Jegesmedvék vs. MAC - Magosit 3 meccsre eltiltották

Miskolc - A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a csütörtöki MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék mérkőzés 60. percében történt esetet, amelynek során Magosi Bálint 20 perces büntetést kapott hivatalos személyek sértegetéséért.

Miskolc - A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a csütörtöki MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék mérkőzés 60. percében történt esetet, amelynek során Magosi Bálint 20 perces büntetést kapott hivatalos személyek sértegetéséért.

A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A DVTK Jegesmedvék játékosa a mérkőzés 60. percében a végső sípszót követően egy folyamatban lévő dulakodásnál a játékvezetői jelzésre és felszólításra nem reagált. Az őt megállító játékvezetőt meglökte, tevékenységét sportszerűtlen hangnemben bírálta.

IIHF szabálykönyv 116. SZABÁLY — HIVATALOS SZEMÉLYEK SÉRTEGETÉSE DEFINÍCIÓ: Egy játékos vagy csapat hivatalos személy arra irányuló kísérlete, hogy megfossza a játékvezetőt a tekintélyétől, megalázza vagy megsértse a játékvezetőt, hogy megkérdőjelezze a játékvezető tisztességét vagy alkalmasságát, vagy tettlegesen lépjen fel egy játékvezetővel szemben.

Végleges Fegyelmi Büntetés - A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki már kapott Kisbüntetést vagy Technikai Kisbüntetést, mert, aki obszcén, vulgáris vagy sértő szavakat használt a játékvezetővel szemben, és ezt ismételten elköveti. Ha ez a mérkőzést követően történik, akkor is kiszabható a Végleges Fegyelmi Büntetés, ha a vétkes korábban nem kapott Kisbüntetést vagy Technikai Kisbüntetést.

Végleges Kiállítás - A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki bármilyen módon fizikai kontaktusba kerül a játékvezetővel, és ez káros a mérkőzés szempontjából. A játékos, aki a botját a játékvezető felé lendíti.

A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága továbbra is a legszigorúbb szankciókkal fogja büntetni azon résztvevőket, akik a játékvezetők tisztességét megkérdőjelezik, szidalmazzák, fenyegetőleg lépnek fel ellenük, vagy bármilyen fizikai kontaktusba lépnek velük.

A Fegyelmi Bizottság MAGOSI Bálintot, a DVTK Jegesmedvék játékosát 2 mérkőzésről eltiltja.

A játékos részére a rájátszás folyamán másodszor szabtak ki Végleges Fegyelmi (GA-MI) büntetést.

IIHF szabálykönyv 109. SZABÁLY — BÜNTETÉSEK IDŐTARTAMA - VÉGLEGES FEGYELMI BÜNTETÉS

Ha egy játékosra bármikor a mérkőzés vagy torna folyamán másodjára Végleges Fegyelmi Büntetést szabnak ki, akkor automatikusan eltiltást kap a csapata következő mérkőzésére.

Magosi Bálint a fenti szabály értelmében plusz 1 mérkőzés automatikus eltiltást kap csapata soron következő mérkőzéséről.

A játékos a büntetését csapata soron következő MOL Liga mérkőzésein tölti le, tehát Magosi Bálint a döntő soron következő harmadik, negyedik és ötödik mérkőzésein nem léphet jégre.



A MOL Liga döntőjének programja:

1. mérkőzés

  • március 14., kedd:

  • 2. mérkőzés

  • március 16., csütörtök:

  • 3. mérkőzés

  • március 18., szombat:

  • DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 19.00

    4. mérkőzés

  • március 20., hétfő:

  • MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék, Tüskecsarnok 18.00

    5. mérkőzés (ha szükséges)

  • március 22., szerda:

  • DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 17.00

    6. mérkőzés (ha szükséges)

  • március 24., péntek:

  • MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék, Tüskecsarnok 18.00

    7. mérkőzés (ha szükséges)

  • március 26., vasárnap:

  • DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 18.00 (ha szükséges)


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!