DVTK Jegesmedvék: A ligatárssal lehet a „döntő” a Kontinentális Kupában

Miskolc - Péntektől vasárnapig Brassóban játszik Kontinentális Kupa-­meccseket a DVTK Jegesmedvék.

Miskolc - Péntektől vasárnapig Brassóban játszik Kontinentális Kupa-­meccseket a DVTK Jegesmedvék.

A Visegrád Kupa, az Erste Liga és a Magyar Kupa után a negyedik sorozatban, a Kontinentális Kupában is megkezdi szereplését a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata. A népkertiek már háromszor indultak ebben a kupában, de ezen, számukra első körből még egyszer sem tudtak továbblépni, korábban Finnországban, aztán itthon, majd Lengyelországban buktak el. Most azonban egyértelmű a klubvezetés elvárása a csapat felé: jobbnak kell bizonyulni a spanyol Txuri Urdin San Sebastiantól, a szerb Crvena zvezdától, illetve a házigazda Corona Brasovtól. Amelyik gárda vasárnap az első helynek örülhet, az folytathatja a küzdelmeket és csatlakozhat a már következő körben lévő olasz Ritten Sporthoz, a francia Grenoble Brulerus de Loupshoz és a kazah Nomad Astanához.

Már bizonyították

– Az utóbbi pár hétben rengeteg mérkőzést játszottunk, nem foglalkoztunk a Kontinentális Kupával, de tudat alatt azért persze ott volt a játékosokban a tény, hogy rövidesen pályára lépünk itt is – mondta a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője, Mikael Tisell. – A csapat pihenőt kapott hétfőre és keddre, de szerdán már teljes erőnkkel a brassói mérkőzésekre készülünk, azokra fókuszálunk. Ez a három találkozó mindenképpen speciális, hiszen mindenki tisztában van a téttel, az elvárásokkal, de az eddigiekben bizonyítottuk, hogy tudunk jó, eredményes hokit mutatni. A nyomás megvan, de szinte semmiben sem több vagy kevesebb, mint ami alapból mindig is van velünk szemben.

A szakvezető beszélt a három riválisról is.

– A Brassót ismerjük, hiszen velünk együtt az Erste Liga tagjai, tudjuk a játékukat, és miután minden mérkőzésük megtalálható a világhálón, ezeket megnézve próbáltuk megkeresni a gyenge pontjaikat – nyilatkozta Mikael Tisell. – A spanyol és a szerb klubot is igyekeztük feltérképezni, róluk kevesebb anyagot találtunk, azok is leginkább összefoglalók voltak, amikből annyira nem lehet kiindulni, nem derül ki belőlük sok minden. Az esélyek alapján az első két összecsapáson ellenük mindenképpen győznünk kell, ugyanakkor senkit sem szabad félvállról venni, mert ebben a sportban bármi előfordulhat, akárhogy pattanhat a korong…

Mikael Tisell szakvezetőként debütál a kispadon nemzetközi kupatalálkozón, amiről így vélekedett.

– Svéd korosztályos válogatottakkal voltam különböző, de hasonló szisztémájú eseményeken, viszont klubtrénerként valóban ez a torna lesz az első számomra. Nem készülök semmilyen különleges dologgal a debütálás alkalmából, ám nem is én vagyok a fontos, hanem a csapat… – szögezte le.

Mindennap komolyat

A Jegesmedvék finn hátvédje, Jarkko Leppanen már részese volt a klub legutóbbi két Kontinentális Kupa-búcsújának, azonban reméli, hogy most összejön a továbbjutás.

– Az utóbbi két-három év kerete nem változott nagymértékben, tehát jól ismerjük egymást, van tapasztalat, és ehhez a maghoz érkeztek további jó játékosok – fogalmazott a 30 esztendős hokis. – Vannak külső elvárások, de van mindenkinek saját elvárása magával szemben és mindkettőnek szeretnénk megfelelni. Brassóban három meccsünk lesz három egymást követő napon, ez nyilván kemény terhelés, de igazából mindennap komoly munkát végzünk, akár mérkőzés van, akár tréning, úgyhogy szerintem mind fizikálisan, mind mentálisan fel vagyunk készülve.

A Macik jelenlegi, 23 fős keretéből egy fiatal nem utazik el ma délután Brassóba, illetve nem számíthat még a tréner a sérülésből visszatért, de még nem százszázalékos Hajós Rolandra. Megtudtuk, itthon már több mint 90 miskolci drukker jegyet váltott a brassói küzdelmekre, aki ezek után szeretne elindulni, az már csak a romániai városban juthat belépőhöz, de nem árt előzetesen érdeklődni, hogy az utolsó, Corona elleni csatára lesz-e még hely a csarnokban.



A brassói program

Október 20., péntek

  • 14.30: Txuri Urdin San Sebastian (spanyol) – DVTK Jegesmedvék
  • 18.30: Corona Brasov (román) – Crvena zvezda (szerb)
  • Október 21., szombat

  • 14.30: DVTK Jegesmedvék – Crvena zvezda
  • 18.30: Corona Brasov – Txuri Urdin San Sebastian
  • Október 22., vasárnap

  • 14.30: Crvena zvezda – Txuri Urdin San Sebastian
  • 18.30: DVTK Jegesmedvék – Corona Brasov

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!