A Szlovák Kupában is indul a DVTK Jegesmedvék csapata

Miskolc - A DVTK Jegesmedvék vezetése nagy erőkkel dolgozik a hokicsapat megerősítésén és mindenféleképpen tengerentúli mesterük lesz a következő szezonban a miskolciaknak.

Miskolc - A DVTK Jegesmedvék vezetése nagy erőkkel dolgozik a hokicsapat megerősítésén és mindenféleképpen tengerentúli mesterük lesz a következő szezonban a miskolciaknak.

A diósgyőri edzőközpontban tartott szerda délelőtti sajtótájékoztatót ezekkel a szavakkal kezdte Egri István, a Mol Liga-győztes, országos bajnok jégkorongegyüttest működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosának képviselője:

– Összejövetelünknek különleges apropója van, Vas János leigazolása már az új szezon első eseménye. A két esztendőre szerződtetett játékos a legjobb magyar hokisok közé tartozik: hatéves kora óta ismerem, és sok utánpótlás-világbajnokságon dolgoztunk együtt. A csatárról elmondhatom, hogy kitűnő szellemiségű sportoló, az egész családja ehhez a műfajhoz kötődik, nagyon örülök annak, hogy hozzánk „keverte” a sorsa. Ereje teljében van, nagy erősítés lesz számunkra, korábban nem gondoltam volna, hogy egyszer itt lesz közöttünk.

A tervekről

Egri István ezután arról beszélt, hogy a három Mol ligás siker után megcélozzák a következőt is:

– Az biztos, hogy a magyar mag adott lesz, a különítmény tovább erősödik, nekünk csak egy út kínálkozik, mégpedig az, hogy haladjunk előre. Megoldandó feladataink jelentősek: rajthoz állunk a Mol Ligában, Kontinentális Kupában, itt szeretnénk elnyerni az első kör házigazdatisztét. Szerepet kapunk a Szlovák Kupában, ez a sorozat északi szomszédunk Extraligájának előszobája. Az tisztán látszik, hogy a Magyar Kupa legutóbb alkalmazott selejtezős rendszere nem fog működni, de így sem lesz kevesebb meccsünk a 2016/17-es hetvenöttől. A Szlovák Kupában a két országból négy-négy csapat juthat szerephez – az indulás lehetőségét pedig a székesfehérváriaknak is felajánlják –, mi pedig úgy ítéljük meg, hogy a visegrádi vonal mindenképpen fejlődési alkalmat teremt számunkra. Azt még nem tudjuk, hogy ki lesz a vezetőedzőnk, Douglas Bradley-t „megkínáltuk” a folytatással, és a hónap végéig várjuk a válaszát. Ha esetleg nemet mond, akkor is tengerentúli mesterünk lesz a soron következő szezonban.

Arra a kérdésre, hogy a DVTK Jegesmedvék együttese a előző szezonban is piros-fehérben szerepelt két játékossal, valamint a most szerződtetett Vassal nincs-e „leértékelve” a divízió 1/A-s világbajnokságra csütörtökön utazó válogatottban, a helyi hokisport első embere így felelt:

– Úgy érzem, hogy ismét alul vagyunk reprezentálva, hiszen színeinket csak Gőz Balázs és Magosi Bálint képviseli, illetve a most hozzánk került Vas János is ott lesz Kijevben. Ennek okai között megemlíthetjük, hogy tagjaink közül többen sérülés miatt dőltek ki, néhány Maci-hokis már a rájátszáson is „összedrótozva” szerepelt. A keret adta fájdalomérzés hangsúlyozása helyett azonban előre kell néznünk…

Gőzerővel fejlődik

– Nagyon örülök, hogy itt lehetek – vette át a szót Vas János, majd így folytatta: – Egyszerű volt megegyeznünk a következő két évről. A piros-fehérek gőzerővel fejlődnek, szezonról szezonra mindent megtesznek az eredményes szereplés érdekében. Egyébként úgy látom, hogy a Mol Liga topcsapatai már elérik az osztrák profiliga szintjét, itthon egyre erősebb a magyar bázis. Miskolcon vezér szeretnék lenni, rutinommal akarom segíteni a fiatalokat. Sok leendő csapattársamat ismerem, így könnyen be tudok majd illeszkedni új együttesembe, ilyen jellegű gondom külföldön sem volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!