Visegrád Kupa: Karnyújtásnyira a 4 közé kerüléstől a Jegesmedvék

Miskolc - Szerdán este Visegrád Kupa negyeddöntő visszavágó meccset játszik a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Miskolc - Szerdán este Visegrád Kupa negyeddöntő visszavágó meccset játszik a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

A Macik eredetileg 18.30-tól fogadták volna a szlovákiai MsHK Zilina együttesét, a kezdést azonban 19 órára csúsztatták, így a szurkolók előzőleg a városi sportcsarnokban – a szintén 18.30-ról – 17.30-ra módosított kezdéssel megtekinthetik az Aluinvent DVTK – Carolo Basket női kosárlabda Európa Kupa találkozót, majd átsétálhatnak a jégcsarnokba (a két meccs között csak pár perc átfedés lesz).

Abszolút esélyesek

A piros-fehérek a múlt héten szerdán 5-1-re nyertek Zsolnán, így fél lábbal már a legjobb négy között vannak, most pedig „csupán” az a dolguk, hogy feltegyék az i-re a pontot. Főpróbájuk jól sikerült, hétfőn este – Erste Liga-meccsen – 5-2-re verték a Ferencvárost.

– Nagyon várom a szerdai találkozót, remek mérkőzésnek ígérkezik – közölte ­­Mikael Tisell, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője. – Ugyan a negyeddöntő első meccsét sikerült négy góllal megnyernünk, úgy tekintünk a ­meccsre, mint minden eddigire, azaz 0-0-ról indul az eredményjelző. Készen kell állnunk a felkészült zsolnai csapatra, biztos vagyok benne, hogy keményen fognak küzdeni, hiszen csak ekkor lehet esélyük a továbbjutásra. Az a legfontosabb, hogy egyfajta különcsataként tekintsünk erre a találkozóra.

Csatár is volt

A Jegesmedvék egyik legjobbja hétről hétre Gőz Balázs.

– Eddigi szereplésünkkel mindenki elégedett, ugyanígy kell mennünk tovább: alázatosan és keményen dolgozva – mondta a DVTK védője. – A kinti 5-1-es siker után nagy előnnyel indulunk, de ez a meccs is 0-0-lal kezdődik, és mi kettős győzelemmel akarunk továbbjutni.

Arra a kérdésre, mely szerint védőmunkája mellett szeret-e támadni, így felelt:

– Igen, számomra testhez­álló a kapu veszélyeztetése. Magam védő lettem, így alakult, egyszer azonban már voltam csatár valamelyik válogatottbeli fellépésemen. Ha lehetőségem van rá, bátran megindulok és igyekszem kihasználni helyzeteimet, Zsolnán is ezt tettem. Persze ahhoz, hogy ziccerbe kerüljek, a csapattársaim is kellenek, ugyanis többnyire egymást hozzuk játékba és nem szólózunk. A gól pedig nemcsak szerzőjének érdeme, hanem az egész soré, hiszen a jégkorong csapatjáték, mi pedig együtt örülünk és együtt sírunk.

Talán november végétől játszhat

Az előző szezon végén, április elején sérült meg Hajós Roland, a DVTK Jegesmedvék csapatkapitánya, akit a bal lábában történt keresztszalag szakadása miatt májusban megoperáltak.

– Ilyen esetben minimum hat hónapot kell kihagyni – közölte a sportoló. – Én november végén érem el ezt a kritikus időt, vagyis arra számítok, hogy decemberben térhetek vissza társaim közé. Addig rehabilitációs munkát végzek, gyógytornára járok, erősítek, miközben egyre többet merészkedek a pályára, a jégen már mennek nekem a dinamikus mozgások is. A mérkőzéseket az emeleti üvegablakok mögül nézem, közben az egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Kívülről, tehetetlenül, általában rossz érzéseim vannak, viszont számomra megnyugvás, hogy remekül és nagy sebességgel játszik a csapat.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!