DVTK Jegesmedvék: Zsolnán negyeddöntőznek a Visegrád Kupa keretében

Miskolc - Szerdán este Szlovákiában odavágó találkozón szerepel a DVTK Jegesmedvék jégkorong­csapata.

Miskolc - Szerdán este Szlovákiában odavágó találkozón szerepel a DVTK Jegesmedvék jégkorong­csapata.

A miskolciak 18 órától az MsHK Zilina vendégeként a zsolnai arénában a minél jobb szereplés reményében lépnek jégre.

Mozgalmas napok

A Jegesmacik elmúlt napjairól Cseke Gábor marketing-, média- és PR-menedzser elmondta, hogy hét játékost adtak a válogatottba, s akik nem vettek részt a kilencven­éves Magyar Jégkorong Szövetség eseményén – amelyen a lengyelek ellen Miskolczi belőtte élete első válogatott gólját –, azok Miskolcon edzettek. Most pedig nagyon kemény időszak elé néznek, hiszen tizenkét nap alatt hatszor lépnek a küzdőtérre.

Az „öreg” honi szövetség fővárosi gáláján egyébként részt vett Vlagyiszlav Tretyak, az egykori, sikert sikerre halmozó szovjet válogatott legendás kapusa. A hajdani kiválóság egy meglepetéssel is előrukkolt, hiszen elárulta, hogy az orosz szövetség csak hetvenöt esztendős, így jócskán lemaradt a miénktől. A diósgyőri edzőközpontban ezért Mikael Tiselltől először arra kértünk választ, hogy mennyit számlál hazájának szövetsége, mire kijelentette:

– Nálunk egy klub bizonyíthatóan már 1891-ben megkezdte működését, majd az 1910-es években több csapat is játszott. A legjobbak, szervezett formában, az 1920-as években kezdték, így otthon körülbelül százéves múltra tekint vissza a sportágat irányító szervezet.

Tőlünk is lehet tanulni

– …és ha már Tretyaknál tartunk: azt mondta, hogy a magyaroktól is lehet tanulni, nos, én osztom ezt a nézetet – folytatta Tisell. – Jómagam büszkén mondom, hogy a svéd hokikultúrán nevelkedtem, és mielőtt Miskolcra jöttem, keveset tudtam a magyar jégkorongról. Nálunk tizennégy tagja van a ligának, amely arról híres, hogy egy mérkőzés előtt nem lehet megmondani, hogy melyik alakulat fog nyerni. A magyar hokisport azért van felemelkedőben, mert maholnap itt is teljesen bizonytalan az Erste­-ligás összecsapások kimenetele, és hozzáteszem, hogy a Visegrád Kupa szintén jót tesz ennek a műfajnak.

A svéd mester ezután rátért a szerda esti zsolnai mérkőzésre:

– A szezon előtt már találkoztunk velük, és akkor 3-2-re diadalmaskodtunk – tekintett vissza a „történelemre” Mikael Tisell. – Most azonban borítékolható, hogy más lesz a tempó, mint akkor. Az a lényeg, hogy védekezésben jót adjunk, akárcsak öt-öt ellen, továbbá vigyázzunk arra, hogy ne vétsünk sok kiállítást. Plusz-mínusz egy-két gól még nem lesz sorsdöntő a visszavágó szempontjából.

Ami pedig a MAC Budapest elleni, péntek esti ligameccset illeti: eddig még nem látnak el a piros-fehérek, mert szigorúan mindig csak a soron következő feladataikra összpontosítanak.

Nem akarnak hibázni

A sajtótájékoztatón jelen volt a Macik csupaszív válogatottja, Magosi Bálint is, aki leszögezte:

– Hajtós mérkőzést várok, ezen pedig mi nem akarunk hibázni.

A DVTK Jegesmedvék valamennyi játékosa egészséges, így szerdán este mindenkit bevethet a szakvezető.

Azok a szurkolók, akik pedig a határidőnaplójukba be akarják vésni a visszavágó időpontját, máris megtehetik: október 11., szerda, 18 óra 30 perc, miskolci jég­csarnok.


[related-post post_id="3638440"]


Mindenki sokat fog játszani

A piros-fehérek csütörtökön éjszaka, vagy inkább hajnalban érkeznek haza Zsolnáról, pénteken pedig már ligamérkőzésük lesz az örök rivális, Majoross Gergely vezette MAC Budapest gárdájával. A DVTK Jegesmedvék mestere, Mikael Tisell az erőltetett menetről elmondta, hogy szó sem lehet néhány játékos pihentetéséről, csupán annyi engedményt ad, hogy a csütörtöki tréning valamivel rövidebb lesz a megszokottól. Az pedig fel sem merült benne, hogy a Visegrád Kupa-mérkőzést esetleg feláldozza az Erste Liga-meccs kedvéért, hiszen minden fronton eredményesen akarnak szerepelni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!