mérkőzésen az Astana könnyen elintézte a Grenoble gárdáját, és a döntőbe jutását ünnepelhette, míg az esti fellépésre annak tudatában készültek a felek, hogy ki-ki meccs lesz: amelyik alakulat nyer, szintén finalista lesz, a vesztes pedig lecsúszik a januári fináléról.

Az első harmad elején egymást érték a kiállítások: a 4. percben Sakaris bottal való akasztásért, majd Jean fogásért, aztán Hofer buktatásért kapott kisbüntetést. A Macik csaknem 40 másodpercig kettős fórban próbálkozhattak, de nem tudtak a kapuba találni. A csapatok határozottan védekeztek, mindkét oldalon a gólt nem szabad kapni elv érvényesült. A korongot szerző alakulatok igyekezték gyorsan átjátszani a középső harmadot, de létszámfölényt ritkán sikerült kialakítani. A 16. perc végén megint Sakaris szabálytalankodott, visszahúzásért ültették ki, így az olaszok előtt csillant fel a gólszerzés reménye. A 18. perc elején a hazaiak kerültek előnybe: T. Spinell átadását Traversa ütötte a kapuba (0-1). Az első szakaszban a kapura lövések száma (10-11) szinte azonos volt, ez is jelzi, hogy kiegyenlített volt a meccs. A második harmadban nagy erőket mozgósított a DVTK az egyenlítésért, a piros-fehérek, ha lehetőségük adódott rá, minden helyzetből „tüzeltek”. 26.11-nél Lutz kaszált, kiállították érte, a Jegesmedvék azonban nem tudtak egalizálni. A 31. percben rosszul cseréltek az olaszok, akik hat mezőnyjátékost küldtek a jégre, csapatuk pedig kapott 2 perces büntetést. A 34. és a 35. percekben előbb Ruikka, majd Hofer kapott pihenőt, de az eredmény maradt a 0-1.

Az utolsó húsz percben Magosiéknak kockáztatniuk kellett amolyan dupla, vagy semmi alapon szálltak a csatába. A 41. percben Galaniszt állították ki, az olaszok pedig ekkor megduplázták előnyüket: az öt a négy elleni játékban Borgatello asszisztját V. Ahlstrom lőtte a ketrecbe (0-2). A hajrában akadtak sportszerűtlen alakítások és jöttek a fegyelmi ítéletek. Az 55. percben pedig eldőlt meccs, ugyanis az olaszok kettős emberelőnyben játszhattak, és T. Spinell révén betaláltak (0-3).

A meccs feszült hangulatban ért véget, és a 60. percben Sakaris ugyan még szépített (1-3), de ennek már nem volt jelentősége.

A DVTK Jegesmedvék csapata így hiába nyert két ráadásos meccset, a vasárnapi veresége miatt nem jutott a sorozat négyes döntőjébe.



Kontinentális Kupa, 3. kör, E csoport

 

DVTK Jegesmedvék – Ritten Sport

1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

Ritten Aréna, 1200 néző. V.: Birin (orosz), Magnusson (svéd), Giacomozzi (olasz), Slaviero (olasz).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen, Rusk, Magosi, Miskolczi, Galanisz – Rantanen, Láda B., Pavuk, Vas (1), Sakaris 1 – Joe, Vojtkó, Ritó, Tóth A., Kulmala (1) – Ruikka, Köllő, Berta, Tóth G., Albert T. – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Ritter Sport: Killeen – Tauferer, Borgatello (1), Kostner, V. Ahlstrom 1, O. Alhstrom – Stamler, Cole (1), Tudin, Traversa 1, T. Spinell (2) – Lutz, Hofer 1 (1), Jean, Kostner, Frei – Vigl, Eisath, M. Spinell, Tauferer, Fink – Treibenreif (kapus). Vezetőedző: Riku-Petteri Lehtonen.

Kiállítások: 20 perc, + 10 perc fegyelmi (Pavuk) + végleges fegyelmi (Sakaris), ill. 20 perc, + végleges fegyelmik (Borgatello , Frei, Tauferer).

A másik vasárnapi meccsen:

  • Nomad Asztana (kazah)-Grenoble Bruleurs de Loups (francia) 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)
  • A végeredmény:

    1. Nomad Asztana  3 2 - 1 - 8-3 7 pont,

    2. Ritten Sport 3 2 - - 1 6-4  6,

    3. DVTK jegesmedvék 3 - 2 - 1 5-5  4,

    4. Grenoble 3 - - 1 2 1-8 1

    szombaton játszották:

  • Nomad Asztana- Ritten Sport 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)
  • pénteken játszották:

  • Ritten Sport-Grenoble Bruleurs de Loups 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!