Visegrád Kupa - Magosi vezérletével diadalmaskodtak a Macik Zsolnán

Miskolc - A Visegrád Kupa keretében megnyerte a negyeddöntő első meccsét a DVTK Jegesmedvék csapata.

Miskolc - A Visegrád Kupa keretében megnyerte a negyeddöntő első meccsét a DVTK Jegesmedvék csapata.

A Macik szerdán este, a visszavágó szempontjából számukra kedvező eredmény elérését tűzték a „zászlajukra”, hiszen céljuk a továbbjutás kiharcolása.

Remek második harmad

Meglepetést jelentett, hogy szinte teljesen üres csarnokban léptek jégre a csapatok, ráadásul a mintegy ötven néző fele Miskolcról érkezett Zsolnára. Az első harmad jó iparos hokit hozott, a csapatok becsülettel küzdöttek, de kevés helyzetet dolgoztak ki, a szórványos lövéseket pedig magabiztosan fogták a kapusok. A folytatásra elmúlt a játékosok álmossága, érdekes, változatos, gólokban gazdag húsz percet produkáltak. Egy helyzet itt, egy ott, majd a 24. percben Pavuk középről, remek lövéssel vágta a bal felső sarokba a korongot (0-1). Nem sokkal később Gőz a bal oldalon kapta meg a korongot, a kék vonal közeléből úgy gondolta, hogy elindul befelé, és mivel a védők nem állták útját, a miskolciak kiválósága bátran araszolt előre, majd közelről lőtt, a játékszer pedig a zsolnai kapus lába alatt gurult a kapuba (0-2). Ekkor időt kértek a hazaiak és ennek jótékony hatásaként a 25. percben szépítettek: két támadó rohamozta a Macik kapuját egy védővel szemben, és az akció szépítéssel végződött (1-2 – majd elmozdult a kapu, de előtte már a hálóba került a korong). És még nem volt vége! A 26. percben Magosi megkerülte a kaput, kisvártatva visszafordult, ezzel megzavarta emberét, aztán a szlovák portás lába között, 3 méterről betermelte a Jegesmedvék harmadik találatát (1-3). A 27-28. percben kettős emberfórhoz jutottak a piros-fehérek, ebből azonban nem tudtak tőkét kovácsolni. Később három otthoni mezőnyjátékos csaknem összehozta a szépítő gólt négy vendéggel szemben. A 34. percben Magosi kiugrott a leshatárról, egészen a kapuig korcsolyázhatott volna, mégsem a szóló mellett döntött: 11 méterről, középről nagy lövést engedett el, korongja az elalvó Mikolas mellett elsuhant és bal alsó sarokban kötött ki (1-4). Kiállításokkal ért véget a felvonás, amelyben gyakorlatilag eldőlt a találkozó sorsa.

Rantanené az ötödik

Az utolsó játékrész Adorján nagy védéseivel kezdődött, majd mezőnyjátékkal teltek a percek. A hazaiak „szívóskodtak”, minden átütőerő nélkül, míg a DVTK Jegesmedvék tartotta az eredményt és már a pénteki Erste Liga-meccsre tartalékolta erejét. Az 53. percben Rantanen kihasználta csapatának emberelőnyét és közelről állította be a végeredményt (1-5). A hajrá azzal telt, hogy a zsolnaiak célzás nélkül, szinte mindenhonnan tűz alá vették a vendégkaput, de Adorjánnal nem bírtak, vagy korongjaik célt tévesztettek.

ÉM-KT



Jegyzőkönyv

MsHK Zilina (szlovákiai) – DVTK Jegesmedvék

1-5 (0-0, 1-4, 0-1)

Zsolna, 50 néző. V.: Müllner, Sefcik (Kókai, Váczi).

MsHK Zilina: Mikolas – Rogon, Roman, Klimenta, Stupka (1), Hatala – Poudin, Mendrej, Harant, Ondrus 1, Huzevka – Vána, Babka, Jurik, Svihálek, Prasil – Handlovsky, Mikus, Konecny (1), Dlugos – Tomek (cserekapus). Vezetőedző: Stanislav Skorvánek.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen, Rusk, Galanisz, Magosi 2, Miskolczi (1) – Rantanen 1, Láda B., Sakaris (1), Tóth A., Vas (2) – Gőz 1, Vojtkó, Kulmala, Pavuk 1, Ritó (2) – Bernáth, Joe (2), Albert T., Köllő, Tóth G. – Kiss B. (cserekapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Kiállítások: 10 perc + 10 perc fegyelmi (Mikus), ill. 8 perc.

Mikael Tisell: Végig koncentráltan játszottunk, sikerült lefújásig megtartani a fókuszt. A srácok minden utasítást betartottak, emellett csodálatos egyéni megoldásokat láthattunk, stabil volt a védelmünk, Adorján pedig ismét kiválóan védett. Nem szabad viszont elfelejtenünk, hogy ez csak az első mérkőzés volt, így készülünk a jövő heti visszavágóra, reményeim szerint akkor is ilyen remek teljesítményt tudunk majd nyújtani.

Visszavágó:

  • október 11., szerda, 18.30, Miskolc: DVTK Jegesmedvék – MsHK Zilina.

  • További eredmények:

  • UTE-HK Poprad 1-4 (1-2, 0-2, 0-0)
  • MAC Budapest-HK Nitra 2-3 (0-0, 1-1, 1-2)
  • HC Nové Zámky-Fehérvár AV19 5-4 (1-1, 2-3, 2-0)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!