DVTK Jegesmedvék: Esélyeshez méltóan hokiztak Brassóban

Miskolc - DVTK-siker és továbbjutás született Brassóban a jégkorong Kontinentális Kupa 2. köre C-csoportjában.

Miskolc - DVTK-siker és továbbjutás született Brassóban a jégkorong Kontinentális Kupa 2. köre C-csoportjában.

A szombati játéknapon a Macik az első harmadban nem tudták bevenni a belgrádiak hálóját, bár szinte folyamatosan ellenfelük harmadában járatták a korongot, lövéseik azonban rendre elakadtak. A piros-fehérek előtt három emberfóros lehetőség is adódott, de ezeket nem sikerült kihasználni. A folytatásban kiállítottak egy szerb játékost, Sakaris pedig élt a lehetőséggel és a vezető gól ettől kezdve meghatározta a mérkőzést, hét és fél perccel később pedig Miskolczi duplázta meg a Jegesmedvék előnyét. A 33. percben szépítettek déli szomszédaink, a záró felvonásban azonban Galanisz elvette a kedvüket (3-1), majd az 52. percben Pavuk állította be a végeredményt.

A vasárnapi, tornagyőzelmet eldöntő mérkőzésen mintegy száz miskolci szurkoló volt jelen. A 6. percben már vezettek a Macik, a 11. percben pedig Miskolczi találata után érezhető volt, hogy csak a piros-fehérek diadalmaskodhatnak. A második harmadban görcsös akarás jellemezte a Brassó játékát, míg a lendületes Jegesmedvék pedig egyre-másra dolgozták ki ziccereiket, de ezeket nem tudták belőni. Ebben a szakaszban csupán egy esemény (Magosi kisbüntetése) került a jegyzőkönyvbe. Az utolsó felvonásban zúgott a „Hajrá Miskolc, hajrá Miskolc” rigmus, és ez erőt adott Galaniszéknak. Az 51. percben került fel az i-betűre a pont: Gőzék mintegy 50 másodpercre kettős ember–előnybe kerültek, de Sakaris közelről akkor talált a hálóba, amikor a brassóiak már négyen voltak a jégen (3-0).

Simán ment

A három nap mérlege dicséretes: három győzelem, mindössze egy kapott gól és továbbjutás, a Maciknak negyedszerre végre sikerült egyet ugraniuk, a publikum pedig hosszan éltette az együttest. A mérkőzések láttán hozzátehetjük: érvényesült a papírforma, a mezőnyből kiemelkedett DVTK Jegesmedvék csapata, melynek továbbjutása egyetlen pillanatra sem forgott veszélyben.



Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Crvena zvezda (szerb)

4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

Brassó, 120 néző. V.: Gergely, Kaczmarek (Bandi, Csata).

Crvena zvezda: Rankovic – Novakovic, Pajevic, Podunavac, Anic, Sabados – Vucurevic, Novakovic, Sefic, Bjelogric, Zwick – Djumic, Vukievic, Kerezovic, Brkusanin 1, Daniel – Buchkin, Olonov – Kozak (kapus). Vezetőedző: Igor Krivoshlyk.

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. – Rusk, Leppanen, Galanisz 1, Miskolczi 1, Magosi – Rantanen, Láda B., Pavuk 1 (1), Vas (2), Sakaris 1 (1) – Joe, Gőz, Ritó, Tóth A., Kulmala – Vojtkó, Albert T., Kölllő, Berta, Tóth G. – Adorján (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Kiállítások: 6, ill. 14 perc.

Mikael Tisell: – Lassan indult be a mérkőzés, az első harmadban nem tudtunk gólt ütni. Szerencsére a második húsz percben sikerült kihasználni az emberelőnyünket a harmad elején, és onnantól kezdve jobban ment a játék is. A harmadik harmad tetszett a legjobban, ebben kapott gól nélkül sikerült kettőt ütni, így elégedett voltam a csapat teljesítményével.

DVTK Jegesmedvék – Corona Brasov (román)

3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

Brassó, 1085 néző. V.: Kaczmarek, Trilar (Bandi, Siko).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Rusk, Leppanen (1), Galanisz (1), Miskolczi 1, Magosi – Rantanen 1, Láda B., Pavuk, Vas (1), Sakaris 1 – Gőz, Joe, Ritó, Tóth A., Kulmala – Vojtkó, Albert T., Köllő, Berta, Tóth G. – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Corona Brasov: Polc – Sirokovs, Filip, Walls, MacMillan, Gliga – Stoflet, Nagy I., Zavludovsky, Wilgosh, Biró G. – Bors Huba, Molnár Zs., Yemelyanenko, Zsók, Péter Zs. – Nagy Cs., Mihály E., Saluga, Tranca – Tőke (kapus). Vezetőedző: Martin Lacroix.

Kiállítások: 8, ill. 14 perc.

Mikael Tisell: – Nagyon örülök a győzelemnek. Ismét jól játszottunk, 3 gólt lőttünk egy olyan csapatnak, mint a Brassó, kapott gól nélkül jöttünk le, ez mindent elmond, így maximálisan elégedett vagyok az elmúlt napok teljesítményével. Tudom, hogy a játékosok és a klubvezetés egyaránt rengeteget dolgoztak, hogy eljussunk idáig. Remek csapatunk van, tele ütőképes játékosokkal, ezt jól mutatja, hogy mindig sikerül felülkerekednünk bármilyen elénk kerülő akadályon. Általában győzelmet várnak el tőlünk, és ezek a fiúk képesek szállítani ezeket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!