Jegesmedvék vs MAC - Jöhet a miskolci karnevál

Miskolc - Szerdán este akár véget is érhet a Mol Liga 2016/2017-es küzdelemsorozat­­a. A DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest döntő ötödik mérkőzésére minden jegy elkelt.

Miskolc - Szerdán este akár véget is érhet a Mol Liga 2016/2017-es küzdelemsorozat­­a. A DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest döntő ötödik mérkőzésére minden jegy elkelt.

A finálé keretében a DVTK Jegesmedvék együttese 3-1-re vezet a MAC Budapest ellen, és mivel a végső sikerhez négy győzelemre van szükség, a Macik nagyon közel állnak ahhoz, hogy lezárják a párharcot. A csapatok közötti ötödik mérkőzést szerdán 17 órakor kezdik a miskolci jégcsarnokban és amint azt Nagy Ádám, a piros-fehérek csapatvezetője elmondta: minden jegy elkelt, egészen biztos, hogy megdől a látogatottsági rekord és a mobil lelátókon is szorongani fognak majd a szurkolók – így több mint kétezren lesznek a komplexumban. Akiknek pedig nem jutott belépő, azok a Szinva terasz óriás kivetítőjén követhetik nyomon az eseményeket.

A legnehezebb

A szakemberek egybehangzó véleménye szerint a Macik hétfőn este nyújtották idei legjobb teljesítményüket, csapatukban egyszerűen nem volt gyenge pont. Kiválóan védekeztek, gyorsan átjátszották a semleges harmadot, összjátékukat az olajozottság jellemezte, kapura pedig mindvégig veszélyesek voltak. Arra a kérdésre, hogy várhatóan felteszik-e az i betűre a pontot, mesterük, Douglas Bradley így felelt:

– Az ötödik meccs sem lesz könnyebb, mint a negyedik volt. A létező legnehezebb csatára számítok, ugyanis ellenfelünk a létéért küzd, és az ilyen meccsek nem egyszerűek.

A mindig nyugodt és higgadt tréner, aki sokat látott és tapasztalt már ebben a sportágban, programjukról elárulta:

– Mindent úgy csináltunk, mint korábban. Pihentünk, videóztunk, átmozgattuk az izmainkat, egyszóval hangolódtunk a nagy mérkőzésre.

A rangadók rangadója

Kollégája, a korábban Miskolcon is dolgozott Majoross Gergely kijelentette:

– Nagy kihívás előtt állunk. Minket szorít az idő, egy napom volt arra, hogy kitaláljak valamit a fiúk számára. Az tény, hogy nagy nyomás van rajtunk, kötelező nyernünk. A mondást idézve: a fuldokló is akkor küzd a legjobban, amikor az életét akarja megmenteni. Az 1-3-as állás egyébként ugyanolyan, mint az 1-2-es. Nekünk mindkét eredmény csak és kizárólag akkor fordul meg, ha háromszor diadalmaskodunk, most pedig ennek jegyében várjuk a rangadók rangadóját.

"A szezon végére értünk be"

A Jegesmacik korábbi összecsapásain többnyire az első sor remekelt, a Tüskecsarnokban azonban éppen az elsősök nem hoztak „segédpontokat”. Talán azért, mert ez a formáció nélkülözte az eltiltott Magosit, akit egyébként Sági pompásan helyettesített. A miskolciak második és harmadik ötöse viszont alaposan kitett magáért. Miskolczi Márk gólt szerzett, egy találatnál asszisztens volt – a csatár így beszélt az esélyeikről:

– A szezon végére értünk be, sokkal jobban játszunk, mint az alapszakaszban. Az magától értetődik, hogy mindent megteszünk a végső diadal érdekében. A cél előtt állunk, remélem, hogy szerda este is sikerrel vesszük az előttünk tornyosuló akadályt.

Zsinórban háromszor kellene

A negyedik hatvan perc utolsó gólját Pozsgai Tamás, a MAC Budapest második sorának védője mindössze négy másodperccel a dudaszó előtt szerezte.

– Megyünk Miskolcra annak érdekében, hogy pénteken este majd ők jöjjenek hozzánk. Nekünk zsinórban háromszor kell győznünk, így megyünk ki a jégre.

Az üvegablak mögül szurkol

A szerda esti találkozón természetesen jelen lesz Bíró Ignác, a hazaiak egykori játékosa, majd vezetőedzője, aki az üvegablak mögül szurkol majd utódainak.

– Szeretném, ha nagy ünnepléssel érne véget a szezon. Eddig mind a négy meccset mi irányítottuk és teljesen reális az az elvárás, hogy itthon húzzuk be a negyedik győzelmet is. Az eddig látott fegyelmezett játék dönthet a javunkra. A MAC-nak kockáztatnia kell, velük szemben nekünk pedig higgadtnak kell maradnunk. Ha sikerül lecsapunk a kínálkozó lehetőségekre, kétség sem férhet hozzá, hogy miénk lesz a kupa.



A MOL Liga döntőjének programja:

1. mérkőzés

  • 2017. március 14., kedd (Miskolc), 17:00: DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 5-4 (1-1, 2-1, 1-2, 1-0)
  • 2. mérkőzés

  • 2017. március 16., csütörtök, 19:45: MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)
  • 3. mérkőzés

  • 2017. március 18., szombat (Miskolc), 19:00: DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 4-3 (2-0, 1-0, 1-3)
  • 4. mérkőzés

  • 2017. március 20., hétfő (Budapest, Tüskecsarnok), 18:00: MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 3-4 (1-2, 0-0, 2-2)
  • 5. mérkőzés

  • 2017. március 22., szerda (Miskolc), 17:00: DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest
  • 6. mérkőzés - amennyiben szükséges

  • 2017. március 24., péntek (Budapest, Tüskecsarnok), 19:45: MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék
  • 7. mérkőzés - amennyiben szükséges

  • 2017. március 26., vasárnap (Miskolc), 17:00: DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!